Hur man storleksÀndrar storlek pÄ stora bilder i WordPress

Hur man storleksÀndrar storlek pÄ stora bilder i WordPress

Att ladda upp stora bilder till din webbplats kan sakta ner din webbplats avsevÀrt. Det Àr dÀrför vi rekommenderar anvÀndare att alltid spara bilder som Àr optimerade för webben. Men om du driver en webbplats med flera författare kan det vara svÄrt att övervaka bilder som laddats upp av andra anvÀndare. Vad hÀnder om vi berÀttar att du automatiskt kan Àndra storlek pÄ stora bilder pÄ din WordPress-webbplats, Àven lÄngt efter att de har laddats upp? I den hÀr artikeln visar vi dig hur du kan Àndra storleken pÄ stora bilder i WordPress.

Viktig: SÀkerhetskopiera din WordPress-webbplats innan du storleksÀndrar bilderna. NÀr storleken har Àndrats kan den hÀr ÄtgÀrden inte Ängras.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Imsanity-plugin. Vid aktivering helt enkelt gÄ till InstÀllningar »Imsanity för att konfigurera plugin.

Med plugin-programmet kan du vÀlja maximal bildstorlek för alla bilder som laddas upp till ett inlÀgg / sida, bilder som laddas upp direkt till mediebiblioteket och bilder som laddas upp för temalternativ.

StandardvÀrdet Àr 1024 x 1024 pixlar som du kan Àndra nÀr som helst.

Under bildstorlekarna har du möjlighet att vÀlja bildkvalitet, konvertera BMP till JPG och PNG till JPG.

Standard WordPress-bildkvaliteten för jpegs Àr 90, och om du stÀller in den lÀgre kommer kvaliteten att försvinna. Att konvertera dina BMP-filer till jpegs Àr alltid en bra idé. Omvandling av PNG-filer till JPG ger dock inte alltid bra resultat.

NÀr du Àr klar trycker du pÄ knappen Spara Àndringar för att lagra dina instÀllningar.

PÄ samma sida hittar du knappen Sök i bilder lÀngst ner. Klicka pÄ den för att hitta filer som Àr större Àn maximala storlekar som du definierade i dina instÀllningar.

Plugin kommer att hitta och visa stora bilder.

Ändra storlek pĂ„ stora bilder

Granska resultaten och avmarkera alla bilder som du inte vill Àndra storlek pÄ.

NÀr du Àr klar trycker du pÄ knappen och plugin-programmet börjar Àndra storlek pÄ bilder till de maximala vÀrden du angav i instÀllningarna. Det ersÀtter ocksÄ automatiskt stora bilder med de normala storlekarna.

Det Àr allt, vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att Àndra storlek pÄ stora bilder i WordPress.

Du kanske ocksÄ vill titta pÄ Varför du behöver en CDN för din WordPress-blogg.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.