Hur man skapar och formaterar listor i Stickies för Mac

Stickies for Mac on Desktop

Stickies-appen pÄ Mac Àr ett praktiskt verktyg för att skapa digitala anteckningar. Du kan lÀgga Stickies pÄ skrivbordet precis som du kan lÀgga fysiska klisterlappar pÄ skrivbordet.

Även om det Ă€r en riktigt enkel app som kommer till nytta, erbjuder den en lista-funktion som gör den Ă€nnu mer praktisk. Du kan skapa listor för uppgifter, shopping, idĂ©er och mer. SĂ„ hĂ€r skapar och formaterar du listor i dina Stickies.

Skapa listor i Stickies för Mac

Öppna din Stickies-app pĂ„ Mac sĂ„ visas en anteckning pĂ„ skĂ€rmen, redo att lĂ€gga till dina artiklar.

1) Klicka pÄ insidan av anteckningen.

2) tryck pÄ Alternativ och Flik knapparna tillsammans.

3) NÀr den första punkten visas, lÀgg till dina listobjekt.

Efter varje artikel, slÄ LÀmna tillbaka och du kan fortsÀtta lÀgga till mer. För att avsluta listan, tryck pÄ LÀmna tillbaka nyckel tvÄ gÄnger. Du kan sedan fortsÀtta lÀgga till text i din anteckning i ett styckeform.

Stickies Main List Mac

Öka eller minska listnivĂ„er

Om du vill skapa en kapslad lista genom att lÀgga till underobjekt Àr det enkelt att göra det ocksÄ. Du kan till exempel ha en att göra-lista dÀr du behöver skaffa statusuppdateringar för dina lag, sÄ du vill att lagen ska vara underobjekt under huvudobjektet.

DÄ kanske du vill gÄ tillbaka till att lÀgga till huvudobjekt i din lista.

Stickies Indented List Mac

Formatera listor i Stickies för Mac

Du kan Àndra formatet för listan med bara ett par klick. Detta lÄter dig vÀlja olika tecken för punktlistor, Àndra till en numrerad lista och lÀgga till prefix eller suffix. Och du kan Àndra formatet för bÄde huvudlistan och kapslade listobjekt.

1) VĂ€lj en rad i din lista. HĂ„ll ner Kontrollera nyckel och klick musen eller styrplattan.

2) NÀr menyn visas vÀljer du Lista.

Stickies List Menu Mac

Du kommer att se alla dina alternativ i ett litet popup-fönster. VÀlj stil eller nummerlista i listrutan, lÀgg till ett prefix eller suffix och vÀlj ett startnummer för numrerade listor.

Alternativ för klisterlistor Mac

Du kan ocksÄ markera rutan lÀngst ner för Förbered den medföljande listmarkören. Den hÀr funktionen fungerar med kapslade listobjekt. Det lÀgger till en andra markör för den typ av kula du vÀljer för huvudlistan.

Anta till exempel att du anvÀnder en fyrkant för huvudlistobjekten och en bock för de kapslade objekten. NÀr du aktiverar det hÀr alternativet markeras dina underobjekt med en kvadrat före bocken.

Stickies Prepend Marker Mac

Packar upp den

Stickies för Mac Àr enkla pÄminnelser som du kan anvÀnda för arbets-, person- eller skolsituationer. SÄ att anvÀnda listfunktionen Àr super praktiskt. AnvÀnder du appen Stickies för dina anteckningar pÄ Mac eller föredrar du nÄgot annat?