Hur man lÀgger till rik kontaktinformation pÄ WordPress

Rich Snippet Contact Information

Webbsökmotorer som Google eller Bing försöker dra mer och mer semantisk frÄn innehÄllet pÄ de webbplatser de indexerar varje dag. Specifika markeringar som mikrodata och mikroformat har skapats för att hjÀlpa sökmotorer att förstÄ innebörden av ditt innehÄll. Sökmotorer anvÀnder dessa data för att ge ytterligare information pÄ sökresultatsidan. Att ha rich snippets i sökningen har visat sig förbÀttra klickfrekvensen. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du enkelt kan lÀgga till rik kontaktinformation pÄ din WordPress-webbplats, sÄ att de kan visas som rich snippets i sökresultaten.

Vad Àr rika utdrag för kontakt?

Du kanske redan har sett dessa rika utdrag utan att ens veta. Det lÀgger till relevant kontaktinformation som adress, stad, telefonnummer etc. under beskrivningen nÀr en webbplats visas pÄ sökresultatsidan. HÀr Àr ett exempel:

Varför skulle jag bry mig?

Det Àr en bra frÄga. Rika utdrag kan vara till stor hjÀlp för att visa att ditt innehÄll Àr relevant för anvÀndarens sökfrÄga. Det kan öka CTR (Click Through Rate) pÄ din sida i sökresultaten. Detta Àr ocksÄ ett utmÀrkt sÀtt att sticka ut mot dina konkurrenter pÄ dina valda sökord. Ofta Àr lokala smÄföretag bakom kurvan, sÄ om du Àr en av de smarta smÄföretagarna, se till att implementera den hÀr tekniken pÄ din webbplats.

Hur man lÀgger till rik kontaktinformation i WordPress

Vi tar en titt pÄ tvÄ metoder för att infoga rik kontaktinformation pÄ din WordPress-webbplats. En kommer att krÀva ett plugin, och den andra skulle vara den hÄrdkodade metoden.

Metod 1: med plugin Rich Contact Widget

Det enklaste sÀttet Àr att anvÀnda Rich Contact Widget-plugin. Efter att ha installerat och aktiverat plugin, gÄ till undermenyn Utseende »Widgets. Du kommer att kunna lÀgga till Rich Contact-widgeten i ett av widgetomrÄdena för ditt tema. Fyll i all din kontaktinformation och lÄt detta plugin ta hand om den obligatoriska markeringen för rich snippets.

Dessutom kan du visa en bildkarta över din plats och tillhandahÄlla en nedladdningslÀnk för ett vCard som innehÄller dina kontaktuppgifter. Det hÀr Àr bara alternativ för dina webbplatsbesökare och kan inaktiveras i widgetkonfigurationen.

Metod 2: HĂ„rdkodad i ditt tema

Denna metod krÀver att du redigerar dina WordPress-temafiler, dÀr du vill att kontaktinformationen ska visas. Exemplet nedan visar hur du lÀgger till bÄde mikrodata och mikroformat, men du kan bara anvÀnda en av dem (mikrodata rekommenderas av Google).


<ul class="vcard" itemscope itemtype="http://schema.org/Corporation">
<li class="fn  org" itemprop="name"><strong>Your company name</strong></li>
<li itemprop="description">Your activity</li>
<ul class="adr" itemprop="address" itemscope itemtype="http://schema.org/PostalAddress">
<li class="street-address" itemprop="streetAddress">Your address</li>
<li><span class="locality" itemprop="addressLocality">City</span>&nbsp;<span class="region" itemprop="addressRegion">State</span>&nbsp;<span class="postal-code" itemprop="postalCode">Zip Code</span></li>
<li class="country-name" itemprop="addressCountry">Country</li>
</ul>
<li class="tel" itemprop="telephone">Your phone number</li>
<li class="email" itemprop="email"><a href="<?php antispambot( 'youremail@example.com' ) ?>">youremail@example.com</a></li>
</ul>

Mikroformat anvÀnder klassattributen för att markera data, medan mikrodata anvÀnder itemtype- och itemprop-attributen. Detaljerad information för mikrodatamarkering finns pÄ schema.org-webbplatsen, samma för mikroformat med hCard-markeringen.

Du kan ocksÄ se att det finns en funktion som kallas antispambot () som anvÀnds i den hÀr koden. Det Àr en WordPress-specifik funktion för att skydda din e-postadress frÄn skrÀppostrobotar som genomsöker webben. En icke-vÀlkÀnd funktion men den Àr mycket anvÀndbar.

Testar för strukturerad data pÄ din webbplats

Efter att ha anvÀnt en av metoderna ovan kommer sökmotorer att kunna hÀmta rich snippets-data frÄn din webbplats. Du kan testa det pÄ den hÀr sidan av Google. Ange webbadressen du vill förhandsgranska sÄ visas alla extraherade strukturerade data.

Verifiering av Rich Snippet-verktyg

Och du Àr klar, sökmotorer kommer nu att kunna hÀmta rik information frÄn din webbplats, och efter ett tag ska den visas pÄ sökresultatsidorna. Kommentera gÀrna för eventuella förslag eller frÄgor.