Hur man spÄrar 404 sidor och omdirigerar dem i WordPress

Adding a new redirect in WordPress with Redirection plugin

Det kan vara en utmaning att flytta din webbplats frÄn en plats till en annan om du inte vet vad du ska göra med dina lÀnkar. Nyligen pratade vi om hur du kan uppdatera dina webbadresser med Velvet Blues Plugin för WordPress. Men vad hÀnder om mÀnniskor försöker komma Ät en sida pÄ din webbplats via din gamla URL? Idag ska vi visa dig hur du omdirigerar trasiga webbadresser till din nya webbadress. Det bÀsta med Àr att du inte behöver veta nÄgonting om din .htaccess-fil. Omdirigering Àr ett WordPress-plugin som hanterar 301 omdirigeringar, hÄller reda pÄ 404-fel och i allmÀnhet stÀdar alla lösa Àndar som din webbplats kan ha.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera omdirigering-plugin. Vid aktivering, gÄ till Verktyg »Omdirigering för att stÀlla in dina omdirigeringar.

Under avsnittet lÀgg till ny omdirigering, lÀgg bara till den gamla webbadressen som visar 404 och en ny webbadress dÀr anvÀndarna kommer att omdirigeras.

För nybörjare kan den hÀr enkla skÀrmen se förvirrande ut. LÄt oss förklara. Listrutan för match har nÄgra alternativ. Endast URL, URL och hÀnvisare, URL och anvÀndaragent samt URL och inloggningsstatus.

I de flesta fall vill du anvÀnda URL och referrer. FrÀmst för att om du ser ett antal 404 förfrÄgningar för en viss sida Àr det inte anvÀndare som skriver in din URL. Det mÄste vara nÄgon som lÀnkar till den.

SÄ nÀr nÄgon annan lÀnkar till den trasiga webbadressen (eller ett inlÀgg som du flyttade), omdirigeras den automatiskt till den nya platsen. SÄ anvÀnd URL och hÀnvisare alternativ för det.

Din ÄtgÀrd ska alltid vara omdirigera till URL, sÄvida du inte vet vad du gör.

NĂ€r du har angett denna information trycker du pĂ„ “lĂ€gg till omdirigering”. GĂ„ till den nya webbadressen för att testa och se till att den fungerar.

Omdirigeringsplugin har ocksÄ möjlighet att spÄra 404s. Klicka bara pÄ 404s-lÀnken högst upp och plugin visar de senaste 404-felen som intrÀffat pÄ din webbplats sedan du installerade plugin-programmet.

SpÄra 404-fel i WordPress med redirection-plugin

Du kan ta en titt pĂ„ dem och bestĂ€mma vad du ska göra Ă„t dem. Till exempel kan nĂ„gon lĂ€nka till ditt Ă€ldre inlĂ€gg som du inte lĂ€ngre har. Du kan omdirigera dem till en annan plats. Allt du behöver göra Ă€r att klicka pĂ„ lĂ€nken “LĂ€gg till omdirigering” under datumet för den loggposten.

Dessa loggar avslöjar ocksÄ hur mÀnniskor försöker attackera din webbplats. Vi fÄr massor av 404 förfrÄgningar frÄn bots som försöker prova varje enskilt tema med timthumb-infektion. Hoppas att de hittar nÄgot (de kommer inte). Men det Àr intressant att se alla IP-adresser som försöker saker.

Detta plugin hanterar ocksĂ„ omdirigering för dina modifierade inlĂ€gg. Om du har Ă€ndrat ditt inlĂ€ggs webbadress skapar detta plugin en automatisk omdirigering. Det Ă€r ett av de MÅSTE ha plugins för alla seriösa bloggare.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig att spÄra 404 sidor och omdirigera dem i WordPress. Du kanske ocksÄ vill se vÄr guide om hur du fixar WordPress-inlÀgg som returnerar 404-fel.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.