Hur man tar bort de inaktiva widgetarna i WordPress

Removing inactive widgets in WordPress

En av vÄra anvÀndare frÄgade oss om det var möjligt att ta bort inaktiva widgets i WordPress. NÀr du vÀl har testat olika teman och spelat tillsammans med mÄnga plugins kommer du att mÀrka att ett antal inaktiva widgets skulle samlas i ditt inaktiva widgetomrÄde. NÀr du slutar anvÀnda en widget eller Àndra ett tema flyttas dina widgets till inaktivt widgetomrÄde. Detta görs frÀmst för att se till att du inte tappar dina widgets nÀr du Àndrar WordPress-teman. Att ta bort inaktiva widgets manuellt tar lite tid eftersom du mÄste klicka pÄ varje widget för att öppna listrutan som innehÄller lÀnken för att ta bort den widgeten. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du tar bort inaktiva widgets i WordPress.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Ta bort inaktiva widgetar. Efter att ha aktiverat plugin, gÄ till Utseende »Widgets. Inuti rutan för inaktiva widgetar ser du en knapp mÀrkt. Genom att trycka pÄ knappen tas alla dina inaktiva widgets bort utan att ens ladda om sidan.

För de som inte gillar plugin-metoden kan du helt enkelt klistra in följande kod i temas funktioner.php-fil. Allt du behöver göra efter det Àr att ladda om widgetsidan och alla dina inaktiva widgets Àr borta. Glöm inte att ta bort den hÀr koden nÀr du Àr klar.


$widgets = get_option('sidebars_widgets');
$widgets['wp_inactive_widgets'] = array();
update_option('sidebars_widgets', $widgets);

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att ta bort inaktiva widgets i WordPress. Om du har nÄgra frÄgor relaterade till detta kan du gÀrna lÀmna en kommentar nedan. För alla andra frÄgor, vÀnligen frÄga oss pÄ twitter (@wpbeginner).