Hur man tar bort nummer frÄn WordPress-webbadresser

Hur man tar bort nummer frÄn WordPress-webbadresser

Nyligen mailade en av vÄra lÀsare oss och stÀllde frÄgan hur man kan bli av med nummer frÄn WordPress-inlÀgg och webbadresser. Som standard anvÀnder WordPress post-ID (nummer) istÀllet för vacker sökordstext i webbadresserna. Detta Àr dÄligt för SEO. I andra fall lÀgger WordPress till en -2 framför webbadresserna för ditt inlÀgg, sida, kategori eller tagg som helt enkelt ser dÄligt ut framför anvÀndarna. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du kan bli av med siffror frÄn WordPress-webbadresser.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

URL-struktur för permalÀnk

WordPress har inbyggt stöd för SEO-vÀnlig URL-struktur. Allt du behöver göra Àr att öppna InstÀllningar »PermalÀnkar sida i adminomrÄdet och vÀlj en URL-struktur för din webbplats. Det finns ett antal alternativ tillgÀngliga. Vi rekommenderar att du vÀljer en URL-struktur som visar din inlÀggstitel i URL: en eftersom den Àr SEO-vÀnlig och hjÀlper andra att upptÀcka din webbplats i sökmotorer. NÀr du har konfigurerat permalÀnkar mÄste du spara dina Àndringar.

WordPress Àndrar nu automatiskt webbadresser för alla dina tidigare inlÀgg ocksÄ. Oroa dig inte om du har lagt upp de Àldre webbadresserna nÄgonstans eftersom WordPress automatiskt omdirigerar dessa anvÀndare till nya webbadresser.

Anpassad slug

Även om du anvĂ€nder Pretty Permalinks nu, kanske du fortfarande vill bli av med siffror i din inlĂ€ggs URL. Den vanligaste orsaken till detta Ă€r nĂ€r du publicerar ett inlĂ€gg som inte har nĂ„gon titel.

Kom ihÄg att WordPress vÀljer texten som ska visas i URL frÄn ditt inlÀggs titel, sÄ om ditt inlÀgg inte har en titel kommer WordPress att anvÀnda inlÀggets ID i webbadressen. Du kan manuellt berÀtta för WordPress vad du ska anvÀnda i webbadressen istÀllet för postnumret.

Strax nedanför inlÀggstiteln ser du ditt inlÀggs webbadress med en redigeringsknapp bredvid den. Om du klickar pÄ redigeringsknappen kan URL: en redigeras. Denna redigerbara del kallas post-slug. Du kan ange texten du vill anvÀnda som inlÀggssnigel i webbadressen.

Obs! Du kan bara lÀgga till bokstÀver, siffror och bindestreck i URL-sluggen.

Redigera inlÀggssnigel i WordPress

Duplicera inlÀgg och sidor

Ibland, Àven nÀr du redigerar den anpassade sluggen, fortsÀtter -2 att lÀggas till i dina webbadresser. Till exempel skapar du en ny om-sida och din webbadress ser ut sÄ hÀr:

http://yoursite.com/about-2/

Nu vill du inte bli av med det -2 och helt enkelt ha det som / om /. Det hÀr problemet uppstÄr nÀr samma slug redan anvÀnds.

Kontrollera alla dina inlÀgg och sidor för att se att det inte finns nÄgon som har samma snigel (dvs. / om /). Om du hittar en mÄste du ta bort den om du inte anvÀnder den. Oftare hittar du inte en aktiv sida med samma slug.

Det hÀr Àr nÀr du behöver titta i papperskorgen. NÀr du sopar ett WordPress-inlÀgg eller -sida raderas det inte helt. Den sitter i papperskorgen i 30 dagar innan den raderas permanent. Detta görs för att ge dig möjlighet att ÄterstÀlla papperskorgen om du av misstag raderade dem.

SÄ lÀnge inlÀgget eller sidan stannar i papperskorgen kan inte snigeln anvÀndas pÄ nytt. SÄ om du vill ÄteranvÀnda / about / slug mÄste du ta bort About-sidan som sitter i papperskorgen. NÀr du har gjort det borde du kunna redigera din snigel som metoden som visas ovan och bli av med -2.

Denna teknik fungerar ocksÄ för kategorier och taggar.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att bli av med siffror frÄn WordPress-webbadresser. För feedback och frÄgor kan du lÀmna dina kommentarer nedan eller gÄ med pÄ Twitter och Google+