Hur man skapar ett WordPress-frÄgesport gratis

Hur man skapar ett WordPress-frÄgesport gratis

Vill du skapa ett WordPress-frÄgesport för dina lÀsare? Quizzer kan hjÀlpa dig att göra allt frÄn att fÄnga nÄgra av BuzzFeeds virala magier till att lÀra dig mer om dina lÀsares demografi. SÄ oavsett om du anvÀnder dem för skojs skull eller affÀrer Àr de ett kraftfullt vapen i din WordPress-arsenal.

I det hÀr inlÀgget ska jag ge dig en detaljerad handledning om hur du kan skapa ett WordPress-frÄgesport med hjÀlp av ett gratis plugin som heter Quiz Cat.

Hur man skapar ett WordPress-frÄgesport med Quiz Cat

Quiz Cat Àr ett gratis plugin med en premiumversion som erbjuder Ànnu mer funktionalitet. Jag valde att anvÀnda Quiz Cat för den hÀr handledningen eftersom:

Den fria versionen har tillrÀckligt med funktioner för att vara till hjÀlp. Dina frÄgesporter kommer med en dedikerad mÄlsida. Du kan visa olika resultatsidor beroende pÄ hur mÀnniskor svarar pÄ din frÄgesport. Den Àr lyhörd, vilket betyder att den fungerar bra pÄ bÄde stationÀr och mobil

LÀgg allt ihop och det Àr det bÀsta verktyget jag har hittat för att skapa en WordPress-frÄgesport gratis.

Den enda nackdelen Àr att du i den gratis versionen inte kan skapa ett riktigt personlighetsquiz. Det Àr, du kan bara skapa ett frÄgesport dÀr varje frÄga bara har ett rÀtt svar. Om du vill skapa mer öppna frÄgesporter behöver du proversionen. Eller sÄ kan du alltid skapa en WordPress-omröstning om du bara behöver stÀlla en enda frÄga.

SÄ hÀr anvÀnder du Quiz Cat för att skapa ett WordPress-frÄgesport:

Steg 1: Installera och aktivera Quiz Cat

Quiz Cat Àr gratis och listas i WordPress.org-plugin-katalogen. För att komma igÄng kan du installera plugin-programmet direkt frÄn din WordPress-instrumentpanel:

Se till att aktivera den, dÄ kan du gÄ till den nya Quiz Cat lÀnk i ditt WordPress-sidofÀlt.

Steg 2: Anslut till Quiz Cat API

NÀr du klickar pÄ Quiz Cat lÀnk, du ser en uppmaning som ber dig att göra det Connect Quiz Cat. Detta Àr nödvÀndigt för att fÄ tillgÄng till all funktionalitet. För att göra det, klicka bara pÄ knappen:

anslutande frÄgesport katt plugin

Och det Àr allt! Inget annat att göra.

Steg 3: Skapa en WordPress-frÄgesport

Nu nĂ€r du Ă€r ansluten, gĂ„ till Quiz Cat → LĂ€gg till ny för att skapa ett nytt frĂ„gesport.

Ge först din frÄgesport en titel och en beskrivning. Du kan ocksÄ lÀgga till en bild i beskrivningen om du vill:

steg ett för att skapa ett WordPress-frÄgesport

Steg 4: LÀgg till dina frÄgor och svar

NÀsta upp, blÀddra ner pÄ sidan en liten bit till FrÄgor lÄda. HÀr lÀgger du till alla dina frÄgor och svar.

Ange först frÄgetexten. Du kan ocksÄ lÀgga till en bild som en del av frÄgan.

Ange sedan Korrekt svar. Om en anvÀndare vÀljer det hÀr svaret fÄr de 1 poÀng.

Efter det kan du ange lika mÄnga Fel svar som du vill. För att lÀgga till ett nytt fel svar, klicka bara pÄ LÀgg till svar knapp:

lÀgg till dina frÄgestÀllningar

NÀr du Àr klar med din första frÄga kan du upprepa processen för sÄ mÄnga frÄgor som du vill att din frÄgesport ska innehÄlla genom att trycka pÄ + LÀgg till knapp:

lÀgg till nya frÄgesportfrÄgor

Steg 5: LĂ€gg till dina resultat

NÀr du Àr klar med dina frÄgor mÄste du lÀgga till de resultat som frÄgestÀllningarna kommer att se i slutet av frÄgan. Som jag nÀmnde kan du lÀgga till olika resultat baserat pÄ hur personen svarade pÄ frÄgesporten.

Eftersom varje rÀtt svar Àr vÀrt 1 poÀng, standarden Resultat sidan tÀcker alla möjliga resultat. SÄ om du har ett frÄgesport med fyra frÄgor, tÀcker standardresultatsidan varje poÀng frÄn 0-4 poÀng.

Du kan utforma den genom att lÀgga till en titel, bild, beskrivning och till och med anpassad HTML om du vill:

lÀgg till dina frÄgesportresultat

Men tĂ€nk om du vill visa en “resultatsida” för personer som svarade 3-4 frĂ„gor korrekt, och en annan för att behĂ„lla vem som bara svarade 0-2 frĂ„gor korrekt? Inga problem! Klicka bara pĂ„ + LĂ€gg till knappen för att lĂ€gga till sĂ„ mĂ„nga olika “resultatsidor” som du vill. Du kan ordna om dem efter behov genom att dra och slĂ€ppa.

Varje gĂ„ng du lĂ€gger till en ny “resultatsida” justerar Quiz Cat automatiskt antalet poĂ€ng som Ă€r associerade med varje “resultatsida” för att dela upp saker lika:

anvÀnder quiz-kattplugin

Steg 6: Förhandsgranska din frÄgesport

NĂ€r du har lagt till alla “resultatsidor” som du vill kan du förhandsgranska din frĂ„gesport genom att klicka pĂ„ Spara och förhandsgranska knappen lĂ€ngst ner:

spara och förhandsgranska din frÄgesport

Du ser först din mÄlsida för frÄgesporten. Och om du vill se frÄgesporten i aktion kan du sjÀlv ta reda pÄ att allt fungerar:

ditt levande WordPress-frÄgesport

NÀr du Àr nöjd med hur allt ser ut, Àr du redo att bÀdda in ditt frÄgesport pÄ din livesida!

Steg 7: BÀdda in din nya WordPress-frÄgesport

För att visa din frĂ„gesport i frontend, Ă€r allt du behöver göra att klistra in kortkoden var du vill att din frĂ„gesport ska visas. För att hitta din kortkod kan du gĂ„ till Quiz Cat → Alla frĂ„gesportar:

bÀdda in ditt WordPress-frÄgesport

Klistra bara in den kortkoden i WordPress Editor i vilket inlÀgg eller sida du vill att din frÄgesport ska visas i. NÀr du publicerar inlÀgget eller sidan bör din frÄgesport vara live:

ditt levande WordPress-frÄgesport

Vad sÀgs om att skapa ett BuzzFeed-personlighetsquiz?

TyvÀrr, om du vill skapa en riktig BuzzFeed-stil WordPress-frÄgesport, mÄste du uppgradera till proversionen av Quiz Cat för $ 29. Du fÄr ocksÄ tillgÄng till sociala delningsknappar för att hjÀlpa din frÄgesport att bli viral.

Men om du inte bryr dig om BuzzFeed-personlighetsfrÄgor mÄste den gratis versionen fungera för alla andra situationer dÀr du behöver skapa en WordPress-frÄgesport.

Packa upp saker

Quiz Cat Àr ett enkelt sÀtt att skapa en WordPress-frÄgesport, Àven om du inte kÀnner till en enda kodrad. Plugin Àr ganska enkelt, sÄ att det i kombination med min handledning skulle innebÀra att du inte kommer att stöta pÄ nÄgra problem med att stÀlla in din frÄgesport.