Hur man låter användare dölja / visa lösenord på WordPress-inloggningsskärmen

Hur man låter användare dölja / visa lösenord på WordPress-inloggningsskärmen

Har du sett ögonikonen i lösenordsfältet på många populära webbplatser och appar? Om du klickar på den här ikonen avslöjas lösenordet du skriver, vilket är bra om du är på en mobil enhet eller inte känner till det typgränssnitt du använder. I den här artikeln visar vi dig hur du tillåter användare att dölja / visa lösenord på WordPress-inloggningsskärmen.

Lösenordsmaskering (de kulor som visas när du skriver ett lösenord) blev en vanlig praxis för design av användargränssnitt för datorskärmar. Anledningen till det var att hindra andra människor från att titta in på din skärm och memorera ditt lösenord. Men nyligen har många användarupplevelsedesigners börjat argumentera för att lösenordsmaskering är onödigt och bör stoppas. En av anledningarna som får människor att känna det är den ökade användningen av mobila enheter och surfplattor. Människor som förespråkar lösenordsmaskering hävdar att användare fortfarande kan behöva ange lösenord på en icke-privat skärm, som på kontor, skärmprojektorer eller i trånga offentliga utrymmen.

Det enkla svaret på denna debatt är att ge användarna möjlighet att avgöra om de vill dölja eller avmaskera sina lösenord när de skriver. För att tillhandahålla denna funktion på din WordPress-drivna webbplats är det första du behöver göra att installera och aktivera plugin-programmet hideShowPassword. Detta plugin fungerar ur lådan och det finns inga inställningar för dig att konfigurera. Logga bara ut av WordPress-administratörsområdet och se det i aktion på din WordPress-inloggningsskärm.

Medan lösenordsavmaskering kan förbättra användarupplevelsen rekommenderar vi fortfarande våra användare att använda starka lösenord. Om du kör en WordPress-webbplats för flera användare kan du också tvinga andra lösenord till starka lösenord.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du lägger till gömma / visa lösenordsikon på WordPress-inloggningsskärmen. Tror du att avlägsnande av lösenord är irrelevant och onödigt? Låt oss veta genom att lämna en kommentar nedan.