Hur man stoppar WordPress Trackback Spam

Get rid of Trackback Spam

KÀmpar du med WordPress trackback spam? WordPress trackback-skrÀppost kan bli ett allvarligt problem för mÄnga webbplatsÀgare. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du stoppar WordPress trackback-skrÀppost. Om din skrÀppostlösning inte fungerar för dig, kommer ett av knepen nedan sÀkert att hjÀlpa dig att bli av med trackback-skrÀppost.

VarifrÄn WordPress Trackback Spam kommer ifrÄn?

Pingbacks och trackbacks spam genereras av spammare som anvÀnder automatiska skript för att skicka miljontals trackbacks till webbplatser över hela vÀrlden. Precis som spam, riktas inte trackback-spam till din webbplats personligen.

Vad dessa spammare hoppas kunna uppnÄ Àr att de kan lÀmna sina lÀnkar pÄ en webbplats dÀr trackbacks inte övervakas. De flesta av dessa skrÀppostlÀnkar pekar pÄ olagliga aktiviteter som att sÀlja droger, köra bedrÀgerier, distribuera skadlig kod etc.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Hur kan jag helt bli av med Trackback Spam helt?

Det enklaste och snabbaste sÀttet att hantera trackback-skrÀppost Àr att helt stÀnga av det i dina WordPress-instÀllningar. Allt du behöver göra Àr att besöka InstÀllningar »Diskussion och under standardinstÀllningarna för artikeln avmarkerar du rutan bredvid.

Inaktivera WordPress trackbacks och pingbacks

Detta inaktiverar trackback och pingback-skrÀppost pÄ dina nya artiklar. Men du mÄste fortfarande inaktivera trackbacks pÄ befintliga WordPress-inlÀgg. Du kan göra det genom att följa denna handledning om hur du inaktiverar trackbacks och pings pÄ befintliga inlÀgg.

Om du inte vill stÀnga av trackbacks och pingbacks Àr det hÀr hur du kan bekÀmpa trackback-spam.

Akismet

Akismet

Akismet Àr ett av de tvÄ standardinsticksprogrammen som kommer med varje WordPress-webbplats. Plugin ansluter faktiskt din webbplats till Akismet anti-spam-tjÀnst.

Detta Àr ett massivt skrÀppostfilter som övervakar miljontals webbplatser för att fÄnga spamkommentarer och trackbacks. Vi anvÀnder Akismet pÄ WPBeginner för att övervaka kommentarer.

Det tros i allmÀnhet bara vara ett verktyg för moderering av skrÀppost, men det Àr ocksÄ mycket effektivt mot WordPress trackback-skrÀppost. Om du inte redan anvÀnder Akismet bör du aktivera det direkt. Se vÄr guide om Akismet och varför du bör börja anvÀnda den.

Enkel Trackback-validering med Topsy Blocker

Enkel pluginvalideringsplugin lÄter dig stoppa trackback-spam genom att köra enkla tester pÄ varje inkommande trackback. Först blockerar den automatiskt alla trackbacks som hÀrrör frÄn topsy, vilket Àr ett socialt sökverktyg som anvÀnds för trackback-skrÀppost.

Den kontrollerar sedan om trackback faktiskt kommer frÄn den webbplats som den pÄstÄr sig vara frÄn. Slutligen kontrollerar den om det finns en verklig lÀnk till din webbplats pÄ trackback-kÀllan.

Dölj Trackbacks

Detta plugin Àr inte ett skrÀppostskyddsprogram, men det ger en funktion som vissa webbplatsÀgare kan behöva. Som namnet antyder döljer det helt WordPress-trackbacks och pingbacks frÄn att visas i kommentarerna pÄ framsidan av din webbplats.

Det Àr sÀrskilt anvÀndbart för webbplatser dÀr hundratals spam trackbacks publiceras av misstag. Du kan aktivera det hÀr plugin-programmet för att dölja alla spam-trackbacks frÄn allmÀnheten och sedan gÄ till kommentarsavsnittet i WordPress-adminomrÄdet för att ta bort all trackbacks-spam.

Det Àr allt vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att blockera WordPress trackback-spam. Du kanske ocksÄ vill ta en titt pÄ dessa 12 viktiga tips och verktyg för att bekÀmpa skrÀppost i WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.