Hur man markerar författarens kommentarer i WordPress

Hur man markerar författarens kommentarer i WordPress

PÄ de flesta webbplatser Àr det mycket svÄrt för anvÀndare att spÄra författarens kommentarer. Det Àr dÀrför mÄnga WordPress-webbplatser lyfter fram författarens kommentar genom att göra den till en annan bakgrundsfÀrg, lÀgga till en bild etc. Om du vill lÀra dig hur du markerar författarens kommentarer i WordPress har du kommit till rÀtt stÀlle. I den hÀr artikeln visar vi dig det enklaste och enklaste sÀttet att markera författarens kommentarer i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

WordPress genererar som standard ett antal CSS-klasser som gör det lÀttare för designers och anvÀndare att Àndra stilar (WordPress CSS Cheat Sheet). Bland de standardklasser som WordPress har lagt till Àr en av dessa sÀrskilt inriktade pÄ att utforma författarens kommentarer.

Klassen kallas .bypostauthor som finns i .commentlist-elementet. Allt du behöver göra Àr att lÀgga till dina egna stilar genom att anvÀnda CSS. Du kan till exempel lÀgga till din egen bakgrund, din egen bild etc. Obs! Den hÀr koden finns i din style.css-fil i tematets mapp.


.commentlist .bypostauthor {}
.commentlist li ul.children li.bypostauthor {}

Detta behöver inte vara superkomplex. Ofta Àr det en ganska enkel Ätskillnad som lyfter fram författarkommentarer. Till exempel har Chris Coyier en kant-topp med en gul / orange fÀrg som gör att hans kommentar sticker ut.

För att fÄ nÄgot som Chris Àr allt du behöver göra att lÀgga till detta vÀrde i dessa klasser:


.commentlist .bypostauthor {border-top: 10px solid #e18728;}
.commentlist li ul.children li.bypostauthor {border-top: 10px solid #e18728;}

Obs! Vi rekommenderar starkt att du Àndrar fÀrgen sÄ att den matchar ditt fÀrgschema :)

Ett annat exempel skulle vara Matt Cutt’s webbplats. Han lyfter fram sin kommentar genom att lĂ€gga till en ljus bakgrund till sin kommentar medan alla andra kommentarer har en vit bakgrund.

Markera författare Matt

Du kan göra detta genom att lÀgga till nÄgot liknande i din style.css-fil:


.commentlist .bypostauthor {background: #e7f8fb;}
.commentlist li ul.children li.bypostauthor {background: #e7f8fb;}

Återigen rekommenderar vi starkt att du Ă€ndrar fĂ€rgen sĂ„ att den matchar webbplatsens fĂ€rgschema.

Vi hoppas att du lÀr dig hur du lyfter upp författarens kommentar i WordPress för att vara till hjÀlp. Exemplen ovan Àr vÀldigt enkla, men du kan bli helt galen och lÀgga till bakgrundsbilder etc. LÄt oss veta om du har nÄgra frÄgor.