Hur man skapar ett internt kommunikationssystem i WordPress med P2

Hur man skapar ett internt kommunikationssystem i WordPress med P2

MÄnga smÄ och stora företag anvÀnder WordPress internt som ett samarbetsverktyg genom att kombinera det med verktyg som redigeringsflöde, anvÀndarrollhantering och att göra listor. Att anvÀnda WordPress som ett internt kommunikationssystem visar sig vara mycket effektivt för dessa organisationer. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du skapar ett internt kommunikationssystem i WordPress med hjÀlp av P2 Theme.

Vad Àr P2-tema?

P2 Àr ett WordPress-tema som förvandlar en WordPress-driven webbplats till en Twitter-liknande realtidsstatusuppdatering, blogginlÀgg, kommentarverktyg. Det eliminerar behovet av att gÄ till adminomrÄdet för att skriva ett inlÀgg. Du kan posta direkt frÄn hemsidan pÄ din webbplats. Den har gÀngade inline-kommentarer som visas under varje inlÀgg pÄ förstasidan. Den drivs av Ajax vilket gör inlÀgg och kommentarer super snabbt.

Det mest kÀnda exemplet pÄ en P2-webbplats i aktion Àr WordPress Make-webbplatsen. DÀr utvecklare, bidragsgivare och andra WordPress-anvÀndare kan delta i diskussioner kring WordPress-utvecklingen.

Hur man stÀller in P2 som internt kommunikationssystem

P2 kan installeras pÄ vilken WordPress-webbplats som helst. Eftersom vi visar dig hur du anvÀnder det som ett internt kommunikationssystem antar vi att du kanske vill hÄlla det privat. Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera P2-tema pÄ ditt lokala intranÀt eller pÄ en underdomÀn.

StÀlla in P2-temalternativ

NÀr du har aktiverat P2-temat mÄste du gÄ till Utseende »Temaalternativ. PÄ den hÀr sidan kan du vÀlja en anpassad bakgrundsfÀrg, vÀlja en bakgrundsbild om du vill, dölja sidofÀltet och titlar etc. Men viktigast av allt, du kan stÀlla in bokningsÄtkomst hÀr. Markera rutan bredvid sÄ att alla registrerade medlemmar kan lÀgga upp och spara dina instÀllningar.

Konfigurera P2-temalternativ

Nu nÀr vi har aktiverat postÄtkomst i P2 Àr nÀsta steg att öppna din webbplats för anvÀndarregistrering. Allt du behöver göra Àr att gÄ till InstÀllningar »AllmÀnt och markera rutan bredvid fÀltet.

Aktivera registrering pÄ din P2-webbplats

Eftersom P2 Ă€r utformat för att uppmuntra diskussioner Ă€r kommentarer en integrerad del av dess design. Du kan gĂ„ till InstĂ€llningar »Diskussion och markera rutan bredvid ”.

LÀgga till front-end inloggnings- och registreringsformulÀr

Hittills har vi aktiverat anvÀndarregistrering och tillÄtit dessa anvÀndare att posta pÄ webbplatsen. DÀrefter vill du lÀgga till inloggnings- och registreringsformulÀr pÄ din webbplats. För att lÀgga till front-end inloggnings- och registreringsformulÀr rekommenderar vi att du installerar och aktiverar plugin-programmet Theme My Login. Efter aktivering lÀgger plugin till ett TML-menyalternativ i ditt WordPress-administrationssidfÀlt. Om du klickar pÄ den kommer du till insticksidan för insticksprogrammet.

Tema Min inloggningssida

PÄ plugininstÀllningssidan markerar du rutan bredvid temat Profiler och trycker pÄ knappen Spara Àndringar. Du kommer att mÀrka att ett nytt menyalternativ för skulle visas under TML-menyn. Klicka pÄ knappen sÄ kommer du till instÀllningarna för temaprofiler. HÀr mÄste du begrÀnsa adminomrÄdets Ätkomst till alla anvÀndarroller.

Aktivera temaprofiler

Detta skyddar ditt WordPress-administrationsomrÄde och alla anvÀndare inklusive administratörer kommer att omdirigeras till ett inloggningsformulÀr pÄ framsidan av din webbplats. Som administratör kan du gÄ till adminomrÄdet genom att skriva webbadressen i webblÀsaren. Du kommer att omdirigeras till admin-instrumentpanelen efter inloggning. Andra anvÀndare kommer att omdirigeras till deras temaprofiler.

Nu Àr det dags att lÀgga till inloggningsformulÀr i sidofÀltet. GÄ helt enkelt till Utseende »Widgets och dra och slÀpp Theme My Login Widget till ditt sidofÀlt.

Tema min inloggningswidget

Ändra P2-temans utseende

P2 Theme har en mycket enkel layout och det finns vÀldigt fÄ saker du kan göra för att förbÀttra dess utseende. Du kan ladda upp en anpassad rubrikbild frÄn Utseende »Rubrik. Du kan ocksÄ vÀlja en anpassad bakgrund frÄn Utseende »Anpassa. Men om du vill ha en fullstÀndig övergÄng finns det nÄgra P2-underordnade teman tillgÀngliga för dig att anvÀnda. Alternativt kan du skapa ditt eget barns tema.

LĂ€gga till fler funktioner i P2-tema

Du kan anvÀnda alla WordPress-plugins med ditt P2-tema. Du kanske till exempel vill övervaka anvÀndaraktivitet eller lÀgga till plugins för sociala medier. Det finns dock nÄgra plugins som Àr specifikt skrivna för P2 och du skulle vilja prova dem.

Fler integritetsalternativ – LĂ„ter dig göra din P2-intranĂ€twebbplats endast synlig för registrerade anvĂ€ndare. P2 Gillar – LĂ€gger till ett alternativ för anvĂ€ndare att gilla ett inlĂ€gg eller en kommentar. Vem Ă€r online – Visar för nĂ€rvarande onlineanvĂ€ndare pĂ„ din P2-sida Lösta inlĂ€gg – LĂ€gg till en löst eller olöst status till inlĂ€gg i P2

Det Àr allt. Du har nu en kraftfull WordPress-baserad applikation för att kommunicera internt med dina kollegor och teammedlemmar. Du kommer snart att fÄ reda pÄ att P2 inte bara förbÀttrar kommunikationen mellan teammedlemmarna, men det gör ocksÄ saker roliga och intressanta.

LÄt oss veta hur du anvÀnder P2 i dina kommentarer nedan.