Hur man ökar sidvisningar och minskar studsfrekvensen i WordPress

Hur man ökar sidvisningar och minskar studsfrekvensen i WordPress

NÀr de börjar, tror de flesta bloggare att det Àr vÀldigt svÄrt att fÄ mÀnniskor till din blogg. De flesta expertbloggare tycker att det Àr enkelt att fÄ mÀnniskor till din blogg. Att fÄ anvÀndarna att stanna kvar pÄ din webbplats Àr svÄrare. De flesta anvÀndare kommer till din webbplats och slutar sluta utan att ens gÄ till andra sidan. NÀr en anvÀndare lÀmnar utan att ens gÄ till andra sidan ökar det avvisningsfrekvensen. Det minskar ocksÄ dina sidvisningar per besök. PÄ en större bild minskar det dina annonsintÀkter. I den hÀr artikeln kommer vi att dela med dig tips och tricks som hjÀlper dig att öka sidvisningar och minska studsfrekvensen i WordPress.

Innan vi börjar

LĂ„t oss tĂ€cka nĂ„gra grunder om terminologi och teknik. Avvisningsfrekvens representerar andelen besökare som kommer in pĂ„ din webbplats och “studsar” (lĂ€mnar webbplatsen) snarare Ă€n att fortsĂ€tta visa andra sidor pĂ„ samma webbplats. Sidvy Ă€r en begĂ€ran om att ladda en enda sida pĂ„ en webbplats. Vi anvĂ€nder Google Analytics för att spĂ„ra vĂ„ra data. Du Ă€r vĂ€lkommen att anvĂ€nda en annan analystjĂ€nst, eller sĂ„ kan du helt enkelt installera Google Analytics pĂ„ din WordPress-webbplats.

Nu nÀr vi har tagit hand om den grundlÀggande terminologin undrar du förmodligen varför gör det sÄ mycket?

Om du driver en webbplats som huvudsakligen tjÀnar pengar pÄ bannerannonser spelar antalet sidvisningar roll. Om du försöker bygga en lojal publik Àr antalet avvisningsfrekvenser viktigt. Ju lÀgre avvisningsfrekvens, desto bÀttre eCPM för annonser (kostnad per tusen) eller CPC (kostnad per klick) fÄr du. NÀr samma anvÀndare visar nÀsta sida har din annonsleverantör sannolikt en bÀttre annons för att visa dem, vilket ger dig en högre eCPM eller CPC.

Vi har rÄdfrÄgat mÄnga klienter som hjÀlper dem att öka sina sidvisningar och minska studsfrekvensen. Vi har ocksÄ gjort mÄnga experiment pÄ vÄra egna webbplatser som List25. SÄ alla metoder som vi kommer att dela Àr de som vi har anvÀnt tidigare och vet att de fungerar.

PS Dessa tekniker fungerar ENDAST om du har bra innehÄll.

Sammankoppla dina inlÀgg

Varje gÄng du kan koppla samman dina andra inlÀgg i inlÀggets innehÄll kommer du att se en ökning av sidvisningarna. I WordPress 3.1 blev sammanlÀnkning Ànnu enklare eftersom du helt enkelt kan söka efter det inlÀgg du vill lÀnka medan du lÀgger till lÀnkar. Sammankopplingstekniker fungerar bra nÀr du har en webbplats med mÄnga artiklar. Om du precis börjar, kommer du att vara lite begrÀnsad. SÄ hur gÄr du tillbaka och sammanlÀnkar Àldre artiklar nÀr du har nÄgot nytt? Du kan göra det manuellt, men det tar lite tid. Det finns plugins som lÄter dig automatiskt lÀnka nyckelord i WordPress (Àven om den artikeln visar hur vi gjorde detta för anslutna lÀnkar, kan du ocksÄ anvÀnda det för interna lÀnkningssyften). Inte bara hjÀlper sammanlÀnkning dig att öka sidvisningar och minska studsfrekvensen, det hjÀlper ocksÄ med SEO ocksÄ.

Om du vill se ett exempel pÄ sammanlÀnkning, titta bara pÄ avsnittet ovan.

Visa relaterade inlÀgg efter inlÀgget

En av de frĂ€msta anledningarna till att anvĂ€ndaren lĂ€mnar din blogg efter att ha lĂ€st inlĂ€gget Ă€r att du inte visar dem vad de ska göra nĂ€sta. Genom att visa anvĂ€ndaren en lista med ”relaterade inlĂ€gg” eller ”andra populĂ€ra inlĂ€gg” kan du fĂ„ dem att fortsĂ€tta besöka ett annat inlĂ€gg pĂ„ din webbplats. Det finns mĂ„nga sĂ€tt att lĂ€gga till relaterade inlĂ€gg i din blogg. Du kan anvĂ€nda ett plugin som heter YARPP som har sin avancerade algoritm som vĂ€ljer det relaterade inlĂ€gget. Du kan visa relaterade inlĂ€gg efter kategori eller taggar utan att anvĂ€nda ett plugin. Du kan ocksĂ„ visa relaterade inlĂ€gg genom att visa andra inlĂ€gg av samma författare.

Visa utdrag pÄ frÀmre / arkivsidor

Att visa utdrag pÄ front- / arkivsidor har tvÄ fördelar. För det första minskar sidens laddningstid. För det andra hjÀlper det till att öka sidvisningarna. Du bör nÀstan aldrig visa hela inlÀgg pÄ din förstasida eller arkivsida. FörestÀll dig att ha 25 bilder i ett inlÀgg och ha sedan fem av dem pÄ en sida. Det skulle vara en hemsk anvÀndarupplevelse pÄ grund av (lÄngsam laddningstid och superlÄng sida) som skulle fÄ anvÀndaren att lÀmna din webbplats. Vi har en handledning om hur du visar inlÀgg i WordPress-teman. De flesta bra temaramar som Genesis, Thesis, Headway etc. har redan det hÀr alternativet inbyggt.

Dela upp lÄnga inlÀgg

Skriver du superlÄnga inlÀgg? Du kan dela det i flera sidor med WordPress tagg i ditt inlÀgg. LÀgg bara till det vart du vill, sÄ delas ditt inlÀgg i flera sidor. Du kan se ett exempel pÄ hur vi delar upp vÄra inlÀgg i tvÄ sidor eller till och med i fem sidor. Du mÄste vara mycket försiktig nÀr du gör detta, för om du inte har tillrÀckligt med innehÄll pÄ varje sida kan anvÀndaren bli förbannad. Vi har sett mÄnga stora namnsajter som Forbes, NY Times, Wall Street Journal och andra anvÀnder denna teknik.

Interaktiv sidofÀlt

SidofÀltet kan spela en avgörande roll för att öka sidvisningarna och minska studsfrekvensen. Du kan visa dina populÀra inlÀgg i sidofÀltet. Du kan Àven anpassa den för att visa populÀra inlÀgg efter vecka, mÄnad, hela tiden. Du kan ocksÄ visa dina senaste inlÀgg endast pÄ enstaka inlÀggssidor. Vi har sett webbplatser som skapar anpassade bilder för att navigera till specifika inlÀgg av dem. Du kan integrera andra delar av din webbplats i sidofÀltet, se till exempel avsnittet WordPress-kuponger eller gallerisektionen i sidofÀltet.

Uppmuntra slumpmÀssig surfning

PĂ„ List25 skapade vi en funktion som heter I’m Feeling Curious. NĂ€r en anvĂ€ndare klickar pĂ„ den hĂ€r knappen kommer de att omdirigeras till ett slumpmĂ€ssigt inlĂ€gg pĂ„ WordPress. Vi satte knappen i vĂ„rt sidhuvud som var en mycket het plats. Efter att ha sett bra resultat hamnade vi ocksĂ„ pĂ„ WPBeginner och kallade det Explore.

Resultat

NÀr vi startade List25 mötte vi mycket kritik. Folk sa att webbplatser som dessa inte vÀxer eftersom det Àr svÄrt att behÄlla en lojal publik. Vi frÄgade runt och mÄnga mÀnniskor som tidigare hade gjort nÄgot liknande rapporterade att studsfrekvensen för en siimlar-webbplats ökade inom 80%. Genomsnittlig anvÀndare skulle bara se en sida per besök och lÀmna. Vi startade webbplatsen för att fÄ lite basdata. VÄr avvisningsfrekvens var inom 75%. Vi började lÄngsamt genomföra de ovannÀmnda Àndringarna. Avvisningsfrekvensen minskade frÄn genomsnittet 76% till 42%. VÄra sidvisningar per besök ökade till 2,79 / sidor per besök. Genomsnittlig tid pÄ sidan gick till i genomsnitt 3 minuter och 40 sekunder