Hur man ökar trafiken och försÀljningen med videomarknadsföring

Video Marketing

IgÄr var den första dagen pÄ Affiliate Summit. Den första sessionen vi deltog handlade om hur man kan öka trafiken och försÀljningen med videomarknadsföring som presenteras av Heather Romiti. Med tillvÀxten av List25s youtube-kanal (500+ nya prenumeranter per dag) har vi lÀrt oss vÀrdet av att bygga en lojal fansbas med hjÀlp av video. Vilket var den frÀmsta anledningen till att vi bestÀmde oss för att delta i denna session för att se vad andra gör. Det var tröstande att veta att allt vi gör Àr exakt vad vi behöver göra. I den hÀr artikeln kommer vi att sammanfatta sessionen om hur man kan öka trafiken och försÀljningen med videomarknadsföring.

Folk frĂ„gar ofta varför ska jag vĂ€lja video? Svaret Ă€r enkelt. VĂ„r hjĂ€rna Ă€r en mycket bĂ€ttre bildprocessor Ă€n en ordbehandlare. Videor lĂ„ter dig driva trafik och bygga en lojal följd. Titta pĂ„ List25s Youtube-kanal, vi har precis passerat över 10 miljoner videovisningar pĂ„ den. Heather nĂ€mnde en vĂ€ldigt intressant stat som ofta verkar missa mĂ€nniskor. Youtube Ă€r den nĂ€st största sökmotorn och den tredje mest besökta webbplatsen i vĂ€rlden. Ännu viktigare Ă€r att onlinevideo förvĂ€ntas vĂ€xa med mer Ă€n 55% i Ă„r. Efter denna statistik bör frĂ„gan om varför ska jag anvĂ€nda video ha ett tydligt svar i allas sinne.

MĂ€nniskor undrar ofta vilken typ av videor jag kan skapa för min webbplats? De grundlĂ€ggande typerna Ă€r How-To’s, Promotional (kan handla om rabatterade erbjudanden), Educational, Reviews och Teaser-videor. Heather gör mĂ„nga blandarrecensioner, sĂ„ hennes tips var att du i en recensevideo alltid borde prata om positiva saker först. Mitt i videon vill du nĂ€mna nĂ„gra av nackdelarna och sedan stapla tillbaka det med det positiva mot slutet. Eftersom de flesta Ă€r skeptiker, kan du genom denna ordning i granskningen göra mer försĂ€ljning. Sist, men definitivt inte minst, var vĂ€ldigt Ă€rlig i din recension. Om produkten suger, sĂ€g sedan hur den Ă€r.

Kamera blyg

Det finns alltid de kameraskyga mÀnniskorna. De vill inte vara pÄ video. Tja, du har tur eftersom det finns massor av alternativ för dig. David, chefredaktör för List25, gillar inte att vara framför kameran. Eftersom han Àr ansvarig för att skapa alla videor Àr alla vÄra videor bildspel baserade pÄ berÀttelser. I början var han ocksÄ lite blyg för det, men han har övervunnit det. SÄ att komma ihÄg Àr att vara konsekvent och inte ge upp. Du kan ocksÄ anstÀlla nÄgon annan för att skapa videor Ät dig (det kan vara animationer, whiteboard-videor osv.).

Du vill strÀva efter bÀsta ljudkvalitet. Ofta sÀger folk om ljudet Àr bra och videon Àr under par, sÄ kommer de att titta pÄ det. Om videon Àr bra, men ljudet Àr under par, kommer de inte att titta pÄ det. NÀr du laddar upp till facebook vill du vara medveten om musikrÀttigheter och bara anvÀnda saker som du har licens för. Det finns massor av öppna kÀllkodsresurser för videor.

Om du Àr nyfiken pÄ att lÀra dig mer om en videosekvens, sÄ ja det finns saker som fungerar. Vi följer normalt följande sekvens:

    Intro / Branding – Du vill inte gĂ„ överbord pĂ„ det hĂ€r. HĂ„ll det kort, men unikt. Ge vĂ€rde – Erbjud nĂ„got som anvĂ€ndarna vill höra. Vi ber vĂ„ra anvĂ€ndare att berĂ€tta för oss i kommentarerna. Advise / Inform – MĂ„ste alltid göra detta för en bra video. Slutsats och uppmaning – Ge dem en Ă„tgĂ€rd om det Ă€r att prenumerera pĂ„ din kanal, kolla in en annan video, gĂ„ till din webbplats etc.

För att se en bra videosekvens, kolla in detta videoexempel:

Prenumerera pÄ WPBeginner

Folk frĂ„gar oss ofta hur driver du trafik till dina videor? VĂ„rt svar Ă€r att vi delar det överallt. Twitter, Facebook, Pinterest, Stumbleupon och överallt du kan tĂ€nka dig. Om du Ă€r en resurskanal var ett av Heather’s tips att du skulle svara pĂ„ frĂ„gor om Quora och Yahoo Answers med lĂ€nkar till dina videor. Ett annat tips som vi har gett er tidigare Ă€r att anvĂ€nda Video SEO av Yoast-plugin för att öka din söktrafik. Om du har videor pĂ„ din webbplats Ă€r detta ett MÅSTE-plugin för dig.

Förutom SEO-optimering finns det ocksÄ Youtube-optimering som du kan göra. Om den genomsnittliga visningstiden för din video Àr relativt högre, kommer du att rankas bÀttre. Ju mer engagerad din publik Àr i dina videor, desto bÀttre kommer du att rankas. Detta innebÀr, kommentarer, gillanden, inbÀddningar, delningar, etc. Ett av de bÀsta sÀtten att öka kommentarer Àr att engagera sig med anvÀndarna. Delta i konversationen. Ofta tÀnker folk, kanske skulle jag göra den lÀngsta videon eller göra mÄnga videor, dÄ kommer jag att ranka mer. Om du har mÄnga videor som inte engagerar kommer du att förlora rankningen. Det handlar om kvalitet framför kvantitet.

Youtube erbjuder tre funktioner som gör att du kan hÄlla din publik engagerad och fÄ dem att agera. Kommentarer, grafik i videon och slutkort. Kommentarer Àr ett utmÀrkt sÀtt att öka uppmaningen till handling (CTA). Du kan uppdatera dina meddelanden och lÀgga till nya uppmaningar pÄ dina Àldre videor. HÄll det minimalt och enkelt. Du kan lÀgga till videografik för att marknadsföra en specifik uppmaning. Detta kan uppmuntra anvÀndare att kommentera, prenumerera eller dela. Det kan ocksÄ vara att fÄ dem att gÄ till din webbplats och göra en undersökning, vÀlja osv.

RĂ€tt lĂ€ngd för din video Ă€r nyckeln. Men vad Ă€r rĂ€tt lĂ€ngd? Det varierar frĂ„n person till person och kanal till kanal. Som videoproducent Ă€r den “rĂ€tta” lĂ€ngden för din video exakt sĂ„ lĂ€nge innehĂ„llet förblir övertygande. Heather uttryckte det bra, ”Google och Youtube Ă€r som kvinnor. De tar inte skit. De kommer att slĂ„ dig om det Ă€r nĂ„got fel. ”

Tips för framgĂ„ng – Du behöver ett konsekvent schema. PĂ„ List25 lĂ€gger vi ut en ny video varje mĂ„ndag. Du vill vara Ă€kta och Ă€kta. Visa dina anvĂ€ndare att det finns en riktig person bakom den kanalen genom att engagera dig med dina anvĂ€ndare i kommentarerna. Du vill tĂ€nka pĂ„ anvĂ€ndarnas villkor. FrĂ„ga anvĂ€ndarna vad de vill ha och ge dem det sedan. Vi fĂ„r idĂ©er frĂ„n vĂ„ra anvĂ€ndare i kommentarerna. Du fĂ„r bara detta om du engagerar dig med din publik.

Slutligen, ge inte upp. Det finns massor av troll som kommer att kritisera dig. UnderhÄllare och idrottare kritiseras hela tiden. Men anledningen till att de klarar sig bra Àr att de inte blir förolÀmpade. Tro pÄ dig sjÀlv och du kommer att bli bÀttre. LÀr dig av Àrlig feedback och förbÀttra ditt arbete.

Är du pĂ„ Youtube? ÖvervĂ€g att följa vĂ„r List25-kanal pĂ„ Youtube, vilket Ă€r det hetaste. Vi vĂ€xer med över 500+ prenumeranter per dag, och det mĂ„ste finnas en anledning till det rĂ€tt. Kolla in det och klicka pĂ„ prenumerationsknappen. LĂ„t oss veta dina erfarenheter av video marknadsföring i kommentarerna nedan.