Hur man skapar en blogginnehĂ„llsstrategi – Vad 4 Ă„rs erfarenhet har lĂ€rt mig

Hur man skapar en blogginnehÄllsstrategi - Vad 4 Ärs erfarenhet har lÀrt mig

Att ha en skriftlig blogginnehÄllsstrategi Àr det som skiljer de bra bloggarna frÄn de riktigt bra.

Du i grund och botten dubbla din chans att lyckas med en skriftlig bloggstrategi. Enligt Content Marketing Institute Àr 60% av organisationer med en skriven innehÄllsstrategi effektiva, jÀmfört med att endast 32% av dem med en rent verbal innehÄllsstrategi Àr effektiva.

Jag har bloggat professionellt sedan 2013, och om det har lÀrt mig nÄgot Àr det att en blogginnehÄllsstrategi Àr en om du vill se verkliga resultat.

Inte bara ökar en skriftlig plan dina chanser att lyckas, utan ocksÄ sparar timmar du skulle ha slösat bort pÄ fel marknadsföringsstrategier, skriv om fel Àmnen och arbetat med fel pÄverkare.

Är du redo att spara tid, driva mer trafik och se mer bloggframgĂ„ng? FortsĂ€tt sedan lĂ€sa! HĂ€r Ă€r de fem stegen till en bra blogginnehĂ„llsstrategi:

Fem steg för att skapa en blogginnehÄllsstrategi

Denna guide kommer att delas in i fem steg:

    Definiera dina mÄl. Utför vissa mÄlmarknadsundersökningar. Kom med Àmneidéer och nyckelord att rikta in. Skapa en innehÄllskalender. Bygg fantastiskt innehÄll.

Snabbt förord: En bra strategi för blogginnehÄll bör svara pÄ tre frÄgor:

Varför skapar vi innehÄll i första hand? Vilket innehÄll behöver vi? Hur fÄr vi det innehÄllet för att uppnÄ vÄra mÄl?

LÄt oss börja med varför.

Steg 1: Definiera dina mÄl.

Om du inte tar bort nÄgot annat frÄn den hÀr artikeln, ta bort mÄluppsÀttningen. Att ha ett tydligt definierat mÄl kommer att sÀtta dig upp för att driva igenom alla andra steg, alla skrivtimmar och alla hinder som kommer att dyka upp.

Ditt mÄl Àr ditt varför, och ju starkare det Àr desto mer framgÄng fÄr du.

Ta bara en titt pĂ„ Simon Sineks TED-tal om kraften i ”varför”. Det Ă€r 20 minuter av rent guld (seriöst, gĂ„ och titta pĂ„ det) om varför vi behöver leda frĂ„n en plats av “varför” vi gör nĂ„got, inte hur vi gör det eller vad vi gör. Hans diagram ser ut sĂ„ hĂ€r:

(KĂ€lla: Pinterest)

SĂ„, hur definierar du varför … ditt bloggmĂ„l? Svara pĂ„ dessa frĂ„gor. Vill du


leda trafik till din butik eller kontor? öka försÀljningen eller generera leads? utbilda kunder och kunder om vad du gör? uppdatera dina kunder om vad som hÀnder med ditt företag? locka kunder utanför ditt lokala omrÄde, till exempel kunder frÄn utlandet? bygga ett varumÀrke?

VÀlj inte mer Àn tvÄ eller tre av dessa mÄl för din blogginnehÄllsstrategi. Mer och din blogg blir ofokuserad och kommer inte att lyckas med nÄgonting.

Till exempel har jag en blogg för mitt frilansarbete. Mitt frÀmsta mÄl Àr att generera leads för mina tjÀnster, med sekundÀra mÄl att utbilda framtidsutsikter om vad jag gör och bygga ett varumÀrke runt mitt namn.

Var specifik med dina mĂ„l. Att bara sĂ€ga “fĂ„ mer trafik” rĂ€cker inte. Du mĂ„ste inkludera hur mycket trafik du vill ha och inom vilken tidsram. Ett bĂ€ttre mĂ„l skulle vara “Öka försĂ€ljningen med 15% pĂ„ tre mĂ„nader”. Mycket specifikt.

NÀr du vÀl har fÄtt ditt varför Àr det dags att ta reda pÄ vilken typ av innehÄll du behöver. För att göra det mÄste du gÄ igenom:

Steg 2: Utför vissa mÄlmarknadsundersökningar.

LÄt mig frÄga dig nÄgot; Har du nÄgonsin tagit en dusch och du kunde helt enkelt inte fÄ vattnet till rÀtt temperatur? Det var ljummet, sÄ du vÀnde det juuuust ett hÄr, dÄ var det skÄllande hett?

Medan frustrerande, visar det dig hur en mycket liten anstrĂ€ngning kan fĂ„ nĂ„got att gĂ„ frĂ„n ljummet till varmt. Du har hört detta tidigare – det kallas extra milen.

Det hÀr steget Àr den lilla centimeterjusteringen som tar din blogg frÄn medelmÄttig till stor.

SÄ, hur riktar du dig till marknadsundersökningar?

Till att börja med, stÀll dig sjÀlv nÄgra bra frÄgor:

Var hÀnger min publik online? (Vissa bloggar, sociala medieplattformar, forum, Facebook-grupper etc.)
Vad Àr deras största grepp pÄ jobbet? (Kanske hatar de sin pendling eller sin chef, eller sÄ Àr de uttrÄkade, eller sÄ fÄr de inte tillrÀckligt med trafik till sin webbplats.)
Vilken typ av innehÄll eller artiklar tycker de mest om att lÀsa? (Titta pÄ din Google-analys för din blogg, om du har det. Vilka inlÀgg gjorde bÀst? Du kan ocksÄ anvÀnda BuzzSumo för att se vad din konkurrent har mest delade artiklar.)

För att ge dig mer tydlighet frÄgade jag Brad Smith, innehÄllsexperten bakom Codeless, hans tankar om mÄlmarknadsundersökningar. HÀr Àr hans rÄd:

NÀstan alla företag kÀnner till deras kunders demografi (dvs. vem de Àr). Men de vet nÀstan ingenting om deras psykografi (dvs. varför de köper).

FramgÄngsrika blogginlÀgg följer den gamla copywriting-principen Problem Agitate Solution (PAS). De börjar med att introducera rotproblemets lÀsare stÄr inför. Sedan agiterar de problemen genom att grÀva i symtomen och smÀrtpunkterna. Slutligen presenterar de en lösning (oavsett om det Àr en idé, tips, hack eller helt enkelt placera sin produkt / tjÀnst som lösningen).

Men du kan inte göra det effektivt utan att förstÄ (1) vad dina lÀsare försöker uppnÄ, (2) vad som hindrar dem frÄn att göra det, och (3) vad som kommer att hÀnda med dem om de inte uppnÄr Det.

Hitta svaren pÄ dessa tre frÄgor (med hjÀlp av enkÀter, intervjuer etc.) sÄ kan du skapa blogginnehÄll som gör en hel del mer Àn bara att samla in sociala andelar.

DĂ€r har du det – hemligheten Ă€r att ta reda pĂ„ de bakomliggande motivationen hos dina mĂ„llĂ€sare och sedan hjĂ€lpa dem att uppnĂ„ dessa mĂ„l.

NÀr du vÀl har en uppfattning om vem du skriver för Àr nÀsta:

Steg 3: Kom med Àmneidéer och nyckelord att rikta in dig pÄ.

LÄt oss börja med nyckelord:

Nyckelord Àr bröd och smör till en effektiv blogginnehÄllsstrategi. Utan dem kommer du att vara hÄrt pressad för att ranka bra pÄ sökmotorer. Utan rankning pÄ sökmotorer har du Ànnu svÄrare att fÄ mycket konsekvent trafik.

Trots överbelastningen av information frĂ„n pĂ„stĂ„dda ”SEO-experter”, nyckelordsforskning och SEO (sökmotoroptimering) Ă€r inte sĂ„ svĂ„rt.

LĂ„t mig bryta ner det Ă„t dig i tre enkla steg:

    Hitta nĂ„gra nyckelord som du vill rangordna för som har hög sökvolym och lĂ„g konkurrens. Skriv uppmĂ€rksamt bra blogginnehĂ„ll som innehĂ„ller dina huvudnyckelord i titeln, brödtexten, rubrikerna och bildalternativet (överdriv dock inte. 3-7 gĂ„nger i en artikel Ă€r mycket, beroende pĂ„ lĂ€ngd). Arbeta med att fĂ„ bakĂ„tlĂ€nkar till den artikeln med dina huvudnyckelord som ankartext (dvs. om ditt huvudnyckelord Ă€r “marknadsföringsstrategier”, vill du att lĂ€nken till din webbplats ska kopplas till texten “marknadsföringsstrategier”). Men var försiktig sĂ„ att du inte överdriver det heller. För mĂ„nga optimerade ankare kan utlösa Google pĂ„ fel sĂ€tt.

Naturligtvis finns det mÄnga andra komplikationer som sidhastighetshastighet, tid pÄ sidan och (Ätminstone för Bing) antalet aktier artikeln fick. Men om du behÀrskar de tre sakerna ovan Àr du pÄ vÀg till Googles första sida.

Med det sagt behöver du inte basera alla dina Àmnen pÄ sökordsforskning. Jag frÄgade Cara Hogan, en innehÄllsstrateg och konsult, hur hon tog upp Àmnen. HÀr Àr vad hon sa:

Nyckelordsforskning Àr ett utmÀrkt sÀtt att komma med nya idéer och möjligheter för innehÄll, men SEO bör inte driva hela din innehÄllsstrategi. Det bör ta hÀnsyn till, men inte helt kontrollera, Àmnena och budskapet i ditt innehÄll. Du kanske hittar en möjlighet för ett specifikt nyckelord, men du bör sedan kombinera den informationen med din kunskap om din mÄlmarknad och personas för att skriva bÀsta möjliga innehÄll.

Jag lÀt henne inte lÀmna det dÀr. IstÀllet tryckte jag för ett exempel. HÀr Àr vad hon sa till mig:

Jag skrev ett blogginlĂ€gg om boken “Crossing the Chasm” och tillĂ€mpade lektionerna i den boken pĂ„ olika nystartade företag. SEO för Crossing the Chasm Ă€r omöjlig eftersom det Ă€r en enormt populĂ€r bok. SĂ„, Amazon och ett antal lĂ€nkar associerade med författaren kommer alltid att vara först.

Dock, det inlĂ€gget var enormt framgĂ„ngsrikt och fick mycket trafik bara för att det gav praktiska och verkliga exempel för startledare att förstĂ„ ett specifikt koncept i boken. SĂ„ nĂ€r du googlar “över klyftan” kommer boken alltid att vara först, men om du googlar “startar över klyftan” rankas mitt inlĂ€gg # 3.Cara Hogan

Takeaway? Försök alltid att rikta in sökord, men lÄt dem inte hindra dig frÄn att skriva om ett bra Àmne.

Steg 4: Skapa en bloggkalender för innehÄll.

En innehÄllskalender hÄller dig pÄ rÀtt spÄr och skapar ett system för att sÀkerstÀlla att ditt innehÄll alltid Àr i toppklass och publiceras i tid. De bÀsta kalendrarna har ocksÄ social delning och e-postmarknadsföringsinformation bakad för att göra sakerna organiserade och enkla.

För att förklara vikten av detta steg och hur det spelar in i din övergripande strategi för blogginnehÄll, frÄgade jag Cameron Conaway, en undersökande journalist och innehÄllsmarknadschef pÄ Klipfolio, hans tankar om att skapa en innehÄllskalender. HÀr Àr vad han sa till mig:

En bra innehÄllskalender ger dig en fÄgelperspektiv och har lagets redaktionella process inbakad i den. För vÄrt team pÄ Klipfolio hittade vi den hÀr kombinationen i Airtable.

Det gör det möjligt för oss att göra uppdateringar i realtid, organisera alla innehÄllstillgÄngar och ha helhetssyn pÄ vem som arbetar med vad, nÀr varje del beror pÄ, och vilken person och fas i tratten varje innehÄll Àr för .

Detta gör att vi kan gĂ„ frĂ„n halvbakad idĂ© till tonhöjd till “Yo Editor” – en kolumn som vi skapade dĂ€r en författare kan @ deras redaktör om de Ă€r fasta eller redo för redigering i sitt första utkast. Cameron Conaway

För att hjĂ€lpa dig att förstĂ„ hela “yo-redigeraren”, sĂ„ hĂ€r ser deras kalkylblad i Airtable ut:

Bloggkalender kalkylark

Du kan ocksÄ anvÀnda ett gratis verktyg som Trello eller Google Calendar för att skapa din blogginnehÄllskalender, men om du letar efter en helt dedikerad kalender med extra funktioner som hjÀlper dig att vÀxa din blogg, kan ett verktyg som CoSchedule vara mer anvÀndbart.

koschema

Det Àr dock ditt val. Till exempel, hÀr pÄ ThemeIsle har vi anvÀnt Trello ganska framgÄngsrikt sedan bloggens födelse. VÄr huvudtavla:

trello styrelse

Steg 5: Bygg fantastiskt innehÄll.

Du har dina sökord, du har skapat en innehÄllskalender, du vet vem du skriver för. Nu Àr det dags att faktiskt bygga ditt innehÄll.

Jag sĂ€ger bygga, inte skriva, för bra innehĂ„ll Ă€r inte bara skrivet – det Ă€r monterat.

Ett fantastiskt innehĂ„ll mĂ„ste vara …

VÀlskriven (betyder korrekt stavning och grammatik, och anvÀnder inte onödigt komplext sprÄk eller terminologi.) Forskat (betyder statistik, fallstudier och exempel för att visa att du har gjort dina lÀxor.) Medierikt (vilket betyder mycket högt -kvalitet och mycket relevanta bilder.) Formaterad för skimming (vilket betyder att du anvÀnder massor av rubriker, underrubriker, punktlistor, block citat, fetstil och kursiv stil.)

Proffstips: Du kan fÄ gratis högkvalitativa bilder frÄn MyStock.Photos eller till och med skapa egna bilder med verktyg som Canva och andra.

Slutsats

Det kan vara frestande att avfyra dina blogginlÀgg nÀr de kommer att tÀnka pÄ, men med en skriftlig blogginnehÄllsstrategi kommer du att spara timmar av huvudvÀrk. Dessutom ser du mer framgÄng.

Det tar bara nÄgra timmar att skapa en fantastisk blogginnehÄllsstrategi. Som det gamla ordsprÄket sÀger, om du har fyra timmar att hugga ner ett trÀd, har du en bÀttre chans om du tar en av dessa timmar för att vÀssa din yxa. Eller nÄgot sÄdant.

Denna blogginnehÄllsstrategi motsvarar att skÀrpa din yxa. Du kommer att vara mycket mer förberedd och förmodligen ha roligare om du tar dig tid att sÀtta ihop det.