Hur man lÀgger till Twitters officiella Tweet-knapp i WordPress

Hur man lÀgger till Twitters officiella Tweet-knapp i WordPress

Tidigare idag meddelade Twitter sin officiella Tweet-knapp som gör exakt samma sak som Tweetmeme-knapparna förutom att den Àr gjord av twitter. MÄnga byter redan (detta inkluderar toppföretag och smÄ bloggare som följer @wpbeginner pÄ twitter) eftersom den hÀr knappen erbjuder ytterligare anpassning plus att den har möjlighet att rekommendera följande konto. I den hÀr artikeln kommer vi att dela hur du kan lÀgga till twitters tweet-knapp i WordPress.

Den hÀr koden kan installeras i single.php, loop.php, index.php, page.php, category.php och archive.php sÄ lÀnge den Àr placerad i postslingan.


<script src="https://platform.twitter.com/widgets.js" type="text/javascript"></script>
  <a href="http://twitter.com/share" class="twitter-share-button"
   data-url="<?php the_permalink(); ?>"
   data-via="wpbeginner"
   data-text="<?php the_title(); ?>"
   data-related="syedbalkhi:Founder of WPBeginner"
   data-count="vertical">Tweet</a>

Demo

Tweet

Försök tweeta med knappen ovan.

Om du mÀrker i koden ovan anvÀnder vi data-attributet för ankartaggen för att berÀtta för twitter exakt vad vi vill att den ska göra. Nedan följer en förklaring av vad varje egendom betyder:

data-url – Detta hĂ€mtar webbadressen som du vill dela (du behöver inte Ă€ndra detta).
data-via – Detta berĂ€ttar för twitter vem som var den ursprungliga diskanten genom att lĂ€gga till via @wpbeginner (se till att du Ă€ndrar den till ditt twitterkonto).
datatekst – Detta hĂ€mtar titeln pĂ„ ditt inlĂ€gg (Du behöver inte Ă€ndra detta).
datarelaterade – Detta lĂ€gger till rekommenderade anvĂ€ndare att följa. Du har upp till tvĂ„ Twitter-konton som anvĂ€ndare kan följa efter att de delar innehĂ„ll frĂ„n din webbplats. Dessa konton kan innehĂ„lla dina egna, eller konton hos en bidragsgivare eller en partner. Det första kontot Ă€r det som delas i fastigheten. (Se till att du Ă€ndrar det till ett av dina andra Twitter-konton eller tar bort det). Om du inte gör det kommer du att rekommendera @syedbalkhi (grundare av WPBeginner). Det korrekta formatet för att mata in data i denna variabel Ă€r
datarĂ€kning – Detta berĂ€ttar för twitters manus vilken knappstil du vill visa. Du har tre alternativ (vertikalt, horisontellt, inget).
data-lang – Denna variabel berĂ€ttar för twitter vilket sprĂ„k den ska vara pĂ„. StandardvĂ€rdet Ă€r ‘en’ för engelska, och det har vi lĂ€mnat.

Vi rekommenderar anvĂ€ndare att anvĂ€nda data-attributet för ankartaggmetoden eftersom det hĂ„ller koden ren och kort. Även om frĂ„gestrĂ€ngsparametrar Ă€r ett bekvĂ€mt sĂ€tt att dela din sida kan de göra din ankartagg vĂ€ldigt lĂ„ng, och en lĂ„ng URL Ă€r svĂ„r att upprĂ€tthĂ„lla, sĂ€rskilt nĂ€r du mĂ„ste URL-koda parametrar. Nedan följer frĂ„gemetoden för dem som vĂ€ljer att anvĂ€nda den:

<script src="https://platform.twitter.com/widgets.js" type="text/javascript"></script>
<a href="http://twitter.com/share?url=<?php echo urlencode(get_permalink($post->ID)); ?>&via=wpbeginner&count=horizontal" class="twitter-share-button">Tweet</a>

Om du bara vill lÀgga till en tweet-knapp pÄ en statisk sida kan du anvÀnda Twitters Tweet Button Generator.

Tack till Otto för att meddela oss i kommentaren nedan att hans plugin, Simple Twitter Connect, helt stöder den officiella tweet-knappen.

Ytterligare resurser:

Kompletterande dokumentation för Tweet-knappen