Hur man lÀgger till utvalda videominiatyrer i WordPress

Hur man lÀgger till utvalda videominiatyrer i WordPress

Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare om det var möjligt att lÀgga till en video som en miniatyr för inlÀgg istÀllet för en utvald bild? Som standard lÄter WordPress dig lÀgga till utvald bild med ett inlÀgg, men tÀnk om du vill lÀgga till videor istÀllet? I den hÀr artikeln visar vi hur du lÀgger till en utvald videominiatyr i WordPress istÀllet för en utvald bild.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Ă€r att installera och aktivera pluginprogrammet Featured Video Plus. Efter aktivering kan du besöka redigeringsskĂ€rmen för inlĂ€gg genom att skapa ett nytt inlĂ€gg eller redigera ett befintligt. Du kommer att se en ny metabox ‘Featured Video’.

Featured Video Plus Redigera skÀrm

Allt du behöver göra Àr att klistra in videon URL, och plugin kommer automatiskt att hÀmta och visa en förhandsgranskning i metaboxen.

NÀr du förhandsgranskar ditt inlÀgg pÄ din webbplats kommer den utvalda bilden att ersÀttas av videon. Din förhandsgranskning kan se annorlunda ut beroende pÄ hur ditt tema hanterar utvalda bilder.

Konfigurera utvalda videoinstÀllningar

Du kan finjustera utvalda videor pÄ din webbplats genom att besöka InstÀllningar »Media.

Konfigurera utvalda videoinstÀllningar

Först mÄste du vÀlja anvÀndningsinstÀllningar. Standardvalet Àr att automatiskt ersÀtta utvald bild med videon. Du kan Àndra den sÄ att den bara öppnas nÀr du klickar pÄ den utvalda bilden, eller för att visa utvald video och spela automatiskt om möjligt.

Om du inte vÀljer nÄgot av ovanstÄende kan du manuellt visa utvalda videoklipp med kort- eller PHP-funktioner.

DÀrefter kan du aktivera autoplay för dina videor och justera videostorleken. Standardstorleken Àr instÀlld pÄ auto, men om det inte fungerar med ditt tema kan du ange höjd och bredd manuellt.

Bland andra alternativ kan du konfigurera hur du hanterar lokala videor. Dessa Àr manuellt uppladdade videor vilket Àr ett dÄligt alternativ. Se varför du aldrig ska ladda upp en video till din WordPress-webbplats.

Plugin kan hantera YouTube-, Vimeo- och DailyMotion-videor, och vi rekommenderar att du laddar upp pÄ en av dessa webbplatser.

Klicka pÄ knappen nÀr du Àr nöjd med instÀllningarna.

Det Àr allt, vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till utvald video som utvald bild i WordPress. Du kanske ocksÄ vill titta pÄ dessa anvÀndbara YouTube-tips för att krydda din WordPress-webbplats med videor.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.