Hur man lÄter anvÀndare dölja / visa lösenord pÄ WordPress-inloggningsskÀrmen

Hur man lÄter anvÀndare dölja / visa lösenord pÄ WordPress-inloggningsskÀrmen

Har du sett ögonikonen i lösenordsfÀltet pÄ mÄnga populÀra webbplatser och appar? Om du klickar pÄ den hÀr ikonen avslöjas lösenordet du skriver, vilket Àr bra om du Àr pÄ en mobil enhet eller inte kÀnner till det typgrÀnssnitt du anvÀnder. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du tillÄter anvÀndare att dölja / visa lösenord pÄ WordPress-inloggningsskÀrmen.

Lösenordsmaskering (de kulor som visas nÀr du skriver ett lösenord) blev en vanlig praxis för design av anvÀndargrÀnssnitt för datorskÀrmar. Anledningen till det var att hindra andra mÀnniskor frÄn att titta in pÄ din skÀrm och memorera ditt lösenord. Men nyligen har mÄnga anvÀndarupplevelsedesigners börjat argumentera för att lösenordsmaskering Àr onödigt och bör stoppas. En av anledningarna som fÄr mÀnniskor att kÀnna det Àr den ökade anvÀndningen av mobila enheter och surfplattor. MÀnniskor som föresprÄkar lösenordsmaskering hÀvdar att anvÀndare fortfarande kan behöva ange lösenord pÄ en icke-privat skÀrm, som pÄ kontor, skÀrmprojektorer eller i trÄnga offentliga utrymmen.

Det enkla svaret pÄ denna debatt Àr att ge anvÀndarna möjlighet att avgöra om de vill dölja eller avmaskera sina lösenord nÀr de skriver. För att tillhandahÄlla denna funktion pÄ din WordPress-drivna webbplats Àr det första du behöver göra att installera och aktivera plugin-programmet hideShowPassword. Detta plugin fungerar ur lÄdan och det finns inga instÀllningar för dig att konfigurera. Logga bara ut av WordPress-administratörsomrÄdet och se det i aktion pÄ din WordPress-inloggningsskÀrm.

Medan lösenordsavmaskering kan förbÀttra anvÀndarupplevelsen rekommenderar vi fortfarande vÄra anvÀndare att anvÀnda starka lösenord. Om du kör en WordPress-webbplats för flera anvÀndare kan du ocksÄ tvinga andra lösenord till starka lösenord.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig hur du lÀgger till gömma / visa lösenordsikon pÄ WordPress-inloggningsskÀrmen. Tror du att avlÀgsnande av lösenord Àr irrelevant och onödigt? LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.