Hur man tar bort standardbildslÀnkar automatiskt i WordPress

Removing default image links in WordPress

WordPress gör det vÀldigt enkelt för dig att ladda upp bilder och skapa bildgallerier.

Äldre versioner av WordPress lĂ€nkade dock automatiskt bilden till mediefilen.

I den hÀr artikeln visar vi dig hur du automatiskt tar bort standardbildlÀnkar i WordPress.

Notera: WordPress lÀgger inte lÀngre till standardbildlÀnkar nÀr du laddar upp bilder till dina inlÀgg eller sidor. Men om du fortfarande anvÀnder en Àldre version eller ser detta beteende pÄ din webbplats kan du prova följande steg.

Varför ska du inaktivera standardbildlÀnkar i WordPress

Som standard lÀnkar WordPress bilder till sig sjÀlva. En anvÀndare ser att bilden Àr en lÀnk, klickar pÄ den och de tas sedan till bildfilen.

FrĂ„n den hĂ€r sidan har anvĂ€ndaren tvĂ„ alternativ: klicka pĂ„ “tillbaka” -knappen i sin webblĂ€sare eller gĂ„ vidare till en annan webbplats.

Vanligtvis Àr det det senare. Det pÄverkar ocksÄ din SEO-trafik eftersom sökmotorer kan omdirigera anvÀndare till lÀnken som anvÀnds för bilden istÀllet för ditt inlÀgg.

Sammantaget skapar det en dÄlig anvÀndarupplevelse och pÄverkar din webbplats avvisningsfrekvens.

En lösning Àr att du helt enkelt vÀljer alternativet för att inaktivera lÀnken varje gÄng, men det Àr inte möjligt eftersom du ibland helt enkelt glömmer bort det.

Ta bort bildlÀnken

Ta bort standardbildlÀnken i WordPress

Det Àr vÀldigt enkelt att inaktivera standardbildslÀnkningsbeteendet i WordPress. Du mÄste dock lÀgga till lite kod pÄ din WordPress-webbplats. Om du inte har gjort det tidigare, ta en titt pÄ vÄr guide om hur du kopierar och klistrar in kodavsnitt i WordPress.

Allt du behöver göra Àr att lÀgga till det hÀr kodavsnittet i ditt temas funktioner.php-fil eller ett platsspecifikt plugin.


function wpb_imagelink_setup() {
	$image_set = get_option( 'image_default_link_type' );
	
	if ($image_set !== 'none') {
		update_option('image_default_link_type', 'none');
	}
}
add_action('admin_init', 'wpb_imagelink_setup', 10);

Den hĂ€r koden ber WordPress i grunden att uppdatera alternativet image_default_link_type och stĂ€lla in det till ‘none’. Detta alternativ lagras sedan i din WordPress-databas.

NÀr du har lagt till den hÀr koden, lÀgg till en ny bild i WordPress. Du kommer att mÀrka att den inte lÀngre lÀnkar till bildfilen eller bilagans sida.

Förhoppningsvis kommer det att göra att lÀgga till bilder i WordPress lite mindre irriterande speciellt om du aldrig lÀnkar till bilder.

Om du vill lÀra dig hur du lÀgger till lÀnkar till en bild eller galleribilder följer du vÄr guide om hur du lÀgger till anpassade lÀnkar till galleribilder pÄ WordPress.

Nya WordPress-anvÀndare kanske ocksÄ vill se vÄr handledning om hur man lÀgger till och justerar bilder i WordPress-inlÀgg och -sidor.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.