Hur man skapar en “klibbig” flytande sidofĂ€lt widget i WordPress

Sticky sidebar floating widget demo

Flytande element som hÄller fast vid din skÀrm nÀr du rullar tenderar att ha en högre klickning och omvandlingsfrekvens Àn statiska objekt. Det Àr dÀrför mÄnga webbplatser anvÀnder flytande element genom hela deras webbplats. Vi har sett element som sidhuvud, sidfot, sidofÀlt widget med nyhetsbrev optin, etc. Tidigare visade vi dig hur du skapar en klibbig flytande sidfot i WordPress som vi anvÀnder pÄ WPBeginner. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du skapar en klibbig flytande sidofÀltwidget i WordPress, sÄ att du kan göra ditt nyhetsbrev via e-post Ànnu mer.

Obs! Det hÀr fungerar för alla typer av sidofÀltwidgets, inte bara för dina e-postoptins. Du kan anvÀnda den för produktkampanjer, populÀra inlÀgg, flickr-foton, google-kalendern och i princip allt annat du gillar.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Q2W3 Fixed Widget (Sticky Widget). Efter att ha aktiverat plugin, gÄ till Utseende »Widgets och klicka pÄ den widget som du vill göra klibbig.

Plugin lÀgger till ett alternativ i alla dina widgets. Markera rutan och klicka pÄ Spara för att lagra dina Àndringar.

Gör varje widget till en klibbig flytande widget

Du kan nu besöka din direktsida och blÀddra ner. Din fasta widget blir nu en klibbig flytande widget.

Sticky Widget-plugin kommer med alternativ för att konfigurera placeringen av de fasta widgetsna. GÄ till Utseende »Fixade widgetalternativ för att konfigurera plugin. PÄ den hÀr sidan kan du stÀlla in marginalerna, lÀgga till dina egna HTML-ID och till och med inaktivera de fasta widgetarna pÄ telefon och surfplattor.

Fasta widgetalternativ

Sticky flytande sidofÀlt widgetar kan anvÀndas för att öka registreringar, visa upp innehÄll och öka den totala anvÀndarlojaliteten. Du kan ha flera fasta widgets i ett sidofÀlt. Dessa kan dock lÀtt bli irriterande och kan ocksÄ ha en negativ inverkan. HÄll en balans i din design sÄ att du inte frustrerar dina anvÀndare.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att implementera en klibbig flytande sidofÀltwidget pÄ din WordPress-webbplats. Du kan lÀgga till en klibbig sidfot, en klibbig toppnavigering och en sidofÀltwidget. Vilken skulle du hellre anvÀnda pÄ din webbplats? LÄt oss veta i dina kommentarer nedan.