Hur man lÀgger till WordPress-widgets i inlÀggs- och sidinnehÄll

Adding WorPress widgets in post or page content

Widgets gör det enkelt för anvĂ€ndare att helt enkelt dra och slĂ€ppa objekt till sin WordPress-webbplats. Även om du kan utöka kraften i standard WordPress-widgets, Ă€r de fortfarande begrĂ€nsade till widget-fĂ€rdiga omrĂ„den i ditt tema som sidofĂ€lt och sidfot. Skulle det inte vara trevligt om du kunde lĂ€gga till widgets i ditt inlĂ€gg eller sidinnehĂ„ll utan att skriva en enda kodrad? Tja, i den hĂ€r artikeln visar vi dig hur du lĂ€gger till WordPress-widgets i inlĂ€gg och sidor.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera amr shortcode vilken widget som helst. NÀr du har aktiverat plugin, gÄ till Utseende »Widgets. Dra sedan och slÀpp de widgets som du vill visa i ditt inlÀgg eller sida till sidofÀltet Shortcodes.

Nu Àr dessa widgets redo att lÀggas till i ditt innehÄll. GÄ till inlÀggs- eller sidredigeringsskÀrmen och klistra in följande kortkod var du vill i ditt innehÄll: [do_widget widgetname]. Till exempel:

[do_widget calendar]

[do_widget pages]

Om widgetnamnet har utrymme mÄste du lÀgga till widgetnamn i citat sÄ hÀr:

[do_widget “recent posts”]

Det Àr allt. Nu kan du lÀgga till WordPress-widgets i ditt inlÀgg och sidinnehÄll. Om du vill lÀgga till lite mer stil i dina widgets kan du kolla in vÄr artikel om hur du gör WordPress-widgets fÀrgstarka och mindre trÄkiga. De flesta widgets har titlar, men om du inte vill visa dem, anvÀnd den hÀr guiden om hur du döljer widgettitlar.

Felsökning

Om widgeten inte visas i ditt innehÄll mÄste du anvÀnda widget-id i kortkoden. Kontrollera först att du har lagt till rÀtt widget i sidofÀltet för kortkoder och att du har lagt till kortkoden med widgetnamnet i ditt inlÀgg eller sida. Publicera det inlÀgget / sidan och öppna den i ett nytt webblÀsarfönster. LÀgg till följande strÀng i slutet av sidans URL sÄ hÀr:

http://www.example.com/page-title/?do_widget_debug

Det visar dig felsökningsinformation med widget-ID: n. Leta efter widget-id under.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till widgets i dina WordPress-inlÀgg eller sidor. För frÄgor och feedback, vÀnligen lÀmna en kommentar eller tweet pÄ oss genom att följa @wpbeginner.