Hur man samlar in pengar med Crowdfunding i WordPress

Setting up IgnitionDeck Crowdfunding plugin for WordPress

Att samla in pengar till ett projekt kan vara en mycket svÄr uppgift. Tidigare visade vi dig hur du skapar ett donationsformulÀr för ideella organisationer med WordPress. Medan donationsformulÀr fungerar bra verkar det vara ett minne blott. Dessa dagar anvÀnder folk crowdfunding-plattformar som Kickstarter eller Indiegogo för att samla in massor av pengar. Men varför arbeta pÄ villkoren för dessa tredjepartsplattformar och betala galna avgifter, nÀr du kan göra allt pÄ egen hand med nÄgra enkla klick. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du samlar in pengar med crowdfunding i WordPress.

Vad Àr Crowdfunding?

Crowdfunding Àr en term som anvÀnds för att beskriva en organiserad insats av individer för att dra samman medel för ett projekt eller en organisation. Startups anvÀnder ofta det för att samla in pengar genom att presentera projekt för andra mÀnniskor och lÄta dem finansiera det snarare Àn att ge upp kapital till investerare. I stÀllet för att fÄ eget kapital fÄr varje givare en belöning av nÄgot slag. Vanligtvis inkluderar dessa belöningar att fÄ en skjorta, klistermÀrken, andra godsaker eller en faktisk produkt. Belöningen som varje givare fÄr brukar baseras pÄ det belopp de donerar. Crowdfunding Àr ett utmÀrkt sÀtt för individer, startups och till och med ideella organisationer att samla in pengar.

Crowdfunding med WordPress

IgnitionDeck Àr ett WordPress crowdfunding-plugin-program som gör det enkelt för dig att konfigurera din egen crowdfunding-kampanj inom nÄgra minuter. Du kan anvÀnda deras lÀttanvÀnda adminpanel och professionella skinn för att anpassa utseendet pÄ din webbplats. Den har inbyggd integration av stora sociala nÀtverk. Bortsett frÄn de sociala nÀtverken gör den inbÀddningsbara widgeten det vÀldigt enkelt för andra att dela eller till och med bÀdda in din kampanj pÄ sina webbplatser. Du har förmÄgan att skapa flera givarnivÄer för att belöna dina anhÀngare i enlighet dÀrmed samt övervaka alla intÀkter i realtid.

Det bÀsta med att anvÀnda IgnitionDeck WordPress crowdfunding-plugin över tredjepartsplattformar som KickStarter eller Indiegogo Àr att du kan eliminera mellanhÀnder och tredjepartsavgifter. Vi kommer att behandla för- och nackdelar senare i den hÀr artikeln. LÄt oss först titta pÄ hur du kan stÀlla in en crowdfunding-kampanj i WordPress.

StÀlla in en Crowdfunding-kampanj i IgnitionDeck

Att starta din första kampanj tar bara nÄgra minuter nÀr du har installerat och aktiverat IgnitionDeck. Efter aktivering lÀgger den till tvÄ menyer till din WordPress-administratörsmeny (Projects and IgnitionDeck). Innan du kan skapa ditt projekt mÄste du konfigurera plugin-programmet sÄ att det fungerar som du vill. Klicka pÄ IgnitionDeck-menyn för att börja Àndra instÀllningarna.

InstÀllningarna Àr lÀtta att följa. Du bör nog börja med att vÀlja ett tema för IgnitionDeck-projekt och aktivera sociala knappar. DÀrefter ska du gÄ vidare till fliken BetalningsinstÀllningar dÀr du kan ange din PayPal-e-postadress. Redigera andra instÀllningar som du gillar och klicka pÄ spara instÀllningar.

Nu Ă€r du redo att lĂ€gga till projekt. GĂ„ till Projekt »LĂ€gg till nytt projekt att börja. PĂ„ den hĂ€r sidan kan du lĂ€gga till projektnamnet tillsammans med andra detaljer genom att anvĂ€nda projektets metabox. Du kan stĂ€lla in finansieringsmĂ„l, kampanjens start- / slutdatum, typ av kampanj etc. NĂ€r du Ă€r klar mĂ„ste du lĂ€gga till kortkoden [project_page_complete product=”1″] in för att redigera omrĂ„det och publicera ditt projekt.

LÀgga till ett nytt crowdfunding-projekt pÄ WordPress med IgnitionDeck

NÀr du har fyllt i dina projektuppgifter mÄste du skapa ytterligare tre sidor. Den första sidan Àr för projektdetaljer, du kan lÀmna den till den aktuella sidan. Den andra sidan Àr inköpssidan. Det Àr hÀr anvÀndarna kommer att checka ut och göra betalningen. För att visa betalningsformulÀret pÄ den sidan mÄste du anvÀnda kortkoden [project_purchase_form] pÄ sidan och publicera den. Den sista sidan Àr en tack-sida. Du kan anvÀnda kortkoderna för att lÀgga till innehÄll frÄn ditt projekt eller helt enkelt tacka anvÀndarna för deras bidrag. NÀr du har skapat dessa sidor, kom tillbaka till ditt projekt och vÀlj dessa sidor i rullgardinsmenyn.

LÀgger till inköps- och tacksidor för crowdfunding-projekt pÄ WordPress

IgnitionDeck Crowdfunding-plugin skapar ocksÄ inbÀddningsbara widgets som gör att dina anvÀndare kan bÀdda in din kampanj pÄ andra webbplatser. För att uppmuntra donationer har den en funktion som heter donator levels. Du kan stÀlla in belöningar för varje nivÄ för att ytterligare motivera givarna.

Fördelar med att anvÀnda IgnitionDeck

Den första uppenbara fördelen med att anvÀnda IgnitionDeck Àr kostnadsbesparingar. NÀr du samlar in pengar pÄ tredjepartsplattformar som Kickstarter eller Indiegogo, betalar du dem för att samla in pengar och beloppet du betalar dem beror pÄ hur mycket pengar du samlar in. Ju mer pengar du samlar in, desto mer skulle du betala dem. Med IgnitionDeck skulle du inte betala nÄgon för att samla in pengar.

För att ge dig mer sammanhang: Kickstarter tar 5% av alla pengar du samlar in. Utöver detta Àr du ocksÄ föremÄl för Amazonas betalningsavgifter som Àr cirka 3% -5%. Det Àr ungefÀr 9% av ditt totala insamlade belopp vilket kan vara mycket. PÄ andra sidan kostar IgnitionDeck bara 79 $. Du mÄste betala 3% betalningshantering till PayPal. Om du redan har en WordPress-webbplats har du ingen extra kostnad. Om du inte har en WordPress-webbplats bör du konfigurera en WordPress-webbplats oavsett.

IgnitionDeck Àr vÀrd pÄ din egen WordPress-webbplats. Du kan integrera det djupt med andra verktyg pÄ din webbplats. Det finns mÄnga tillÀgg gratis som kan integrera IgnitionDeck med andra populÀra verktyg som Mailchimp och Aweber e-postlistor, Facebook, Pinterest, Google Drive, Easy Digital Nedladdningar etc. Det finns till och med en modul tillgÀnglig för Stripe-betalningsgateway om du vill för att tillhandahÄlla en alternativ betalningsmetod pÄ din webbplats.

Nyckeln Àr att ditt varumÀrke förblir huvudfokus och mÀnniskor kommer att bidra eftersom de litar pÄ dig inte för att de litar pÄ en tredjepartsplattform. Detta stÀrker ditt varumÀrke och hjÀlper dig att bygga en stark gemenskap av mÀnniskor som verkligen investeras i din produkt och idéer.

Nackdelar med att anvÀnda IgnitionDeck

Tredjepartsplattformar som Kickstarter har redan en stor grupp anvÀndare som litar pÄ Kickstarters varumÀrke. Om du precis börjat pÄ din egen webbplats skulle du förmodligen vilja gÄ till en plats dÀr anvÀndare redan finns istÀllet för att bygga din egen anvÀndarbas. Men om du redan har en liten grupp kan du vÀxa vidare med IgnitionDeck.

En annan nackdel med att anvÀnda IgnitionDeck pÄ din egen webbplats kan vara hanteringen av webbplatsen. Du mÄste oroa dig för webbhotell, uppgraderingar, sÀkerhetskopior, plugins och underhÄll. PÄ Kickstarter anvÀnder du deras infrastruktur för att samla in pengar. LÄt oss dock inte glömma att det kostar att anvÀnda deras infrastruktur som kan vara mycket högre Àn IgnitionDeck och WordPress.

Den sociala rÀckvidden för ett Kickstarter-projekt Àr en inflytelserik faktor. För att ha samma typ av effekt pÄ din egen webbplats mÄste du antagligen arbeta mycket hÄrdare. Stora onlinepublikationer tittar alltid pÄ KickStarter-projekt för att se om nÄgot intressant fÄngar deras ögon.

Att samla in pengar med Crowdfunding pÄ WordPress med IgnitionDeck Àr en kostnadseffektiv, lÀttanvÀnd och kraftfull lösning. Det Àr flexibelt och ganska enkelt att utöka och integrera i vilket WordPress-tema som helst. Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig att samla in pengar med crowdfunding pÄ WordPress. Vill du prova crowdfunding pÄ din egen webbplats eller vill du hellre anvÀnda en tredjepartsplattform? LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.