Hur man stÀnger av relaterade YouTube-videor i WordPress

Hur man stÀnger av relaterade YouTube-videor i WordPress

Medan YouTube Àr en bra plattform för att ladda upp och dela videor, försöker smÄ företag ofta undvika det pÄ grund av de relaterade videorna som det visar. Ibland kan dessa relaterade videor frÀmja en konkurrent eller stödja nÄgot som du inte hÄller med. Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare oss hur man tar bort relaterade videor frÄn slutet av en inbÀddad Youtube-video. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du stÀnger av relaterade Youtube-videor i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Obs! Vi rekommenderar vÄra anvÀndare att aldrig ladda upp videor direkt till WordPress, utan de bör anvÀnda videodelningswebbplatser som YouTube och Vimeo för att spara bandbredd och sÀkerstÀlla en bÀttre anvÀndarupplevelse.

StÀng av relaterade YouTube-videor manuellt

YouTube lÄter dig manuellt avstÀnga relaterade videor nÀr du bÀddar in en video i WordPress. LÀgg bara till? Rel = 0 i slutet av din webbadress sÄ hÀr:

http://www.youtube.com/watch?v=qzOOy1tWBCg?rel=0

WordPress anvÀnder oEmbed för att hÀmta inbÀddningskoden frÄn YouTube. Eftersom vi har lagt till webbadressen med? Rel = 0 hÀmtar den en inbÀddningskod med föreslagna videor eller rekommenderade videor inaktiverade.

StÀng automatiskt av relaterade YouTube-videor i WordPress

Om du bÀddar in mÄnga YouTube-videor pÄ din webbplats kan du förenkla processen genom att anvÀnda den automatiska lösningen som inaktiverar relaterade Youtube-videor pÄ hela webbplatsen. Allt du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Hide YouTube Related Videos.

Det finns inga instÀllningar för dig att konfigurera för detta plugin eftersom det fungerar direkt. LÀgg bara till din YouTube-URL i ett inlÀgg som du normalt skulle göra, och plugin kommer att se till att oEmbed-koden som erhÄllits av WordPress har relaterade videor avstÀngd. Det rensar ocksÄ din oEmbed-cache och alla YouTube-videor som du lagt till tidigare kommer ocksÄ att sluta visa relaterade videor.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att stÀnga av relaterade videor nÀr du bÀddar in YouTube-videor pÄ din webbplats. För feedback och frÄgor vÀnligen lÀmna en kommentar nedan eller gÄ med i WPBeginner pÄ Google+.