Hur man lÀgger till rutnÀtsvy för mediebiblioteket i WordPress

Hur man lÀgger till rutnÀtsvy för mediebiblioteket i WordPress

Vi arbetade med hur vi skulle ta bort utvalda bilder frÄn inlÀgg i WordPress, och det fick oss att tÀnka att det finns sÄ mÄnga saker som kan göras för att förbÀttra mediebiblioteket. För nÀrvarande visar mediebiblioteket alla dina media i en listvy med en liten miniatyr av bilder. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till en rutnÀtsvy för mediebiblioteket i WordPress med större förhandsgranskningar av bilder och bÀttre anvÀndargrÀnssnitt.

Vem ska anvÀnda Grid View? Varför Àr det bÀttre?

MÄnga anvÀnder WordPress för att dela foton med sina smarta telefoner. Det finns mÄnga fantastiska WordPress-fotograferingsteman och portföljteman som gör att mÀnniskor inte bara kan visa upp sina bilder utan Àven andra typer av digital konst. PÄ sidans framsida kan dessa teman hantera bilder genom att lÀgga till sina egna bildstorlekar och anvÀnda inlÀggsminiatyrer eller bilder. Men i adminomrÄdet Àr listvyn mindre Àn optimal. Miniatyrförhandsgranskningen Àr alldeles för mindre och listvyn innehÄller kolumner för detaljer som de flesta inte ens tittar pÄ.

Å andra sidan Ă€ndrar anvĂ€ndarupplevelsen att ersĂ€tta standardlistvyn för mediebiblioteket med ett mediagaller. Det blir lĂ€ttare att blĂ€ddra i media, jĂ€mföra bilder, redigera dem etc. Det Ă€r mer uppmĂ€rksam pĂ„ den visuella representationen av bilder Ă€n annan information.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

SÄ hÀr visar du WordPress-mediebiblioteket i Grid View

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera MP6-plugin. MP6 Àr en iteration av WordPress-administratörsgrÀnssnitt, skapad av WordPress-grundaren Matt Mullenweg och andra WordPress-utvecklare. Det kan ocksÄ vara framtiden för WordPress-administratörens back-end. NÀr du har installerat och aktiverat MP6-plugin kommer det att Àndra ditt WordPress-administratörsgrÀnssnitt.

WordPress Admin UI med MP6-plugin

NÀsta sak du behöver göra Àr att installera och aktivera Media Grid-plugin. Det fungerar ur lÄdan sÄ det finns inga instÀllningar för dig att konfigurera. GÄ helt enkelt till Media bibliotek och klicka pÄ.

WordPress mediebibliotek i rutnÀtsvy

Du kan justera storleken pÄ miniatyrbilder av förhandsgranskning av media med reglaget högst upp. Klicka pÄ en bild för att öppna bildredigeringsskÀrmen. Du kan ocksÄ vÀlja flera bilder och jÀmföra dem sida vid sida.

Media Grid- och MP6-plugins Àr bÄda ett försök att Àndra WordPress-administratörsgrÀnssnittet för en förbÀttrad anvÀndarupplevelse. Vilka andra förÀndringar tror du Àr bra för att förbÀttra WordPress-anvÀndargrÀnssnittet? LÄt oss veta dina tankar genom att lÀmna en kommentar nedan.