Hur man taggar bilder i WordPress med WordPress Media Tagger

Tagging Images in WordPress Media Tagger

WordPress har en bra medieuppladdnings- och bildhanteringsfunktioner. Men om du driver en fotografiblogg eller om ditt primÀra innehÄll Àr i bildformat, skulle du mÀrka att WordPress inte har ett ordentligt system för att sortera bilder och andra mediefiler. Det saknar ocksÄ en trevlig sökfunktion som kan tillÄta anvÀndare att söka efter bilder pÄ en webbplats. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du taggar bilder i WordPress med WordPress Media Tagger. Genom att anvÀnda detta med ett av de bÀsta WordPress-fotograferingsteman frÄn 2012 kan du skapa underbara fotograferingswebbplatser.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera WP MediaTagger-plugin. Efter att ha aktiverat plugin, gÄ till InstÀllningar »Media Tagger för att sortera dina bilder och konfigurera insticksalternativ.

WP Media Tagger Àr efterföljaren till WordPress Image Tagger-plugin. Det fungerar med dina befintliga inlÀggstaggar, sÄ om du Ànnu inte har skapat nÄgra taggar ber pluginet dig att först skapa en lista med taggar. GÄ till InlÀgg »Taggar för att lÀgga till taggar som du vill anvÀnda för bilder i ditt mediebibliotek. Om du redan anvÀnder taggar för dina inlÀgg, kommer instÀllningssidan för WP Media Tagger att visa taggar under varje bildfil. VÀlj de taggar du vill anvÀnda och tryck pÄ Set och Next-knappen.

NÀr du har tappat dina bilder mÄste du förbereda en söksida. Skapa en ny sida i WordPress (du kan ge den vilken titel du tycker passar). Allt du behöver göra Àr att helt enkelt klistra in den hÀr kortkoden pÄ sidan och publicera den.

[mediatagger]

SÄ hÀr ser din söksida ut:

Bildsökningssida med taggmoln

Det finns ett antal alternativ som du kan konfigurera för att styra beteendet hos Media Tagger Search. För att konfigurera dessa alternativ, gÄ till instÀllningssidan för plugins och leta efter under Media Tagger Options. Du kan vÀlja om du vill ha ett taggmoln, ett sökformulÀr eller en tagglista med kryssrutan. Du kan ocksÄ tillÄta eller tillÄta anvÀndare att vÀxla mellan sökformat. Du kan ocksÄ vÀlja bildramens fÀrg, taggmolnets textfÀrg och andra stilinstÀllningar hÀr.

Konfigurera sökformat för WP Media Tagger

PÄ samma instÀllningssida kan du ocksÄ lÄta WP Media Tagger anvÀnda kategorier istÀllet för taggar, eller anvÀnda bÄda.

WP Media Tagger-plugin kommer ocksÄ med en mediataggmoln-widget. Om du gÄr till Utseende »Widgets, dÄ kommer du att se Media Tagger widget. Dra och slÀpp widgeten till sidofÀltet. Du mÄste ange lÀnken till den sida du skapade för sökresultat för bilder. Det hÀr Àr den sida vi skapade tidigare med kortkoden [mediatagger].

Medietaggmoln-widget

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlper dig att sortera fotografier och bilder pÄ din WordPress-webbplats. Vi skulle gÀrna veta hur du sorterar och taggar bilder pÄ dina fotobloggar eller WordPress-webbplatser med primÀrt bildinnehÄll. LÄt oss veta i kommentarerna nedan.