Hur man skapar ett nyhetsbrev som konverterar via e-post (2020-guide)

Hur man skapar ett nyhetsbrev som konverterar via e-post (2020-guide)

Letar du efter den enklaste lösningen för hur du skapar ett nyhetsbrev?

Oavsett om du driver en e-handelsbutik, en blogg eller nÄgot dÀremellan förstÄr du förmodligen redan vikten av att nÄ din publik genom kvalitetsinnehÄll. Nyhetsbrev kan vara ett utmÀrkt sÀtt att uppnÄ detta, men det Àr viktigt att optimera dem för att skapa omvandlingar.

Missa inte om du Àr ny inom e-postmarknadsföring. Det Àr enkelt att skapa nyhetsbrev, Àven om du aldrig har gjort det förut. Genom att ha nÄgra bÀsta metoder i Ätanke kan du producera engagerande e-postmeddelanden som gör dina lÀsare till betalande kunder.

I den hÀr artikeln visar vi dig hur du skapar ett nyhetsbrev i fyra enkla steg. Vi pratar ocksÄ om vikten av att definiera tydliga mÄl för dina meddelanden. LÄt oss börja!

Varför ditt e-postnyhetsbrev behöver ett tydligt mÄl (och hur man definierar det)

Innan du skickar ut nyhetsbrev till din publik Àr det smart att ta lite tid att övervÀga dina mÄl för varje kampanj. Helst bör de anpassas till din bredare innehÄllsstrategi, sÀrskilt om du rÀknar med lÄngsiktiga, konkreta resultat.

Innan du skapar ditt nÀsta nyhetsbrev via e-post, försök stÀlla dig sjÀlv följande frÄgor:

Vad Ă€r det önskade resultatet av ditt nyhetsbrev? Är det för att driva mer trafik till din webbplats, uppmuntra försĂ€ljning, marknadsföra en affiliate-produkt eller nĂ„got annat? Vem Ă€r din mĂ„lgrupp? Vad skulle dina prenumeranter vilja lĂ€sa? Finns det nĂ„got unikt vĂ€rde som du kan ge dina nyhetsbrevs lĂ€sare? Varför ska de prenumerera? Sist men inte minst, hur ofta skickar du ditt nyhetsbrev?

Det Àr viktigt att definiera ett syfte för varje enskilt meddelande som du tÀnker skicka ut. Annars kan du verka spammig eller irrelevant för dina prenumeranter, vilket kan skada ditt rykte.

Att kÀnna till dina mÄl i förvÀg kan ocksÄ hjÀlpa dig att fatta viktiga beslut, till exempel vilken typ av innehÄll du ska skicka i dina nyhetsbrev (kampanjerbjudanden, blogguppdateringar, annat exklusivt innehÄll). Det kan ocksÄ hjÀlpa till med strategier som segmentering.

Du kan ocksÄ mÀta dessa element med e-postmarknadsföring. Detta gör att du kan justera din strategi om dina nyhetsbrev inte konverterar som du hoppats pÄ.

SÄ hÀr skapar du ett nyhetsbrev som konverteras via e-post (i fyra steg)

Nu nÀr vi har diskuterat vikten av att sÀtta mÄl, lÄt oss titta pÄ hur man skapar ett nyhetsbrev i praktiken. För den hÀr handledningen anvÀnder vi Sendinblue, som Àr den faktiska e-postmarknadsföringstjÀnsten som vi anvÀnder hÀr pÄ ThemeIsle.

Det gör att du kan skapa e-post av hög kvalitet med ett drag-och-slÀpp-verktyg eller anvÀnda en av dess anpassningsbara mallar. Det har ocksÄ en evigt gratis plan, vilket innebÀr att du kan komma igÄng utan att betala nÄgonting.

Du kan dock följa samma steg med en annan e-postmarknadsföringsplattform om du föredrar det.

LÀs vÄr Sendinblue-recension om du vill lÀra dig mer om varför vi anvÀnder och rekommenderar det hÀr verktyget för att skicka nyhetsbrev.

💡 Är du inte sĂ€ker pĂ„ hur du fĂ„r abonnenter pĂ„ nyhetsbrev i första hand? Du kan följa vĂ„ra guider om hur du skapar e-postoptimeringsformulĂ€r och hur du fĂ„r fler e-postprenumeranter att börja bygga din lista över prenumeranter pĂ„ nyhetsbrev.

Steg 1: Skriv ditt nyhetsbrevs kopia

Det första du behöver göra Àr att samla idéer till ditt nyhetsbrevs kopia. Du kan nÀrma dig den hÀr processen liknar hur du planerar din bloggs redaktionella kalender.

Till exempel, sÀg att du tÀnker skicka nyhetsbrev till prenumeranter som du har samlat in via en gratis testregistrering. Om ditt önskade resultat Àr att konvertera dem till betalande kunder kan du skicka dem en serie anvÀndbara handledning och tips innan du slÄr dem med uppgraderingserbjudanden.

NÄgra mer allmÀnna idéer inkluderar:

TillhandahÄlla lösningar pÄ ett visst problem eller smÀrtor hos dina prenumeranter Dela nyheter om dina produkter eller tjÀnster TillkÀnnage kommande erbjudanden, evenemang eller andra erbjudanden i begrÀnsad tid

Du kan ocksĂ„ titta pĂ„ din blogg för innehĂ„llsidĂ©er – att dela dina senaste inlĂ€gg kan leda trafik till din webbplats. InlĂ€gg pĂ„ sociala medier, trĂ€ningsdokumentation eller ditt företags interna nyhetsbrev Ă€r ocksĂ„ potentiella inspirationskĂ€llor.

Det viktigaste att komma ihÄg Àr att dina nyhetsbrev alltid ska ge dina abonnenter vÀrde. Att kolla in forum eller frÄga dina prenumeranter vad de vill se i sina inkorgar kan hjÀlpa dig att hÄlla din e-post relevant.

I alla fall, se till att du kÀnner till din publik, var personlig och kom med en lockande Àmnesrad. Skriv i en konversationston och följ de bÀsta metoderna för att skapa övertygande e-postkopia.

Steg 2: Utforma ditt nyhetsbrev strategiskt

DÀrefter Àr det dags att besluta om de visuella aspekterna av ditt nyhetsbrev. Sikta pÄ lÀsbara, rena design som Àr smarttelefonvÀnliga. Enligt de senaste uppgifterna kontrollerar de flesta sina e-postmeddelanden pÄ mobila enheter, sÄ du vill inte förstöra dina anstrÀngningar med design som inte svarar.

MĂ„nga e-postmarknadsföringsplattformar – inklusive Sendinblue – erbjuder grundlĂ€ggande layouter som du kan anvĂ€nda:

SendinBlue-mallar.

Du kan ocksÄ kolla in nÄgra nyhetsbrevslistor för visuell inspiration eller vÀlja ett brett urval av iögonfallande designmallar.

TÀnk bara pÄ att alla mallar du anvÀnder i ditt nyhetsbrev ska matcha ditt varumÀrke. Anpassa den för att integrera din logotyp och fÀrgschema, liksom alla andra viktiga element som en tagline.

Dessutom Àr det smart att anvÀnda samma design för varje nyhetsbrev. Att alltid byta ut dina e-postmeddelanden kan vara förvirrande för prenumeranterna. Konsekvens tenderar att vara mycket effektivare.

Beroende pÄ dina kÀrnutbud kanske du inte behöver en sÀrskilt flashig design som Àr laddad med grafik. Ett vÀlformulerat, textbaserat nyhetsbrev kan vara lika övertygande (och kÀnns lite mer personligt), men se till att dina mottagare enkelt kan lÀsa och klicka igenom alla element i din e-post.

Steg 3: LÀgg till uppmaningar pÄ rÀtt platser

Förmodligen det viktigaste steget för att skapa ett nyhetsbrev med hög omvandling Àr att inkludera en tydlig uppmaning till handling (CTA) i din e-postkopia. Detta Àr helt enkelt ett direktiv som guidar lÀsarna till vad du vill att de ska göra nÀsta.

Med andra ord bör din uppmaning Äterspegla mÄlet för ditt nyhetsbrev. Om du vill driva försÀljningen ska du inkludera lÀnkar till nÄgra av dina produkter. För att uppmuntra prenumeranter att besöka din blogg, lÀgg till knappar under utdrag frÄn dina senaste inlÀgg.

Du kan anvÀnda standardlÀnkar som CTA. Knappar Àr dock nÀrmare kopplade till webbÄtgÀrder och tenderar dÀrför att vara mer effektiva. De ger dig ocksÄ en chans att spela med fÀrger som framkallar olika reaktioner, som rött för brÄdskande.

En noggrant designad CTA-knapp sÀkerstÀller ocksÄ att den sticker ut mot ditt e-post nyhetsbrevs bakgrund och kopplas in i ditt varumÀrke. Den bör innehÄlla handlingsord, som eller ocksÄ.

Du kan till och med utnyttja mĂ€nskliga kĂ€nslor. ÖvervĂ€g att experimentera med psykologiska marknadsföringsutlösare som rĂ€dslan att missa (FOMO) för att maximera dina klick och konverteringar.

Slutligen betyder placeringen av dina uppmaningar ocksÄ. Den bÀsta lösningen Àr att inkludera dem dÀr det Àr det uppenbara nÀsta steg för dina lÀsare att ta:

Anpassa en CTA-knapp i SendinBlue.

Detta innebÀr bÄde att strategiskt integrera dina CTA-knappar med din kopia, samt att noggrant bestÀlla ditt nyhetsbrev sÄ att det viktigaste innehÄllet Àr högst upp.

👉 Fler tips för att skapa bĂ€ttre CTA

Steg 4: Skicka din e-post

För att avsluta saker, allt du behöver göra Àr att skicka din e-post eller schemalÀgga den för framtiden. Du kan göra tvÄ val hÀr:

Publik – du kan skicka e-postmeddelandet till hela nyhetsbrevet eller bara till ett specifikt segment.Tidpunkt – du kan skicka din e-post direkt eller sĂ€tta in automatiseringsregler. Du kan till exempel skapa en automatisk sekvens som nya prenumeranter fĂ„r efter registrering ().

Sendinblue erbjuder ocksÄ analysverktyg som du kan anvÀnda för att mÀta mÄlgruppens engagemang nÀr du börjar skicka e-post. Om du ser att mÄnga mÀnniskor lÀser och klickar pÄ ett visst e-postmeddelande Àr det ett bra tecken pÄ att du bör fortsÀtta skicka den typen av innehÄll.

Slutsats

E-post Àr ett av de mest kraftfulla verktygen för att nÄ din publik. Lyckligtvis behöver det inte vara svÄrt att producera ett nyhetsbrev via e-post som omvandlar lÀsare, och du behöver inga avancerade tekniska fÀrdigheter för att göra det.

För att sammanfatta, sÄ hÀr skapar du ett kvalitetsnyhetsbrev efter att du har bestÀmt dina mÄl:

    Skriv ditt nyhetsbrevs kopia och gör det mycket relevant för din mÄlgrupp. Utforma ditt nyhetsbrev pÄ ett sÀtt som lyfter fram dess mÄl och matchar ditt varumÀrke. LÀgg till uppmaningar pÄ rÀtt platser och designknappar med strategiska fÀrger och text. Klicka pÄ skicka!

För nÄgra fler idéer om vilket innehÄll du kan skicka till dina prenumeranter, kolla in alla typer av e-postmarknadsföringskampanjer du kan skicka

* Det hÀr inlÀgget innehÄller anslutningslÀnkar, vilket innebÀr att om du klickar pÄ en av produktlÀnkarna och sedan köper produkten fÄr vi en provision. Inga bekymmer men du kommer fortfarande att betala standardbeloppet sÄ det kostar inget frÄn din sida.