Hur man skapar en att göra-lista i WordPress

Add new items to your to-do list in WordPress

Varje dag hittar mÀnniskor innovativa sÀtt att anvÀnda WordPress. En av dessa innovativa anvÀndningar av WordPress Àr för samarbete och produktivitet. Det finns mÄnga WordPress-teman och plugins som gör samarbetet pÄ WordPress enklare. Vi har redan skrivit om Editorial Workflow. NÀr det gÀller produktivitet har WordPress lösningar som Edit Flow, Document Management och Post forking. Ingenting ökar dock produktiviteten mer Àn en gammaldags att göra-lista. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du skapar en att göra-lista i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Ă€r att installera och aktivera plugin-programmet Cleverness To-Do List. Efter aktivering lĂ€gger plugin till ett nytt “Att göra lista” menyalternativ i ditt WordPress-administrationsfĂ€lt. Om du klickar pĂ„ den kommer du till sidan Att göra-listan dĂ€r du kan lĂ€gga till nya objekt i din lista.

Att göra-listan har stöd för flera anvÀndare, och den kan anvÀndas för att skapa att göra-lista för alla anvÀndare av din WordPress-webbplats. För att konfigurera instÀllningar för att göra-listan mÄste du gÄ till Att-göra-lista »InstÀllningar sida. Det finns tre typer av att-göra-listvyer tillgÀngliga.

Enskild – Varje anvĂ€ndare kan skapa och hantera sin egen att göra-lista.
Grupp – Alla anvĂ€ndare kan arbeta tillsammans pĂ„ en enda att göra-lista.
BemĂ€stra – LĂ„ter dig ha en huvudlista för alla anvĂ€ndare dĂ€r varje anvĂ€ndare har sina egna kompletteringar.

InstÀllningssida för att göra-listan

Om du anvÀnder Att göra-listan som en grupp eller en huvudlista mÄste du markera AnvÀndartillstÄnd instÀllningar för att se till att anvÀndare bara kan redigera de objekt de Àger. PÄ den hÀr sidan kommer du att mÀrka att varje alternativ har vissa funktioner listade bredvid dem. IstÀllet för att anvÀnda anvÀndarroller har författaren till plugin beslutat att anvÀnda funktionerna. Prenumeranter kan, bidragsgivare kan, författare kan, redaktörer kan och administratörer kan.

Fliken AnvÀndartillstÄnd med instÀllningar för att göra-listan

Att-göra-lista fungerar bra i WordPress-administratören för de anvÀndare som har tillgÄng till ditt wp-admin-omrÄde. Plugin kommer ocksÄ med en widget och kortkoder för att integrera den i framsidan av en WordPress-webbplats. För att lÀgga till administrationsomrÄdet för att göra-listan i framsidan av din WordPress-webbplats mÄste du skapa ett nytt inlÀgg eller en ny sida och lÀgga till följande kortkod:

[todoadmin]

Endast registrerade anvÀndare av din webbplats med behörighet att lÀgga till eller hantera att-göra-objekt i listan kan se detta. Utloggade anvÀndare ser ett meddelande om att detta innehÄll bara Àr synligt för inloggade anvÀndare.

LÀgga till en att göra-lista i framsidan av WordPress-webbplatsen

Du kan visa din att göra-lista i ett WordPress-inlÀgg eller -sida med kortkod [todolist]. Förutom kortkoder kan du ocksÄ lÀgga till din att göra-lista i sidofÀltet med hjÀlp av widgets. GÄ till Utseende »Widgets och dra / slÀpp uppgiftslistan-widgeten till sidofÀltet.

LÀgga till en att-göra-widget i WordPress-sidofÀltet

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till en att göra-lista pÄ din WordPress-webbplats. Enligt vÄr erfarenhet kan att göra-listor öka produktiviteten. AnvÀnder du en att göra-lista för att öka din produktivitet? Vilka verktyg eller appar anvÀnder du för att hantera din att göra-lista? LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.