Hur man ställer in standardadminfärgschema för nya användare i WordPress

Hur man ställer in standardadminfärgschema för nya användare i WordPress

En av de mest omtalade funktionerna i WordPress 3.8 är det nya administratörsgränssnittet. Det är fullt lyhörd och ser bra ut på alla enheter. Om du inte gillar standardfärgerna kan du välja mellan 8 olika adminfärgscheman och till och med lägga till nya. I den här artikeln visar vi dig hur du ställer in ett standardadminfärgschema i WordPress för nya användare. Vi kommer också att visa dig hur du kan förhindra att användare ändrar WordPress-administrationsfärgschemat som standard.

För att ställa in ett standard WordPress-färgschema för nya användare är allt du behöver göra att lägga till följande kod i ditt temas funktioner.php-fil eller i ett platsspecifikt plugin:


function set_default_admin_color($user_id) {
	$args = array(
		'ID' => $user_id,
		'admin_color' => 'sunrise'
	);
	wp_update_user( $args );
}
add_action('user_register', 'set_default_admin_color');

Den här koden ändrar standard WordPress-färgschemat till Sunrise för varje ny användare som registrerar sig på din webbplats. Det ändrar inte färgschemat för tidigare registrerade användare. Den här koden kommer inte heller att hindra användare från att välja ett annat admin-färgschema. Användare kan fortfarande gå till sin profildel och välja vilket annat färgschema de vill.

Hur man hindrar användare från att byta adminfärgschema

Om du vill ställa in ett standardfärgschema för din webbplats och inte vill att användare ska använda något annat färgschema, är allt du behöver göra att lägga till följande kod i tematets funktioner.php-fil eller i ett platsspecifikt plugin :


if ( !current_user_can('manage_options') )
remove_action( 'admin_color_scheme_picker', 'admin_color_scheme_picker' );

Administratörens färgschemainternativ har tagits bort från användarprofiler i WordPress

Den här koden tar bort färgväljaren för adminfärg från profilskärmen för alla användare utom användare med administratörsbehörighet.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att ställa in ett standard WordPress-färgschema och inaktivera färgscheman från användarprofiler på din WordPress-webbplats.

Om du skulle kunna ändra standardadminfärgschemat, vilket färgschema skulle du välja? Låt oss veta genom att lämna en kommentar nedan.