Hur man lÀgger till Nofollow-lÀnkar i WordPress-navigeringsmenyer

Hur man lÀgger till Nofollow-lÀnkar i WordPress-navigeringsmenyer

MÄnga webbplatsÀgare föredrar att lÀgga till en nofollow-tagg till alla externa lÀnkar. Att lÀgga till ett nofollow-attribut till lÀnkar pÄ WordPress Àr extremt enkelt. Det Àr dock inte lika tydligt för navigeringsmenyer. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till nofollow-lÀnkar i WordPress-navigeringsmenyer.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Börja först med att lÀgga till den externa lÀnken till din WordPress-navigeringsmeny precis som om du skulle lÀgga till en anpassad lÀnk.

Besök bara Utseende »Menyer och klicka pÄ lÀnkfliken. Ange URL och lÀnktext och klicka sedan pÄ LÀgg till i menyknappen.

Den externa lÀnken du lade till visas nu i kolumnen. Du mÄste klicka pÄ nedÄtpilen för att expandera menyalternativet. SÄ hÀr:

Expandera ett menyalternativ

Klicka sedan pÄ knappen lÀngst upp till höger pÄ skÀrmen och markera rutorna bredvid och alternativ.

LÀgga till lÀnkförhÄllande och mÄlalternativ till menyalternativ

BlĂ€ddra nu tillbaka till ditt utökade menyalternativ och du kommer att mĂ€rka tvĂ„ nya alternativ. LĂ€nkförhĂ„llande och Öppna lĂ€nk i nytt fönster / flik. Du mĂ„ste ange nofollow i alternativet lĂ€nkförhĂ„llande. Du kan ocksĂ„ markera den öppna lĂ€nken i nytt fönster / flikalternativ om du vill.

LÀgga till nofollow till en utgÄende lÀnk i navigeringsmenyer

Slutligen klickar du pÄ knappen för att lagra dina Àndringar.

Det Àr allt, du kan nu förhandsgranska din webbplats.

För att sÀkerstÀlla att ett nofollow-attribut lÀggs till i din lÀnk kan du ta musen till den externa lÀnken, högerklicka och vÀlja inspektera element. Ditt webblÀsarfönster kommer att delas i tvÄ. I det nedre fönstret kan du se HTML-kÀllan för din lÀnk. Det visar attributet nofollow med din lÀnk.

En extern lÀnk med nofollow-attribut i WordPress-navigeringsmenyn

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig hur du lÀgger till nofollow-lÀnkar i WordPress-navigeringsmenyer. Du kanske ocksÄ gillar vÄr handledning om hur du lÀgger till bildikoner i navigeringsmenyer i WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.