Hur man modererar nya användarregistreringar i WordPress

Approve or Deny User Registration

Att låta användare registrera sig på din WordPress-webbplats kan öppna dörren för spam-användarregistreringar. Medan du kan bekämpa skräppostanvändarregistreringar precis som kommentarspam, skulle det inte vara bättre om du bara kunde moderera användarregistreringar som kommentarer? I den här artikeln visar vi dig hur du kan moderera nya användarregistreringar i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsätt läsa.

Det första du behöver göra är att installera och aktivera plugin-programmet New User Approve. Plugin fungerar ur lådan och det finns inga inställningar för dig att konfigurera.

Du kan se plugin-programmet i aktion genom att logga ut från din WordPress-webbplats och besöka registreringssidan.

Där ser du ett meddelande som informerar användarna om att deras registreringsförfrågan kommer att skickas till webbplatsadministratören för godkännande.

Användarregistreringsskärm som informerar användare om moderering

När en användare har skickat in registreringsformuläret får du ett e-postmeddelande som informerar dig om den nya användarregistreringen.

Du kan besöka skärmen i ditt WordPress-administratörsområde för att godkänna eller neka nya användarregistreringsförfrågningar.

Moderera användarregistreringar genom att godkänna eller neka

När du godkänner en ny användare får de ett e-postmeddelande med sitt lösenord. Om du nekar en användarförfrågan kommer de att meddelas att deras registrering har nekats.

Det är viktigt att notera att nekande av en användarregistrering inte tar bort den användaren från din databas. De kommer inte att kunna logga in på din webbplats och de kan inte registrera sig igen med samma användarnamn och e-postadress.

Om du tar bort en användare kommer systemet att tillåta dem att ansöka igen om registrering på din webbplats. Du måste fortfarande godkänna dem innan de kan komma åt din webbplats.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att moderera ny användarregistrering i WordPress. Om du har problem med att skicka eller ta emot e-postmeddelanden, kolla in vår guide om hur du fixar WordPress som inte skickar e-postproblem.

Om du gillade den här artikeln, prenumerera sedan på vår YouTube-kanal för WordPress-självstudier. Du kan också hitta oss på Twitter och Google+.