Hur man tar bort gamla WordPress-kärnfiler

Listing old WordPress core files

Som programvara med öppen källkod underhålls och sköts WordPress regelbundet av en global gemenskap. Det släpper ut nya versioner och säkerhetsreleaser regelbundet. För varje ny WordPress-version blir vissa funktioner obselete och vissa filer blir onödiga. En uppdatering tar dock inte automatiskt bort de gamla kärnfilerna. Dessa filer kan riktas in av hackare för att dölja bakdörrkod. I den här artikeln visar vi dig hur du tar bort gamla WordPress-kärnfiler.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsätt läsa.

F√∂rst m√•ste du installera och aktivera plugin-programmet Old Core Files. Efter att ha aktiverat insticksprogrammet, g√• till inst√§llningssidan f√∂r insticksprogram som finns under Verktyg ¬ĽGamla k√§rnfiler. Plugin listar alla gamla k√§rnfiler som inte l√§ngre beh√∂vs med den senaste WordPress-versionen.

För närvarande har detta plugin inte en raderingsknapp. Pluginförfattare har dock för avsikt att inkludera en raderingsknapp i framtida versioner av plugin. Men nu när du har listan över filer som bara sitter på din server och inte gör något och är körbara, kan du ta bort dem manuellt med FTP.

Medan du tar bort oönskade kärnfiler kanske du också vill ta bort alla inaktiva teman och plugins som bara sitter där på din server. Glöm inte att säkerhetskopiera dem för alla fall, om du vill lägga till det igen. Slutligen rekommenderar vi att du hårdnar din WordPress-installation genom att inaktivera PHP-körning i vissa WordPress-kataloger. Om du vill stanna på en ännu säkrare sida, börja använda Sucuri (här är 5 skäl till varför vi använder Sucuri).

Vi hoppas att den här artikeln hjälper dig att förbättra säkerheten på din WordPress-webbplats. Vi vill fråga, hur ofta tar du bort oönskade kärnfiler, inaktiva teman och inaktiva plugins från din server? Låt oss veta genom att kommentera nedan.