Hur man slÄr samman och massredigerar kategorier och taggar i WordPress

How to Merge and Bulk Edit Categories and Tags in WordPress

Letar du efter ett snabbt sÀtt att slÄ samman och massredigera kategorier / taggar i WordPress? Efter ett tag behöver de flesta WordPress-bloggar vÄrrengöring. Ibland krÀvs det att flytta inlÀgg mellan kategorier och taggar eller slÄ samman liknande kategorier och taggar. I den hÀr artikeln visar vi hur du enkelt slÄr samman och massredigerar kategorier och taggar i WordPress.

NÀr behöver du slÄ samman kategorier och taggar i WordPress?

MÄnga anvÀndare Àr inte medvetna om hur man korrekt anvÀnder kategorier och taggar nÀr man startar en ny WordPress-blogg.

Efter ett tag har de för mÄnga kategorier eller taggar. Vissa av dessa kategorier Àr inte aktiva och taggar med bara ett inlÀgg.

Mycket tid kanske du tycker att dina kategorier eller taggar Àr för lika och kan arkiveras under en enda kategori eller tagg.

Ett sÀtt att lösa detta Àr genom att redigera varje inlÀgg och omfördela kategorier och taggar. Det tar dock för mycket tid och du kanske fortfarande saknar nÄgra inlÀgg.

Den enklare lösningen Àr att massredigera och slÄ samman kategorier / taggar i WordPress.

SlÄ samman och massredigera kategorier och taggar i WordPress

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Term Management Tools. För mer information, se vÄr steg-för-steg-guide om hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering mĂ„ste du besöka InlĂ€gg »Kategorier och klicka pĂ„ rullgardinsmenyn “MassĂ„tgĂ€rder”.

MassÄtgÀrder för kategorier och taggar

Du kommer att se nya bulkÄtgÀrder lÀggas till grÀnssnittet. HÀr Àr de saker du kan göra med dessa bulkÄtgÀrder.

Du kan slÄ samman kategorier, taggar eller termer i en anpassad taxonomi.

SlÄ samman kategorier, taggar eller termer i anpassade taxonomier

Du kan flytta alla termer frÄn en taxonomi till en annan. Du kan till exempel flytta alla dina kategorier till taggar.

Ändra taxonomi

Du kan snabbt tilldela en överordnad kategori till flera kategorier.

StÀll in överordnad kategori till flera kategorier

Kategorier och taggar hjÀlper dig att organisera innehÄll pÄ din webbplats. Detta hjÀlper anvÀndare att enkelt hitta det innehÄll de vill visa. Korrekt anvÀndning av kategorier och taggar Àr ocksÄ bra för att öka din sökmotorranking.

Vi rekommenderar att du gÄr igenom processen för kategori / taggstÀdning varje Är för att hÄlla din webbplats organiserad.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att enkelt slÄ samman och massredigera kategorier och taggar i WordPress. Du kanske ocksÄ vill se vÄr steg-för-steg WordPress SEO-guide för nybörjare.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.