Hur man stÀller in en minsta kommentarlÀngd i WordPress

Hur man stÀller in en minsta kommentarlÀngd i WordPress

WordPress-kommentarer uppmuntrar diskussioner kring ditt Àmne. Du kan dock tycka att kommentarer under en viss lÀngd eller över en viss lÀngd inte Àr sÀrskilt anvÀndbara. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur du begrÀnsar kommentarlÀngden i WordPress, sÄ att du kan stÀlla in bÄde minsta och högsta grÀns för kommentarlÀngd för din WordPress-webbplats.

Varför begrÀnsa kommentarlÀngden i WordPress?

I vÄr erfarenhet av att moderera online-diskussioner under det senaste decenniet har vi funnit att de mest anvÀndbara kommentarerna Àr över 60 tecken och under 5000 tecken lÄnga.

NÀr en person skriver en ords kommentar Àr det vanligtvis inte sÀrskilt anvÀndbart. I de flesta fall Àr det skrÀppost eftersom författaren helt enkelt försöker tjÀna en bakÄtlÀnk frÄn din webbplats.

Men nÀr en person skriver en kommentar över 5000 tecken Àr det vanligtvis en rant / klagomÄl som i de flesta fall inte Àr relevant för just den artikeln.

Genom att stÀlla in kommentarerlÀngdsgrÀnser i WordPress kan du förbÀttra kvaliteten pÄ dina kommentarer.

LÄt oss ta en titt pÄ hur man styr kommentarlÀngden i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det finns tvÄ metoder för att begrÀnsa kommentarlÀngden i WordPress. Den första metoden krÀver att du installerar ett plugin. Den andra metoden anvÀnder ett enkelt kodavsnitt som du kan lÀgga till pÄ din webbplats.

Metod 1: BegrÀnsa kommentarlÀngden med hjÀlp av ett plugin

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Control Comment Length. Vid aktivering, gÄ helt enkelt till InstÀllningar »Kontroll KommentarlÀngd för att konfigurera plugininstÀllningarna.

Kontrollera kommentarlÀngd i WordPress med hjÀlp av ett plugin

Pluginens anvÀndargrÀnssnitt Àr pÄ tyska med engelska. Du kan stÀlla in bÄde minsta och högsta antal tecken som en kommentar kan innehÄlla. Vi rekommenderar att du anvÀnder 60 för minst och 5000 för maximalt antal tecken.

Du kan ocksÄ lÀgga till meddelanden som kommer att vara synliga för anvÀndare nÀr det finns antingen för korta eller för lÄnga kommentarer. Plugin-programmet tillhandahÄller endast dessa meddelanden pÄ tyska. Du kan ersÀtta det med ditt eget meddelande.

Metod 2: BegrÀnsa lÀngden pÄ kommentarer med hjÀlp av kodavsnittet

Den andra metoden Àr för anvÀndare som inte har nÄgot emot att hantera kodkod. Vi lÀgger till en filterkrok i preprocess_comment. Detta filter körs innan WordPress sparar kommentarer i databasen eller kör nÄgon annan förbehandling av inkomna kommentarer. Vi anvÀnder den för att kontrollera kommentarlÀngden. Om det ligger över eller under de instÀllda parametrarna för kommentarlÀngder, visar vi anvÀndarna ett felmeddelande.

LÀgg bara till den hÀr koden i ditt temas functions.php-fil eller ett platsspecifikt plugin.


add_filter( 'preprocess_comment', 'wpb_preprocess_comment' );

function wpb_preprocess_comment($comment) {
  if ( strlen( $comment['comment_content'] ) > 5000 ) {
    wp_die('Comment is too long. Please keep your comment under 5000 characters.');
  }
if ( strlen( $comment['comment_content'] ) < 60 ) {
    wp_die('Comment is too short. Please use at least 60 characters.');
  }
  return $comment;
}

Kommentar för lÄngt fel

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att begrÀnsa kommentarlÀngden i WordPress. Du kanske ocksÄ vill kolla in vÄr guide om 12 viktiga tips och verktyg för att bekÀmpa skrÀppost i WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.