Hur man skapar ett WordPress-plugin

Hur man skapar ett WordPress-plugin

WordPress Àr det mest populÀra bloggsystemet med öppen kÀllkod. PÄ grund av dess anvÀndarvÀnlighet och töjbarhet Àr det nÀstan de facto av bloggs branschstandard. Med sin plugin-hanteringsmodul kan utvecklare bygga sina egna anpassade plugins för att lÀgga till nya funktioner. NÄgra exempel Àr sidspecifika SEO-funktioner, fotogalleri, skrÀppostbekÀmpning och mer.

Att skriva ditt eget WordPress-plugin Àr inte sÄ svÄrt om du Àr en webbutvecklare med grundlÀggande PHP-fÀrdigheter. Det enda du behöver, tillsammans med dina PHP-fÀrdigheter, Àr en del riktning, nÄgra resurser, lite information om hur WordPress förvÀntar sig att ditt plugin ska fungera, och viktigast av allt en bra idé.

Ett plugin Àr ett enkelt program, en uppsÀttning funktioner, som lÀgger till en specifik uppsÀttning funktioner och tjÀnster som kan köras i olika delar av din WordPress-webbplats.

Idag har jag sammanstÀllt en lista över de bÀsta handledningarna som hjÀlper dig att skapa dina egna plugin (er).

Skriva ett plugin – WordPress Codex

Det bÀsta sÀttet att lÀra sig nÄgot nytt Àr att börja vid kÀllan. HÀr kan du börja med att lÀra dig grunderna pÄ WordPress officiella webbplats. Den hÀr pluginöversiktsguiden tar dig igenom de första faserna av plugin-utvecklingen, frÄn att namnge ditt plugin, skapa plugins först PHP-fil, stÀlla in en unik katalog för ett multi-file plugin (om du vÀljer att anvÀnda CSS, Javascript), med och förstÄ WP-krokar och malltaggar, skapa alternativsidor och spara plugin-data i databasen.

Anatomi av ett WordPress-plugin

Anatomi av ett WordPress-plugin

Denna handledning frÄn Nettuts tÀcker ungefÀr samma information som den officiella WordPress-webbplatsen, men den Àr mer illustrerad och lÀtt att följa. Det förklarar konceptet för hur du bygger dina widgets och hur du skriver din widgets adminpanel. Det Àr ett mÄste för en ny utvecklare.

Hur skriver jag ett WordPress-plugin?

Hur man skriver ett WordPress-plugin

En ganska grundlÀggande handledning som lÀr dig att stÀlla in ditt eget plugin, inte dÄligt att ta hand om.

Skapa ett anpassat WordPress-plugin frÄn Scratch

Skapa ett anpassat WordPress-plugin frÄn Scratch

Denna handledning beskriver implementeringen av ett WordPress-plugin frÄn början. Plugin kommer att ansluta till en extern OSCommerce-databas och visa slumpmÀssiga produkter pÄ din WordPress-webbplats.

WordPress Plugin Tutorial – Hello World

I den hÀr handledningen kommer du att gÄ igenom hur du skapar ett enkelt Hello World-plugin.

Hur man skapar ett socialt bokmĂ€rke WordPress-plugin – steg för steg

Arbeta med ett mer verkligt tillÀmpligt plugins, lÀra dig hur du utvecklar ditt bokmÀrke-plugin ett steg i taget. Denna handledning lÀr dig en annan kunskapsnivÄ med att skapa plugins och komma Ät API-funktioner i det sociala nÀtverkssystemet, för att inte glömma adminpanelen, villkorliga taggar och WordPress-krokar.

WP-handledning: ditt första WP-plugin

Detta Àr en videohandledning dÀr du lÀr dig hur du skapar ditt första WordPress-plugin.

En kraschkurs i WordPress Plugin-utveckling

En kraschkurs i WordPress Plugin-utveckling

Detta Àr en screencast-handledning frÄn nettuts som visar hur man skapar ett WordPress-plugin frÄn grunden som gör att en bloggredaktör enkelt kan formatera artiklar.

Bygga ett plugin – det Ă€r lĂ€ttare Ă€n du tror (video)

Denna videohandledning visar grunderna för att konstruera ett plugin, utforma det för att göra de Àndringar du vill ha och sedan anvÀnda det plugin för att Àndra din WordPress-webbplats pÄ ett bestÀndigt sÀtt.

Första WP-plugin i 20 rader

Första WP-plugin i 20 rader

Denna handledning Àr för nybörjare plugin-utvecklare, den förklarar inte hur man anvÀnder WP eller hur man kodar PHP. Vad den gör Àr att skapa ett plugin pÄ bara 20 rader, vilket Àr ganska coolt.

Skapa ett WordPress-plugin

Denna lÀttlÀsta handledning tar dig igenom hela processen för att utveckla ett plugin.

Utveckla WordPress-plugins – bilder

Utveckla WordPress-plugins - Presentationer

Om du har nÄgra frÄgor eller förslag om den hÀr artikeln Àr du vÀlkommen att skicka en kommentar nedan.

Ryan TurkiRyan Àr en 17 Är gammal webbutvecklare / designer. Han Àr intresserad av allt pÄ webben, sÀrskilt webbutveckling och design. Han Àlskar att anvÀnda jQuery, HTML, PHP, MYSQL, CSS och AJAX. Du kan följa honom pÄ Twitter @TurRyan.