Hur man skapar fakturor för klienter med WordPress

Hur man skapar fakturor för klienter med WordPress

Att skapa och skicka fakturor Àr en viktig men ÀndÄ besvÀrlig uppgift för de flesta frilansare och smÄföretag. IstÀllet för att skapa en faktura manuellt med en mall kan du spara mycket tid med rÀtt verktyg. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du skapar fakturor för klienter som anvÀnder WordPress.

Även om det finns ett WordPress-plugin för fakturor, rekommenderar vi att du anvĂ€nder en mer intuitiv lösning som heter Freshbooks. Det Ă€r dĂ€rför vi delar tvĂ„ metoder för att skapa fakturor. FreshBooks och WP-faktura.

Metod 1: AnvÀnda Freshbooks

Det enklaste och mest professionella redovisningsverktyget för frilansare och proffs Àr Freshbooks. Det Àr ett redovisningsverktyg utformat för icke-revisorer och det Àr perfekt för WordPress-proffs.

Det finns en gratis 30-dagars provperiod för alla betalda funktioner, och de har till och med en evigt gratis plan.

Registrering Àr extremt enkelt och du behöver inte ens ange dina kreditkortsuppgifter för rÀttegÄngen. Efter registrering kommer du att landa pÄ en enkel instrumentpanel som ser ut sÄ hÀr:

Skapa din första faktura i Freshbooks

Att skapa och skicka fakturor med Freshbooks Àr en lek. Klicka bara pÄ knappen Ny och vÀlj Faktura i rullgardinsmenyn.

Skapa din första faktura med FreshBooks

Om du inte har lagt till din företagsadress kommer Freshbooks att be om din företagsadress som kommer att visas pÄ din faktura.

Din företagsadress för fakturan

Fakturaguiden frÄgar ocksÄ vad fakturerar du dina kunder för? Du kan vÀlja tid, artiklar eller bÄda beroende pÄ vilka tjÀnster eller produkter du tillhandahÄller dina kunder.

VÀlj om du tar betalt för tid, objekt eller bÄda

PÄ nÀsta skÀrm mÄste du tillhandahÄlla klientinformation. Freshbooks sparar denna information och du kan anvÀnda den senare nÀr du behöver skicka en faktura till den klienten.

Ange klientinformation för din nya faktura

NÀr du har sparat dina kunduppgifter kan du blÀddra ner för att ange uppgifter och poster, priser och belopp som ska betalas. Du kan lÀgga till flera rader för varje objekt eller uppgift tillsammans med ytterligare anteckningar, villkor.

Ange uppgifter och poster med priser och belopp som ska betalas

NÀr du Àr nöjd med fakturan kan du spara den som ett utkast eller skicka den direkt via e-post. Du kan ocksÄ skicka en faktura via snail mail.

Det var enkelt, eller hur?

LĂ€gga till betalningsmetoder i FreshBooks

Freshbooks lÄter dig acceptera onlinebetalningar frÄn kunder. Den stöder PayPal och Stripe som standard, och du kan aktivera andra populÀra betalningsportaler. Om du behöver konfigurera betalningar mÄste du klicka pÄ InstÀllningar i toppmenyn och klicka pÄ Acceptera kreditkort.

Acceptera onlinebetalningar mot dina fakturor med FreshBooks

Aktivera den betalningsmetod du vill anvÀnda och svara pÄ nÄgra enkla frÄgor för dina kontouppgifter. Det Àr allt, dina kunder kan nu betala dig online nÀr de fÄr en faktura frÄn dig.

SpÄrningstid och utgifter med FreshBooks

Med FreshBooks kan du hantera och spÄra dina utgifter. Klicka bara pÄ utgiftsfliken för att komma igÄng.

SpÄra dina utgifter med FreshBooks

Freshbooks kan importera dina utgifter frÄn mer Àn 13000 finansinstitut. Du kan enkelt ansluta det till ditt bankkonto och kreditkort. Du kan ocksÄ lÀgga till utgifter manuellt och spara kvitton genom att helt enkelt ta en ögonblicksbild frÄn din telefon.

Om du arbetar pÄ timbasis ska varje sekund av ditt arbete faktureras till klienten. Freshbooks levereras med inbyggt verktyg för tidsspÄrning. Klicka bara pÄ fliken TidsspÄrning för att komma igÄng.

SpÄrningstid med FreshBooks

Allt du behöver göra Àr att ange projektinformation och logga dina öppettider. Du kan ocksÄ starta tidsspÄraren genom att klicka pÄ Start Timer-knappen.

Metod 2: AnvÀnda ett WordPress-plugin

Ett annat sÀtt att hantera fakturor Àr genom att anvÀnda plugin-programmet WP-Invoice. PÄ sÄ sÀtt blir din WordPress-webbplats navet för dina fakturor och betalningar.

Det första du behöver göra Ă€r att installera och aktivera plugin-programmet WP-Invoice. Efter aktivering lĂ€gger plugin till ett nytt “Faktura” -menypost i din WordPress-administratör. Du mĂ„ste besöka Faktura »InstĂ€llningar för att konfigurera plugin.

Konfigurera instÀllningar för WP-faktura

Först mÄste du ange ditt företagsnamn sÄ som du vill att det ska visas pÄ fakturorna. DÀrefter mÄste du vÀlja en sida för att visa fakturor. Vi rekommenderar att du skapar en ny WordPress-sida med titeln Fakturor och vÀljer den sidan hÀr. Denna sida kommer att anvÀndas för att visa dina fakturor.

WP-Invoices levereras med flera betalningsalternativ (se vÄr lista över 5 PayPal-alternativ för frilansare att samla in betalningar pÄ WordPress. Du mÄste vÀlja ett standardbetalningssystem frÄn Stripe, 2CheckOut, PayPal, Credit Card eller Interkassa betalningsportaler. Du kan vÀlja aktivera eller inaktivera betalningsgateways och lÄt dina anvÀndare vÀlja önskad betalningsmetod.

NÀr du vÀljer en betalningsmetod kommer du att mÀrka en ny flik under instÀllningarna för att konfigurera den specifika betalningsgatewayen. Varje betalningsgateway har olika instÀllningar som du mÄste konfigurera genom att logga in pÄ ditt konto pÄ gatewayen och hÀmta dina API-nycklar.

konfigurera betalningsportaler för dina fakturor

NÀr du har konfigurerat dina betalningsportaler klickar du pÄ knappen för att lagra dina Àndringar.

Skapa en ny faktura

För att skapa och skicka en ny faktura till en klient, gÄ till Fakturor »LÀgg till ny. Du kommer att bli ombedd att ange kundens e-postadress.

Ange e-postadressen till din klient

NÀr du har angett e-postadressen laddas plugin-skÀrmen pÄ fakturaredigeringsskÀrmen. Du kommer att mÀrka olika metafÀlt pÄ redigeringsskÀrmen tillsammans med de vÀlkÀnda rutorna för titel och postredigerare. Strax under rutan för postredigerare kommer du att mÀrka en metabox för att lÀgga till de artiklar du inkluderar i denna faktura.

LÀgga till artiklar pÄ din faktura

Ange bara en artikel, kvantitet och pris. Plugin berĂ€knar det totala beloppet och visar det som balans. Du kan klicka pĂ„ lĂ€nken för vĂ€xlingsbeskrivning för att lĂ€gga till beskrivning för ett objekt i listan. Du kan ocksĂ„ klicka pĂ„ ‘knappen för att dra av rabatterat belopp baserat pĂ„ procent eller ett fast belopp.

Under rutan för fakturaposter kommer du att mÀrka rutan för betalningsgateway. Detta visar din standardbetalning och alla betalningsmetoder som du har aktiverat pÄ din webbplats. Du kan Àndra dessa instÀllningar för en faktura om du vill, eller sÄ kan du lÄta det anvÀnda standardalternativen som du stÀller in i plugininstÀllningarna.

StÀlla in betalningsalternativ för en enda faktura

PÄ din högra sida ser du anvÀndarinformationsmetaboxen. Det kommer att visa kundens e-postadress. Du kan fylla i resten av informationen. Om du inte har all information kan du lÀmna den tom och klienten kan fylla i den nÀr du gör betalningen.

I metaboxen publicera finns det alternativ att publicera denna faktura som en offert, tillÄta delbetalningar eller göra den till en Äterkommande faktura. Genom att klicka pÄ lÀnken kan du lÀgga till ett förfallodatum för fakturan och ange skatteinformation.

Publicera din faktura

Efter att fakturan har publicerats fÄr dina kunder ett e-postmeddelande med en lÀnk till fakturasidan pÄ din WordPress-webbplats. Om dina kunder inte fÄr e-postaviseringar bör du ta en titt pÄ vÄr guide om hur du ÄtgÀrdar WordPress som inte skickar e-postproblem. Fakturan visas med en lÀnk för att skriva ut PDF-versionen innan betalningen görs. Kunder kan ocksÄ Àndra sin personliga information pÄ sidan.

Kunderna kan se fakturan pÄ din webbplats

Visa fakturor och rapporter

Alla fakturor du skapar kan nÄs frÄn Fakturor »Visa alla. Du kan sortera och filtrera dina fakturor med hjÀlp av menyn till höger.

För att fÄ en fÄgelperspektiv pÄ dina intÀkter och fakturor mÄste du besöka Fakturor »Rapporter. DÀr kommer du att kunna se diagram och diagram för alla fakturor.

Finjustera dina fakturor, e-postmeddelanden och betalningar

InstÀllningssidan för fakturor Àndras efter att du har sparat dina ursprungliga instÀllningar. Nu om du besöker Fakturor »InstÀllningarkommer du att kunna se mÄnga andra alternativ som du kan konfigurera. Du kan till exempel justera e-postmallarna, skapa flera mallar, lÀgga till rader som gör att du snabbt kan lÀgga till artiklar i en faktura. Du kan Àven importera / exportera dina fakturadata till XML-filer.

Avancerade alternativ för ditt WordPress-fakturasystem

För- och nackdelar med WP-faktura och Freshbooks

Med WP-Invoice fÄr du ett gratis plugin som passar direkt in pÄ din webbplats. Du behöver inte lita pÄ en tredje parts tjÀnst för att hantera dina kunder och betalningar. Du kan stÀlla in automatiska WordPress-sÀkerhetskopior pÄ ett molnlagring för att se till att dina data Àr sÀkra.

Å andra sidan anvĂ€nds FreshBooks av tusentals proffs. Dina data lagras i molnet och du behöver inte oroa dig för sĂ€kerhetskopiering eller sĂ€kerhet. Ännu viktigare Ă€r det inte bara en faktureringsprogramvara, det Ă€r en fullfjĂ€drad redovisningslösning för icke-revisorer. Du kan spĂ„ra utgifter, ansluta bankkonton, ta emot onlinebetalningar etc. Bortsett frĂ„n det ansluter FreshBooks varje dag till fler tjĂ€nster och blir kraftfullare och lĂ€ttare att anvĂ€nda.

Det Àr allt, vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att skapa fakturor för klienter som anvÀnder WordPress. Du kanske ocksÄ vill kolla in vÄr handledning om hur du lÀgger till roterande klientintyg i WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.