Hur man stÀller in WooCommerce-variationer och variabla produkter

Hur man stÀller in WooCommerce-variationer och variabla produkter

KÀmpar du med hur du skapar WooCommerce-variationer för dina produkter?

Med produktvarianter kan du visa flera alternativ för ett visst objekt sĂ„ att kunderna kan vĂ€lja vilken de vill. Även om det finns nĂ„gra knep för att anvĂ€nda den hĂ€r funktionen, nĂ€r du vĂ€l har vant dig vid processen blir det enkelt att lista produkter med sĂ„ mĂ„nga variationer som du vill.

I det hÀr inlÀgget kommer vi att förklara vad WooCommerce-variationer Àr och hur de fungerar. DÄ gÄr vi igenom hur du stÀller in dem för dina produkter. LÄt oss ta en titt!

En grundfÀrg pÄ WooCommerce-variationer och attribut

Ibland kommer en produkt som du listar i din WooCommerce-butik bara i en typ. Å andra sidan kommer mĂ„nga artiklar med olika alternativ. Bara nĂ„gra exempel inkluderar:

KlÀder som finns i olika fÀrger och / eller storlekar. Möbler och andra hemvaror med olika materialalternativ. Matvaror med flera smaker, ingredienser, pÄlÀgg etc. ()

De flesta butiker kommer att erbjuda Ätminstone nÄgra fÄ föremÄl med mer Àn en sort, och mÄnga förlitar sig starkt pÄ denna typ av produkter. Lyckligtvis erbjuder WooCommerce ett inbyggt sÀtt att lÀgga till praktiskt taget alla alternativ till dina produktsidor.

Detta system bestĂ„r av tvĂ„ viktiga funktioner – ‘attribut’ och ‘variationer’. De tvĂ„ Ă€r ofta förvirrade, sĂ„ det Ă€r viktigt att klargöra skillnaden mellan dem.

👉 Attribut

Attribut Àr beskrivningar för en produkt, sÄ att kunderna fÄr veta fakta om produktens storlek, fÀrg, material och sÄ vidare.

SĂ„ du kan till exempel ha en tröja med attributen “blĂ„” och “ull” eller en resvĂ€ska med en specifik vikt och mĂ„tt:

Denna information Àr rent beskrivande. Den listas pÄ produktsidan, men kan inte interageras med eller Àndras av kunden.

👉 Variationer

VariationerĂ„ andra sidan Ă€r faktiska val som en kund kan göra. Till exempel, om en kund kan vĂ€lja mellan en “blĂ„” och en “röd” tröja, Ă€r det en variation.

Om du vill lÄta mÀnniskor vÀlja olika alternativ mÄste du ocksÄ lÀgga till variationer. Du kan till exempel ge kunderna valet att vÀlja mellan tre storlekar av samma tröja:

Ett exempel pÄ WooCommerce-variationer.

Attribut kan anvĂ€ndas utan variationer, bara för att ge extra information till dina kunder. Men om du vill anvĂ€nda WooCommerce-variationer mĂ„ste du först stĂ€lla in attribut. Om det hĂ€r lĂ„ter lite förvirrande, oroa dig inte – vi kommer att gĂ„ igenom exakt hur processen fungerar.

SÄ hÀr skapar och visar du produktvarianter i WooCommerce (i 3 steg)

Som utlovat visar vi dig under de nÀrmaste tre stegen hur du stÀller in WooCommerce-variationer i din butik. Om du inte redan har gjort det, vill du först installera och konfigurera WooCommerce. DÄ kan vi komma till jobbet!

1. StÀll in attribut för dina WooCommerce-produkter

WooCommerce-variationssystemet Àr beroende av attribut. DÀrför mÄste du först skapa ett motsvarande attribut för alla variationer du vill stÀlla in.

Det finns nÄgra sÀtt att göra detta. Medan du skapar attribut pÄ enskilda produktsidor Àr det enklast att stÀlla in dem i det dedikerade avsnittet:

Fliken WooCommerce-produktattribut.

HĂ€r kan du lĂ€gga till ett nytt attribut. LĂ„t oss till exempel sĂ€ga att du sĂ€ljer klĂ€der i olika fĂ€rger. Du kan namnge ditt attribut “FĂ€rg” och tilldela det samma ord som en snigel. Namnet och snigeln kan vara vad du vill. Det som Ă€r viktigt Ă€r att se till att de Ă€r beskrivande och lĂ€tta att komma ihĂ„g.

NÀr du vÀl har tryckt pÄ knappen visas ditt nya attribut i menyn till höger:

LĂ€gga till ett nytt WooCommerce-attribut.

VĂ€lj nu. PĂ„ den hĂ€r skĂ€rmen kan du lĂ€gga till en ny post för varje version av attributet – hĂ€r betyder det varje fĂ€rg du sĂ€ljer klĂ€der i. LĂ„t oss lĂ€gga till “Grön”:

Ett WooCommerce-fÀrgattribut.

Du kan fortsÀtta lÀgga till sÄ mÄnga fÀrger som du behöver, en i taget. Du kan inkludera en beskrivning för var och en om du vill, men detta Àr inte nödvÀndigt (och kommer inte att visas pÄ mÄnga WooCommerce-teman ÀndÄ).

NÀr du Àr klar med att konfigurera ditt första attribut kan du gÄ tillbaka och lÀgga till sÄ mÄnga andra som du behöver. För vÄr klÀdaffÀr kan vi lÀgga till storlekar och material som individuella attribut. Du kan alltid komma tillbaka senare för att göra ytterligare Àndringar.

2. Tilldela attribut till en enskild produkt

Vid den hĂ€r tiden Ă€r det dags att anvĂ€nda dina nya attribut. Öppna en WooCommerce-produkt – det kan vara antingen ett nytt eller ett befintligt objekt – och blĂ€ddra ner till avsnittet:

Produktdata för WooCommerce.

VÀlj bredvid rubriken i rullgardinsmenyn. Detta lÄter WooCommerce veta att du vill skapa en produkt med flera alternativ och Àndra instÀllningarna du mÄste spela med.

Öppna sedan fliken, vĂ€lj ett av attributen du skapade och klicka pĂ„:

LĂ€gga till WooCommerce-attribut.

Nu kan du vÀlja vilka attribut som beskriver produkten du för nÀrvarande redigerar. Klicka pÄ menyn sÄ visas dina val:

Konfigurera WooCommerce-attribut.

Du kan vĂ€lja mer Ă€n ett alternativ – till exempel om ett objekt kommer i bĂ„de blĂ„tt och rött.

Du vill ocksÄ se till att bÄda Àr kontrollerade. Tryck sedan pÄ knappen.

Om det behövs kan du fortsÀtta lÀgga till fler attribut till objektet. LÄt oss dock för nÀrvarande rikta vÄr uppmÀrksamhet pÄ WooCommerce-variationer.

3. LĂ€gg till WooCommerce-variationer i din produkt

VÀlj sedan fliken. SÄ lÀnge du har stÀllt in minst ett attribut fÄr du möjlighet att:

Fliken WooCommerce Variations.

SlÄ till och du ser en ny rullgardinsmeny dÀr du kan vÀlja ett attribut (till exempel en viss fÀrg):

LĂ€gga till WooCommerce-variationer.

VÀlj det attribut du vill ha och anpassa sedan resten av instÀllningarna nedan efter behov. Det enda obligatoriska fÀltet Àr priset för variationen, men du kan ocksÄ stÀlla in artikelns lagerstatus, vikt, dimensioner och mer:

Detaljer om WooCommerce-variation.

Detta gör att du kan lÀgga till olika information för varje variant.

Du kanske till exempel vill ange distinkta priser för samma artikel tillverkade av olika material eller ange unika mÄtt för en produkt som finns i olika storlekar.

Du kan ocksĂ„ göra varje varias pris och tillhörande detaljer identiska – det Ă€r helt upp till dig.

Spara dina Àndringar nÀr du Àr klar. Klicka sedan igen för att skapa din nÀsta variant:

Flera variationer pÄ en produkt.

Du kan vÀlja ett nytt attribut hÀr (till exempel en annan fÀrg) och anpassa dess information enligt beskrivningen ovan. Denna process kan upprepas för att lÀgga till sÄ mÄnga WooCommerce-variationer som du behöver. Glöm inte att spara dina Àndringar i varje variant och till produkten som helhet nÀr du Àr klar.

Slutsats

En bra sak med WooCommerce Àr dess högsta flexibilitet. Du kan skapa produktsidor som Àr sÄ enkla eller komplexa som du behöver. Det betyder att du kan stÀlla in mycket grundlÀggande produkter eller sÀlja artiklar med mÄnga olika variationer.

För att lÀgga till WooCommerce-variationer i din butiks produkter, vill du:

    Skapa attribut för dina WooCommerce-produkter frÄn omrÄdet. Tilldela attribut till en enskild produkt pÄ fliken. LÀgg till WooCommerce-variationer till din produkt pÄ fliken.