Hur man lÀgger till, redigerar, ombestÀller eller döljer WordPress-administratörsmenyer

Hur man lÀgger till, redigerar, ombestÀller eller döljer WordPress-administratörsmenyer

Önskade du nĂ„gonsin att du kan redigera en WordPress-administratörsmeny? Dölj kanske admin-menyn för specifika anvĂ€ndare? eller till och med lĂ€gga till en anpassad administratörsmeny i din WordPress-instrumentpanel? Du har tur. I den hĂ€r artikeln visar vi dig hur du anpassar dina WordPress-administratörsmenyer för anvĂ€ndare baserat pĂ„ deras roller och funktioner med hjĂ€lp av ett dra-och-slĂ€pp-grĂ€nssnitt. Detta kan vara sĂ€rskilt anvĂ€ndbart om du kör en blogg med flera författare och inte har utvecklarfĂ€rdigheter för att ta bort menyalternativ med kod.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Admin Menu Editor plugin. NÀr du har aktiverat plugin, gÄ till InstÀllningar »Menyredigerare.

PÄ menyredigeringssidan kan du helt enkelt dra och slÀppa menyalternativ för att ordna dem. Genom att klicka pÄ ett menyalternativ visas undermenyalternativen i nÀsta kolumn. Om du klickar pÄ det enskilda menyalternativet ser du alternativ för det specifika objektet. För att ta bort ett menyalternativ, klicka pÄ det för att vÀlja det och klicka sedan pÄ radera-knappen lÀngst upp. Om du försöker ta bort nÄgon av standardmenyerna kommer de att visas igen efter att de har sparats. Detta för att förhindra radering av standardmenyer. BÀsta praxis Àr att dölja menyn för specifika anvÀndarroller.

Du kan justera vem som ser ett menyalternativ genom att vÀlja önskad kapacitet. Du kan antingen begrÀnsa synligheten efter anvÀndarroll eller kapacitet. Du kan till exempel dölja kommentarmenyn för anvÀndare med redigerarens anvÀndarroll.

VÀlj menysynlighet efter anvÀndarroller och funktioner

För att ÄterstÀlla WordPress-menyn, klicka pÄ Ladda in standardmenyknappen och spara Àndringarna. I en nödsituation nÀr du inte har tillgÄng till instÀllningssidan för plugin-program kan du enkelt ÄterstÀlla standardmenyn genom att besöka denna URL (ersÀtt exempel.com med ditt eget domÀnnamn):

http://www.example.com/wp-admin/?reset_admin_menu=1

Vi hoppas att du tycker att WordPress-adminmenyredigeraren Àr till hjÀlp för att lÀgga till, redigera och dölja WordPress-adminmenyer. Om du har nÄgra frÄgor eller feedback, vÀnligen lÀmna en kommentar nedan.