Hur man lÀgger till recept i WordPress med SEO-vÀnlig formatering

Hur man lÀgger till recept i WordPress med SEO-vÀnlig formatering

Vi har sett en ökning av antalet matbloggar och restaurangwebbplatser som anvÀnder WordPress. För att hÄlla jÀmna steg med den ökande efterfrÄgan kommer fler och fler WordPress-restaurangteman och matfokuserade teman ut. Om du Àr en matblogger, restaurang eller en personlig bloggare som vill dela recept pÄ WordPress-webbplatsen Àr du pÄ rÀtt plats. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till recept pÄ WordPress med SEO-vÀnlig formatering.

Fördelar med SEO-vÀnlig receptformatering?

Varje dag söker miljoner mÀnniskor pÄ nÀtet efter recept. Google bestÀmde sig för att förbÀttra sin receptsökning för att hjÀlpa mÀnniskor att hitta de bÀsta recepten. De anvÀnder nÄgot som kallas Schemat mikrodataformatering. Ja det lÄter nördigt, men vi gör det super lÀtt för dig. Du behöver inte röra en enda kodrad och allt fungerar automatiskt. Vi lovar. Nedan följer hur SEO-vÀnliga recept ser ut i sökningen:

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

LĂ€gga till recept i WordPress

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera pluginet Easy Recipe. Vi anvÀnder detta plugin eftersom det Àr gratis och fungerar bra. Plugin Easy Recipe gör det enkelt för dig att skriva in, formatera och skriva ut recept. Utöver allt stöder det schematiska mikroformat för att göra dina recept SEO-vÀnliga.

NÀr du vÀl har aktiverat plugin-programmet kommer det att lÀggas till ett enkelt receptmenyalternativ i din WordPress-administratörsmeny. Genom att klicka pÄ ikonen kommer du till konfigurationssidan för Easy Recipe.

Enkel konfigurationsmeny för recept

Granska konfigurationsinstÀllningarna och Àndra dem efter dina behov. De flesta av instÀllningarna Àr ganska sjÀlvförklarande. NÀr du Àr nöjd sparar du instÀllningarna. Nu Àr du redo att publicera recept.

För att lÀgga till recept i dina inlÀgg, gÄ till InlÀgg »LÀgg till nytt. I den visuella redigeraren bör du se ikonen för ett enkelt recept tillsammans med andra formateringsknappar.

LĂ€gg till nytt recept-knapp

NÀr du klickar pÄ den knappen öppnas Easy Recipes verktygslÄda LÀgg till ett recept.

LÀgg till receptskÀrmen

Med denna receptguide kan du ange ditt recept med ingredienser, instruktioner, nÀringsinformation etc. Du kan ocksÄ ange ditt recept i klartextformat. Om den har separata rader för ingredienser och instruktioner, kommer plugin automatiskt att upptÀcka dessa. NÀr du Àr klar trycker du pÄ knappen LÀgg till recept. SÄ snart du gör det kommer ditt recept att lÀggas till redaktören.

Recept i inlÀggsredigeraren

Ditt recept följer den visningsstil som du valde under Enkla recept »Visa stilar. Easy Recipe levereras med Ätta skÀrmstilar som du kan anvÀnda för att matcha temat.

Receptvisningsstil

NÀr du har publicerat ditt recept kan du testa Goole-vyn med hjÀlp av Googles förhandsgranskningsverktyg för rich snippet. Ange bara webbadressen till ditt receptinlÀgg. Enkelt recept lÀgger ocksÄ till en förhandsgranskningsknapp för Googles rika utdrag i din redigerare för inlÀgg nÀr du publicerar ett inlÀgg. Du kan ocksÄ anvÀnda den hÀr knappen för att kontrollera hur ditt recept kommer att visas i sökresultaten.

Recept-knapp för förhandsgranskning av rikt utdrag

Obs! Google visar inte alltid receptformateringen för alla. SÄ lÀnge du kan se recepten i förhandsgranskningsverktyget för rich snippet, Àr jobbet i slutet gjort. Nu Àr det upp till Google att avgöra om de vill visa de rika utdragen eller inte.

Vi hoppas att de av er som gillar att dela dina kulinariska fÀrdigheter pÄ dina bloggar skulle tycka att den hÀr artikeln Àr anvÀndbar. Hur lÀgger du till recept pÄ din WordPress-webbplats? LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.