Hur man tillÄter anvÀndare att lÀgga till ritningar eller klotter i WordPress-kommentarer

Hur man tillÄter anvÀndare att lÀgga till ritningar eller klotter i WordPress-kommentarer

WordPress Àr inte lÀngre en genomsnittlig publiceringsplattform. Den kan anvÀndas pÄ mÄnga olika och intressanta sÀtt. Faktum Àr att varje dag mÀnniskor hittar nya sÀtt att anvÀnda WordPress. Denna frihet att utöka kraften i WordPress har gjort webben sÄ mycket intressant. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du tillÄter anvÀndare att lÀgga till ritningar eller klotter i WordPress-kommentarer och öka engagemanget.

Randy Tayler, en av vÄra anvÀndare och utvecklaren av plugin DrawBlog, berÀttade om sitt intressanta plugin. DrawBlog gör att webbplatsens besökare inte bara kan lÀmna kommentarer utan skapa intressanta ritningar och lÀgga till dem med kommentaren. Det Àr verkligen sÄ roligt som det lÄter.

Funktioner:

TillÄter webbplatsens besökare att skapa bilder och lÀgga till dem med sina kommentarer. Besökare kan ocksÄ redigera bilder frÄn ditt inlÀgg och lÀgga till dem med kommentarer (detta Àndrar INTE bilden i ditt inlÀgg). Det skapar bara en kopia av bilden frÄn ditt inlÀgg. Den har nÄgra mycket grundlÀggande ritverktyg som en penna, fÀrgvÀljare, radergummi och ÄterstÀllningsknapp.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Hur man installerar och installerar DrawBlog

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera DrawBlog-plugin. NÀr du Àr aktiverad, gÄ och kontrollera ditt kommentarformulÀr sÄ ser du DrawBlog i aktion pÄ din webbplats.

DrawBlog bör fungera ur lÄdan med de flesta WordPress-teman. Men om du inte ser det direkt sÄ beror det förmodligen pÄ att ditt tema inte anvÀnder standardkommentaren. NÀr detta hÀnder mÄste du justera det manuellt i drawblog.php

En annan sak som du bör veta om det hÀr pluginet Àr att det för nÀrvarande inte stöder JetPack-kommentarer, Disqus eller andra kommentarsystem frÄn tredje part.

Rita Doodles med Drawblog

Du kan kolla in live-demo av DrawBlog och leka med det hÀr verktyget. Live demoversionen har nÄgra extra pennbredder och fler fÀrger Àn gratis plugin men det Àr ungefÀr detsamma.

PÄ instÀllningssidan för insticksprogram kan du stÀlla in dukens storlek. Standarddukstorleken Àr 400 x 300 pixlar, men bilderna i ditt blogginlÀgg kan vara större. Alla större bilder skalas ned proportionellt pÄ duken. Förutom dukstorlek Àr ett annat viktigt alternativ pÄ instÀllningssidan Postklassnamnet. Standard Àr intrÀdesinnehÄll som anvÀnds i alla standard WordPress-teman och otaliga andra som standard. Men om DrawBlog inte kan ta bilder frÄn dina inlÀgg för redigering mÄste du förmodligen Àndra detta.

Det som Àr bra med detta plugin Àr att det visar de roliga saker som kan göras pÄ en WordPress-webbplats. Det visar ocksÄ nya anvÀndare att Àven om de publicerar en enkel blogg kan de göra det roligt för besökarna genom att tÀnka utanför lÄdan och prova nya saker. Detta plugin kan göra vissa bildbaserade webbplatser vÀldigt roliga och interaktiva. Som de som publicerar serier, roliga teckningar, tecknade serier, memes eller barns webbplatser. Vi Àr angelÀgna om att se hur andra anvÀnder detta eller liknande verktyg i framtiden. Vad tycker du om DrawBlog? Hur ser du att detta anvÀnds? Kommer du att anvÀnda den pÄ din egen webbplats?