Hur man skapar en anpassad arkivsida för inlÀggstyper i WordPress

SÄ hÀr lÀgger du till anpassade inlÀggstyper till ditt huvudsakliga WordPress RSS-flöde

Anpassade inlÀggstyper var en av de fantastiska funktionerna som ingÄr i WordPress 3.0. En av vÄra anvÀndare stÀllde oss en frÄga pÄ Twitter, hur man skapar en anpassad arkivsida för inlÀggstyper. Vi tÀckte det i vÄr första artikel om anpassade inlÀggstyper, men det förklarades inte noggrant. I den hÀr artikeln visar vi dig en steg-för-steg-guide för hur du skapar en anpassad arkivsida för inlÀggstyper i WordPress.

Det första du mÄste se till Àr att din anpassade posttyp har aktiverat arkiv i koden. För att göra detta mÄste du gÄ till din anpassade posttypskod (finns i ditt temas funktioner.php-fil eller platsspecifik plugin-fil). Du mÄste se till att du har argumentet has_archive som sant.

Ett exempel pÄ en kod skulle se ut sÄ hÀr:


add_action( 'init', 'create_post_type' );
function create_post_type() {
	register_post_type( 'deals',
		array(
			'labels' => array(
				'name' => __( 'Deals' ),
				'singular_name' => __( 'Deal' )
			),
		'public' => true,
		'has_archive' => true,
		)
	);
}

LÀgg mÀrke till hur vi har has_archive instÀllt pÄ att vara sant i matrisen. Du mÄste ha detta i din kod. NÀr du har gjort det kommer din anpassade posttyp att tilldelas en arkivsida som kan nÄs genom att gÄ till en lÀnk sÄ hÀr:

http://yoursite.com/deals/

Obs: ersÀtt erbjudanden med vad som helst som heter din anpassade posttyp.

WordPress anvÀnder som standard arkivmallen för ditt tema för att visa den anpassade arkivsidan för inlÀggstyp. Om du Àr ok med hur standardarkivet ser ut, Àr du klar hÀr. Du har framgÄngsrikt skapat en anpassad arkivsida för inlÀggstyp för din WordPress-webbplats.

Men om du vill skapa en anpassad arkivsida för din anpassade inlÀggstyp mÄste du skapa en ny fil som heter arkiv- {posttyp} .php. I vÄrt exempel skulle filnamnet vara archive-deals.php

Det bÀsta sÀttet att börja Àr att kopiera koden frÄn ditt temas arkiv.php-fil och klistra in den i ditt arkiv- {posttyp} .php-fil. Börja sedan justera dÀrifrÄn. Du kan utforma den hÀr arkivfilen efter ditt hjÀrta. En mycket grundlÀggande mall skulle se ut sÄ hÀr:


<?php
get_header();
if(have_posts()) : while(have_posts()) : the_post();
	the_title();
	echo '<div class="entry-content">';
	the_content();
	echo '</div>';
endwhile; endif;
get_footer();
?>

NÀr du Àr klar laddar du upp den hÀr filen i ditt temas katalog. NÀr du har gjort det ser du en anpassad arkivsida för din anpassade inlÀggstyp.

DÀr har du det. Du bör nu ha en anpassad arkivsida för inlÀggstyper i WordPress. För dem som vill se anpassade exempel kan du se dem genom att besöka vÄr WordPress-kuponsida eller vÄr WordPress-böksida.