Hur man lÀgger till och anpassar administratörskolumner i WordPress

Hur man lÀgger till och anpassar administratörskolumner i WordPress

Att hantera en WordPress-webbplats med mycket innehÄll eller flera författare innebÀr fler uppgifter för administratörer att utföra. Administratörer av vÀxande WordPress-webbplatser letar alltid efter verktyg och plugins för att förbÀttra deras redaktionella arbetsflöde. MÄnga av de uppgifter som behöver utföras kan göras snabbare om du kan se all anvÀndbar information pÄ en skÀrm. Det Àr dÄ adminkolumner kommer in. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till och anpassar adminkolumner i WordPress.

Som standard visar WordPress bara nÄgra inbyggda kolumner. Codepress Admin Column plugin ger dig mÄnga ytterligare kolumner. Du kommer att ha full kontroll över alla kolumner för sidor, inlÀgg, anpassade inlÀggstyper, media, lÀnkar, kommentarer och anvÀndare.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Codepress Admin Column plugin. Efter aktivering, gÄ till InstÀllningar »Adminkolumner för att konfigurera administratörskolumner.

LĂ€gg till eller anpassa WordPress-administratorkolumner

Du kan anpassa adminkolumner genom att helt enkelt anvÀnda grÀnssnittet för dra och slÀpp för att ordna objekt i den ordning du vill ha.

LÀgga till en utvald bildkolumn pÄ inlÀggsskÀrmen

I skÀrmdumpen ovan har vi lagt till utvald bild som ett objekt till adminvyn för inlÀggsskÀrmen. Om dina miniatyrer visas för stora eller i fel storlek mÄste du Äterskapa miniatyrer för nya bildstorlekar i WordPress.

Det finns ett antal objekt tillgÀngliga för varje administratörsskÀrm som du kan lÀgga till i vyn. Du kan till exempel lÀgga till specifika anpassade fÀlt pÄ inlÀggsskÀrmen eller lÀgga till totalt antal ord. PÄ medieskÀrmen kan du lÀgga till bilddimensioner, EXIF-data, Alt-text och bildtext.

För en fullstÀndig lista över tillgÀngliga fÀlt, kolla in pluginsidan.

Detta plugin kan vara mycket anvÀndbart om du vill skapa ett organiserat arbetsflöde. Utforska de objekt som du vill lÀgga till i administratörsvyn för varje avsnitt. DÀrefter lÀgger du bara till saker som du tycker Àr anvÀndbara. Du kan ocksÄ justera kolumnbredden genom att klicka pÄ ett objekt.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att anpassa och lÀgga till administratörskolumner i WordPress. LÄt oss veta vilka kolumner du vill se pÄ dina administratörsskÀrmar genom att lÀmna kommentarer nedan.