Hur man presenterar / begraver kommentarer i WordPress med utvalda kommentarer

Hur man presenterar / begraver kommentarer i WordPress med utvalda kommentarer

Kommentarer Ă€r bra för att öka anvĂ€ndarengagemanget, men nĂ€r din webbplats vĂ€xer i popularitet kan lĂ„nga kommentarstrĂ„dar bli en blandad vĂ€lsignelse. Å ena sidan Ă€lskar du samhĂ€llet och diskussionen, men Ă„ andra sidan kommer du att mĂ€rka att vissa kommentarer Ă€r bra medan andra inte sĂ„ mycket. Nyligen kom en av vĂ„ra lĂ€sare till oss med detta problem i hopp om att hitta en lösning. För att förbĂ€ttra kvaliteten pĂ„ diskussionen kan du uppmuntra bra kommentarer genom att presentera dem och avskrĂ€cka hjĂ€lpsamma kommentarer genom att begrava dem. I den hĂ€r artikeln visar vi dig hur du kan presentera / begrava kommentarer i WordPress.

Varför lÀgga till utvalda kommentarer?

Att frÀmja ett stort samhÀlle kan vara en utmaning. Du vill försÀkra dig om att du belönar anvÀndare som lÀgger mest vÀrde i diskussionen samtidigt som du uppmuntrar andra anvÀndare artigt för att lÀmna hjÀlpsamma kommentarer.

Detta Àr nÀr utvalda kommentarer Àr till nytta. Det gör att administratörerna kan lyfta fram de bÀsta kommentarerna genom att presentera dem.

Det hjÀlper dig ocksÄ att avskrÀcka hjÀlpsamma kommentarer. Ofta raderar bloggare de hjÀlpsamma kommentarer som leder till att anvÀndaren klagar pÄ censur. Detta kan se dÄligt ut och fÄ andra att överge samhÀllet.

Detta plugin lÀgger till möjligheten för administratörer att begrava en specifik kommentar som minimerar kommentaren snarare Àn att radera den. Med andra ord kommer anvÀndarna som lÀmnar kommentaren inte klaga pÄ censur medan andra anvÀndare kan blÀddra igenom kommentarerna utan distraktion.

En av vÄra favoritwebbplatser, CSS Tricks av Chris Coyier anvÀnder denna teknik.

LÀgg mÀrke till hur han begraver de hjÀlpsamma kommentarerna medan han lyfter fram de goda.

SÄ hÀr stÀller du in utvalda kommentarer i WordPress

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Plugin för utvalda kommentarer. Efter att ha aktiverat plugin-programmet kan du gÄ till skÀrmen Kommentarer i ditt adminomrÄde dÀr du kommer att mÀrka och lÀnkar under varje kommentar. NÀr du vÀl har en kommentar blir den grön i adminomrÄdet dÀr nedgrÀvda kommentarer kommer att bli nedtonade, sÄ hÀr:

Utvalda och begravda kommentarer markeras annorlunda pÄ skÀrmen Kommentarer

Dessa Àndringar Äterspeglas dock inte som standard pÄ fronten pÄ din webbplats. Plugin lÀgger helt enkelt till en CSS-klass .featured eller .buried till respektive kommentarer, och ger dig full frihet att kontrollera hur du vill att den ska se ut genom att Àndra CSS.

sÀrskild klass lÀggs till kommentarer för att hantera visning av utvalda eller begravda kommentarer

Du kan lÀgga till CSS-klasser i temat stilformat för att hantera visning av utvalda och begravda kommentarer i fronten.

Nedan följer ett exempel pÄ ett CSS-utdrag som du kan anvÀnda. Om du vill fÄ det att se ut som CSS-tricks mÄste du ocksÄ lÀgga till lite jQuery-magi.


#comments li.featured { 
background-color:#eee;
} 
#comments li.buried {
opacity: 0.5;
}

Ändra gĂ€rna CSS för att matcha ditt eget fĂ€rgschema. Om du anvĂ€nder CSS ovan sĂ„ kommer sĂ„ hĂ€r utvalda och begravda kommentarer att visas pĂ„ din webbplats.

Markera utvalda kommentarer och dimma nedgrÀvda kommentarer

Förutom att administratörerna eller moderatorerna fattar beslutet om utvalda / begravda kommentarer kan du ocksÄ lÄta anvÀndare rapportera olÀmpliga kommentarer. Detta kommer att göra ditt jobb lite lÀttare och samtidigt fÄ ditt samhÀlle att kÀnna att de Àr en del av nÄgot större.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lyfta fram bra kommentarer och avskrÀcka dÄliga kommentarer med utvalda kommentarer. För feedback och frÄgor, vÀnligen lÀmna oss en kommentar nedan eller gÄ med pÄ Twitter.