Hur man lÀgger till WordPress-widgets i tillgÀnglighetslÀge

Hur man lÀgger till WordPress-widgets i tillgÀnglighetslÀge

Vissa WordPress-anvÀndare tycker det Àr svÄrt att anvÀnda grÀnssnittet för dra och slÀpp för att lÀgga till WordPress-widgets. Vad de flesta anvÀndare inte kÀnner till Àr att det finns ett inbyggt tillgÀnglighetslÀge för widgets i WordPress. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till WordPress-widgets i tillgÀnglighetslÀge.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Först mÄste du besöka Utseende »Widgets skÀrm i ditt WordPress-administratörsomrÄde. TillgÀnglighetslÀget Àr dolt under skÀrmalternativmenyn.

Om du kan klicka eller klicka pÄ skÀrmalternativmenyn, sÄ Àr det bra. Om du anvÀnder ett skÀrmlÀsningsprogram och ett tangentbord mÄste du trycka pÄ L nyckel.

Detta hoppar över den normala menyn och tar dig direkt till hjÀlpknappen som ligger strax före skÀrmalternativ. Tryck pÄ Tab-tangenten igen för att fokusera pÄ menyn för skÀrmalternativ och tryck sedan pÄ Enter. Detta kommer att minska skÀrmalternativmenyn.

Aktivera tillgÀnglighetslÀge

Det finns bara ett alternativ i den hĂ€r menyn: “Aktivera tillgĂ€nglighetslĂ€ge”. Du kan aktivera den genom att trycka pĂ„ tabbtangenten och trycka pĂ„ enter, genom att klicka pĂ„ den.

Aktivering av tillgÀnglighetslÀget laddar om widgetsskÀrmen med ett nytt grÀnssnitt.

Detta nya grÀnssnitt gör att du kan lÀgga till widgetar med lÀnken bredvid widgetens titel.

AnvÀnda widgets i tillgÀnglighetslÀge

NÀr du trycker pÄ LÀgg till lÀnk öppnas widgeten pÄ en enda sida dÀr du kan konfigurera widgetinstÀllningar.

Du kan ocksÄ vÀlja sidofÀltet eller widgetomrÄdet dÀr du vill lÀgga till din widget. Bredvid den kommer du ocksÄ att se rullgardinsmenyn för position som lÄter dig vÀlja positionen för den hÀr widgeten i ditt valda sidofÀlt.

Konfigurera widgetinstÀllningar i tillgÀnglighetslÀge

NÀr du Àr nöjd med widgetinstÀllningarna trycker du pÄ knappen Spara. Du omdirigeras tillbaka till skÀrmen Widgets.

TillgÀnglighetslÀge gör det ocksÄ möjligt att redigera lÀnkar bredvid aktiva widgets, sÄ hÀr:

Redigera widgets i tillgÀnglighetslÀge

Om du klickar pÄ den kommer du till samma redigeringswidgetskÀrm, dÀr du kan redigera dina widgetinstÀllningar och till och med ta bort den genom att vÀlja alternativet Inaktiva widgets.

Det Àr allt, vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig hur du lÀgger till WordPress-widgets i tillgÀnglighetslÀge. Du kanske ocksÄ vill ta en titt pÄ den hÀr guiden om hur du lÀgger till storleksanpassad text för webbplatsbesökare i WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.