Hur man sticker ut i vilken nisch som helst med humor

Standard Theme

Som ni vet Àr vi pÄ BlogWorld Expo East i New York City. Vi hade ett nöje att delta i Jordan Coopers (@NotAProBlog) session dÀr han delade hur man sticker ut i vilken nisch som helst med humor. HÀr Àr en sammanfattning av hans historia:

Att anvÀnda humor i blogg handlar inte om att göra försÀljning. humor fÄr inte folk att köpa frÄn dig, men det bygger engagemang, bygger ditt varumÀrke och det hjÀlper dig att hantera dig sjÀlv. Du behöver inte vara rolig för att vara rolig pÄ din blogg, du behöver bara injicera lite humor i ditt innehÄll sÄ att det Àr lÀtt att dela.

SÄ vad Àr ett skÀmt? Ett skÀmt Àr en överraskning som ett magiskt trick. Du tillhandahÄller först sammanhang (dvs skriv inte ett galet skÀmt utanför din nisch) sÄ mÀnniskor Àr ordentligt jordade och kastar dem sedan en liten överraskning i form av ett skÀmt. Det Àr okej om ditt skÀmt bara Àr relevant för din nördiga publik, för det Àr vem som kommer att lÀsa det.

SÄ hur skriver du ett skÀmt? FÄ ett papper och skriv sextio konstiga eller roliga saker om ditt innehÄllsomrÄde (alternativt kan du anvÀnda en tankekarta). Det behöver inte vara lustigt, sÄ gör inte sjÀlvcensur direkt. Granska din lista nÀsta gÄng du skriver ett inlÀgg och se om du kan införliva en av dina konstiga saker. Om du kan jÀmföra nÄgot pÄ din lista med nÄgot inom popkulturen, gör det ocksÄ! Dessa inlÀgg (t.ex. tio sÀtt att mitt innehÄll Àr som The Hangover) Àr lÀtt delbara och roliga.

SÄ hur utför du det? VÀlj ett mÄl. Ditt mÄl ska vara nÄgon över din publik, pÄ det sÀttet kÀnner de inte dÄligt att skratta Ät dem. Undvik mÄl som mÀnniskor sympatiserar med eller tycker synd om. Bra exempel Àr politiker eller mÀnniskor högre uppe i din nisch. Inse att Àven att göra det kan vissa mÀnniskor fortfarande bli förolÀmpade och det Àr okej. För varje person du förolÀmpar kommer du att ha ett fan som verkligen identifierar dig och det Àr superfans du inte vill förlora.

Om du inte kan tÀnka dig att nÄgon ska vara ditt mÄl kan du alltid bli ditt mÄl. Genom att kommentera de problem du ser med dig sjÀlv kan du fÄ din publik att skratta och undvika att frÀmja dem. Du kan ocksÄ överdriva dina erfarenheter för att göra din poÀng utan att ringa ut nÄgon annan. Alternativt kan du skapa en karaktÀr som du anvÀnder för att hjÀlpa dig att distansera dig frÄn din komedi.

En anteckning om förbannelse … Om du kan ta ut svordomen och Ă€ndĂ„ vara rolig, sĂ„ Ă€r det okej. Om svordomen Ă€r skĂ€mtet Ă€r det inte roligt.

Sponsorer

Standardtema Ă€r erkĂ€nt som ett av de 8 bĂ€sta premium-WordPress-teman av Mashable, TheNextWeb kallade det det slickaste WordPress-temat nĂ„gonsin, och det nominerades ocksĂ„ till ett av de 25 bĂ€sta kommersiella WordPress-teman 2010 av WPBeginner. Med sin senaste uppdatering stöder Standard Theme nu helt inlĂ€ggsformat. FĂ„ 15% RABATT om du anvĂ€nder kupongen “WPBEGIN15”.

Köp SÀljannonser

BuySellAds Ă€r en enorm marknadsplats för att köpa / sĂ€lja reklamplatser pĂ„ din webbplats. Över 750 framgĂ„ngsrika bloggare anvĂ€nder dem för att driva sin online-annonsförsĂ€ljning. WPBeginner anvĂ€nder ocksĂ„ BSA för att underhĂ„lla vĂ„ra annonser. Det Ă€r ocksĂ„ en utmĂ€rkt plats för annonsörer. Över 1000 kvalitetsannonsörer anvĂ€nder BSA för att rikta in sig pĂ„ mĂ„lgrupper som Ă€r rĂ€tt för deras varumĂ€rke. Om du Ă€r intresserad, ansök om att vara pĂ„ deras marknadsplats nu.

OSTrÀning

Open Source Training lÀr mÀnniskor hur man anvÀnder Joomla, Drupal och WordPress.