Hur man spikar WooCommerce SEO, plus 3 andra optimeringstips

Hur man spikar WooCommerce SEO, plus 3 andra optimeringstips

WordPress gör det enkelt att skapa en e-handelsbutik. Men om du vill att din butik ska lyckas efter lanseringen mÄste du fokusera pÄ WooCommerce SEO och optimera din butik för försÀljning.

Den goda nyheten Àr att det hÀr Àr nÀstan lika enkelt som att bygga din butik i första hand. Tillsammans tillhandahÄller WordPress och WooCommerce nÀstan alla verktyg du behöver för att optimera din butik.

Genom att anvÀnda nÄgra enkla tekniker kan du fÄ fler ögon pÄ dina sidor, fÄ dina produkter att se mer tilltalande ut och effektivisera köpupplevelsen för dina kunder.

I den hÀr guiden ska vi utforska fyra sÀtt som du kan optimera din WooCommerce-butik just nu. LÄt oss börja med att prata om WooCommerce SEO!

1. HjÀlp kunderna att hitta dina produkter genom WooCommerce SEO

NÀr folk pratar om sökmotoroptimering (SEO) gör de det ofta i samband med bloggar och andra innehÄllstunga webbplatser. WooCommerce SEO Àr dock lika viktigt, eftersom en stor andel av dina potentiella kunder kommer att börja sina resor pÄ Google.

AnvĂ€nd nyckelord strategiskt …

Grunden för din WooCommerce SEO-strategi kommer att vara produktrelaterade nyckelord. Vi har diskuterat vikten av nyckelord i tidigare inlÀgg, och hur vi hittar dem. I stÀllet för att regummera dessa omrÄden, lÄt oss prata om hur du anvÀnder nyckelord i WooCommerce specifikt.

IstÀllet för att försöka fokusera pÄ generella webbplatsövergripande sökord, vill du ta ett mer nyanserat tillvÀgagÄngssÀtt. Detta innebÀr att man övervÀger varje enskild produkt och vÀljer ett eller flera starka nyckelord relaterade till dess typ, funktion och / eller nisch.

TÀnk pÄ vad en potentiell kund sannolikt kommer att söka efter nÀr de letar efter den hÀr typen av produkt. AnvÀnd sedan ett gratis verktyg som KWFinder för att finslipa pÄ de vanligaste villkoren.

NÀr du vÀl har hittat nÄgra termer vill du anvÀnda dessa nyckelord strategiskt genom hela produktens produktsida. Detta inkluderar (men Àr inte begrÀnsat till):

Produktens titel. BÄde fullstÀndiga och korta beskrivningar. Produktetiketter. Alt-text för produktens bilder.

… men gĂ„ inte överbord med nyckelordstoppning

Naturligtvis vill du inte gÄ överbord hÀr. Du har nog sett produktbeskrivningar och titlar som har överoptimerats:

Detta ser rörigt ut för mÀnskliga besökare och verkar troligtvis spammigt för sökmotorerna sjÀlva.

NÀr det gÀller WooCommerce SEO gÀller samma regler som för bloggar och andra webbplatser. Arbeta dina sökord naturligt och anvÀnd dem en handfull gÄnger genom hela produktsidan utan att fylla dem i varannan mening:

En WooCommerce-produktbeskrivning.

Denna balans kan ta lite övning för att uppnÄ. Men efter att ha optimerat nÄgra produktsidor pÄ detta sÀtt kommer du snart att hitta dig en WooCommerce SEO-mÀstare.

2. Var uppmÀrksam pÄ temat smÄ detaljer

Din butiks WordPress-tema Àr en annan viktig faktor för WooCommerce SEO, liksom att bygga en optimerad butik.

Medan du kan anvÀnda vilket WordPress-tema som helst för din butik, Àr det bÀst att leta efter en designad med WooCommerce i Ätanke. Fördelarna med att göra detta inkluderar:

Din webbplats layout kommer att optimeras för att visa produkter effektivt. Om din butik Àr ansluten till en större webbplats kommer de tvÄ att gÄ ihop mer smidigt. Du kan till och med fÄ tillgÄng till ytterligare e-handelsfunktioner och funktioner (t.ex. anpassade innehÄllstyper).

Även om det finns grundlĂ€ggande övervĂ€ganden för val av WordPress-tema finns det ocksĂ„ nĂ„gra specifika funktioner som du vill leta efter i ett WooCommerce-tema till grunderna som att lĂ€sa recensioner och kontrollera responsiv design.

Att vara uppmÀrksam pÄ de smÄ detaljerna i din butiks tema kan ge utdelning nÀr det gÀller att öka din butiks försÀljning.

Ditt tema kan pÄverka WooCommerce SEO

TÀnk pÄ funktionalitet som:

En interaktiv varukorgsikon som gör att shoppare snabbt kan se sina kundvagnar En omvandlingsvÀnlig utcheckningsprocess Produktsidades design och hur bra den visar viktiga detaljer Hur produktrecensioner ser ut (eftersom de flesta lÀser recensioner innan de köper) Brödsmulor, som Àr en viktig funktion för e-handelsbutiker Hur relaterade produkter visas för att öka chanserna för att kunder köper flera artiklar

NÀr det gÀller var du hittar WooCommerce-teman har vi samlat nÄgra av de bÀsta gratis WooCommerce-teman och de bÀst betalda WooCommerce-teman. Du kan ocksÄ hitta en mÀngd alternativ pÄ WordPress.org och ThemeForest.

3. Organisera dina produkter med kategorier och taggar

Om du bara sĂ€ljer ett par artiklar blir det inte svĂ„rt för dina kunder att hitta vad de behöver. Å andra sidan, nĂ€r ditt lager svĂ€ller till dussintals eller till och med hundratals produkter, mĂ„ste du tĂ€nka pĂ„ hur det hela organiseras.

Detta kan verka som ett enkelt steg att ta, men det Àr förvÄnansvÀrt lÀtt att förbise. kanske redan vet allt i din butik och hur det hela rör sig, men helt nya kunder gör det inte. Det Àr viktigt att göra det lÀtt för dem att förstÄ vad du erbjuder och hitta det de letar efter.

För att göra detta vill du anvÀnda WordPress inbyggda kategorier och taggfunktioner för att organisera dina produkter:

Produktkategorier i WooCommerce.

Hur du stÀller in butikens kategorier och taggar

Att stÀlla in detta Àr en tvÄstegsprocess:

StÀll först in en handfull breda kategorier som delar upp din butiks produkter i allmÀnna grupperingar. Ta sedan med underkategorier för att förfina dem ytterligare.

Om du till exempel sĂ€ljer husdjursprodukter kan du ha övergripande produktkategorier som “mat” och “leksaker”. En kategori som mat kan sedan delas upp i “hundmat”, “kattmat” och sĂ„ vidare.

AnvÀnd sedan taggar för att ange definierande egenskaper, egenskaper och andra viktiga punkter för dina produkter. Det hÀr Àr viktiga detaljer som ÀndÄ Àr för specifika för att förtjÀna en hel underkategori.

PÄ en fisktanks produktsida kan du till exempel inkludera taggar relaterade till dess kapacitet, varumÀrke och form. Glöm inte att inkludera din WooCommerce SEO-sökordsforskning hÀr ocksÄ.

NÀr du Àr klar bör kunderna ha lÀttare att hitta dina produkter nÀr de söker efter dem.

Innan du gÄr vidare vill du ocksÄ tÀnka pÄ hur dina kategorier och underkategorier visas. Naturligtvis vill du naturligtvis inkludera dem i din huvudnavigering. Att placera dem i sidofÀltet och / eller sidfoten Àr dock ett smart sÀtt att ge dem extra synlighet:

Produktkategorier i sidofÀltet.

Även om din WooCommerce-butik fortfarande Ă€r liten, Ă€r det vĂ€rt att tĂ€nka pĂ„ dessa organisatoriska problem nu. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kommer du att kunna vĂ€xa över tiden med ett minimum av anstrĂ€ngning.

4. LÀgg till massor av högkvalitativa produktbilder

Tillsammans med praktiska problem som WooCommerce SEO har vi berört stil lite nÀr det gÀller temat för din webbplats. Ser dock ut pÄ produktnivÄ precis som de gör för din webbplats som helhet.

NÀr du skapar produkter i WooCommerce har du utan tvekan lagt mÀrke till avsnittet:

Produktbildsektionen i WooCommerce.

Att inkludera minst en bild av varje produkt Ă€r absolut nödvĂ€ndigt. FĂ„ mĂ€nniskor kommer trots allt att köpa nĂ„got de aldrig har sett. ÄndĂ„ Ă€r detta det minsta du vill göra nĂ€r det gĂ€ller produktbilder.

För det första Àr det nÀstan alltid bÀst att inkludera flera bilder av varje objekt. Detta hjÀlper kunderna att fÄ en mer komplett bild av vad du erbjuder. Du vill visa produkten frÄn olika vinklar och eventuellt Àven i olika anvÀndningsfall. Det Àr ocksÄ viktigt att visa upp alla dess huvudsakliga variationer, till exempel fÀrger eller material.

I WooCommerce kan du göra detta genom att lÀgga till alla bilder du vill anvÀnda i avsnittet pÄ din produktsida. Detta kommer att innehÄlla alla bilder i ett interaktivt galleri pÄ framsidan:

Ett produktgalleri i WooCommerce.

Dessutom vill du se till att alla produktbilder Ă€r original (dvs. inte stockfotografier) ​​och av högsta möjliga kvalitet. Korniga bilder med lĂ„g upplösning fĂ„r inte precis dina produkter tilltalande och kan reflektera dĂ„ligt i din butik och ditt varumĂ€rke.

Du hittar massor av online-guider för att skapa övertygande produktbilder.

Om du Àr orolig för resultatet av sÄ mÄnga stora bilder pÄ webbplatsens prestanda kan du ocksÄ optimera dina bilder. Ett verktyg som Optimole sÀkerstÀller att produktens bilder laddas snabbt utan nÄgon mÀrkbar kvalitetsförlust:

Slutsats

Att skapa en webbutik med WordPress och WooCommerce kunde inte vara enklare. Att göra det framgÄngsrikt Àr dock en helt annan sak. Det Àr dÀrför du vill tÀnka noga pÄ att optimera din butiks WooCommerce SEO och andra viktiga omrÄden.

Även om det inte Ă€r en uttömmande lista Ă€r det fyra av de bĂ€sta sĂ€tten att optimera din WooCommerce-butik och förbĂ€ttra konverteringar:

    HjÀlp kunderna att hitta dina produkter genom WooCommerce SEO. Var sÀrskilt uppmÀrksam pÄ din butiks tema och de smÄ omrÄdena som kundvagnen och kassaprocessen. Organisera dina produkter med kategorier och taggar sÄ att kunderna lÀttare kan hitta produkter. LÀgg till massor av högkvalitativa produktbilder för att övertyga kunder att köpa.