Hur man tillÄter anvÀndare att prenumerera pÄ kategorier i WordPress

Hur man tillÄter anvÀndare att prenumerera pÄ kategorier i WordPress

WordPress levereras med inbyggda taxonomier, kategorier och taggar som gör att du kan organisera ditt innehÄll. NÀstan alla WordPress-anvÀndare har anvÀnt kategorier och taggar för att sortera sitt innehÄll, men de flesta anvÀndare vet inte att kategorier, taggar och anpassade taxonomier har sina egna RSS-flöden (Vad Àr RSS?). Varför Àr det anvÀndbart? Tja, dessa Àmnesspecifika RSS-flöden tillÄter dina anvÀndare att bara prenumerera pÄ det innehÄll de Àr mest intresserade av. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du tillÄter anvÀndare att prenumerera pÄ kategorier i WordPress.

Kategorispecifikt RSS-flöde i WordPress

Som standard aktiverar WordPress Àmnesspecifikt RSS-flöde för varje kategori, tagg och anpassad taxonomi. De flesta smarta webblÀsare kommer att upptÀcka och visa RSS-feed-URL pÄ sidan. Du kan komma Ät den kategorispecifika RSS-feed genom att helt enkelt lÀgga till / feed / i slutet av kategori URL. Till exempel:

https://www.wpbeginner.com/category/wp-tutorials/utfodra/

Nu Àr det enklaste sÀttet att lÄta anvÀndare prenumerera pÄ kategorier i WordPress genom att lÄta dem veta om det. Du kan lÀgga till en RSS-feedlÀnk för kategori pÄ varje kategorisida. Du kan ocksÄ lÀgga till andra prenumerationsalternativ som feedly och bloglines. Sist men absolut inte minst kan du lÄta dem prenumerera pÄ kategorin via e-post. LÄt oss titta pÄ alla dessa alternativ i detaljer.

LÀgga till en RSS-prenumerationslÀnk pÄ kategorisidor

LÄt oss börja med att lÀgga till en enkel RSS-prenumerationslÀnk pÄ kategorisidor. Det första du behöver göra Àr att gÄ in i ditt temas mapp och hitta filen category.php. Om du inte ser category.php letar du efter archive.php. Om du inte ser nÄgon av dessa, finns det en stor chans att du anvÀnder ett WordPress-temaramverk, och den hÀr artikeln kommer inte att vara sÄ anvÀndbar för dig.

Nu om ditt tema har en category.php-fil, lÀgg bara till följande kod var du vill visa prenumerationslÀnken. Vi rekommenderar att du lÀgger till det precis innan slingan.


<?php
$category = get_category( get_query_var('cat') );

if ( ! empty( $category ) )

echo '<div class="category-feed"><p><a href="' . get_category_feed_link( $category->cat_ID ) . '" title="Subscribe to this category" rel="nofollow">Subscribe</a></p></div>';
?>

Om din gör inte ha en category.php-fil, men den har en archive.php-fil, skapa sedan en ny fil som heter category.php och klistra in all koden frÄn archive.php i den. NÀr du Àr klar klistrar du in koden ovan i den.

Genom att lÀgga till ovanstÄende kod kommer du att kunna se en prenumerationslÀnk pÄ din kategoris arkivsida sÄ hÀr:

Den hĂ€r koden lĂ€gger helt enkelt till en lĂ€nk med ankartexten “Prenumerera” till mallen. Du kan bli snĂ€ll genom att lĂ€gga till en RSS-ikon istĂ€llet för text om du föredrar det. Allt du behöver göra Ă€r att ersĂ€tta texten “Prenumerera” mot en bild-URL sĂ„:


<img src="https://example.com/location/to/rss/icon.png" width="48" height="48" alt="Subscribe" />

Ett exempel pÄ en prenumerationsikon skulle se ut sÄ hÀr:

Ikon för kategoriprenumeration

LÀgga till andra prenumerationsalternativ för kategorier i WordPress

Medan de flesta anvÀndare som anvÀnder en RSS-lÀsare redan har webblÀsartillÀgget installerat, men det kan aldrig skada att lÀgga till bekanta ikoner för att underlÀtta processen. Som exempel kommer vi att lÀgga till knappar för tvÄ populÀra webbaserade RSS-lÀsare-appar, Feedly och Bloglines. Du kan anvÀnda samma teknik för att lÀgga till andra tjÀnster om du vill.

Nedan visas exempelkoden som du mÄste lÀgga till i din category.php-fil:


<?php
$category = get_category( get_query_var('cat') );

if ( ! empty( $category ) )

echo '<div class="category-feed"><p>Subcribe via: <a href="' . get_category_feed_link( $category->cat_ID ) . '" title="Subscribe to this category" rel="nofollow"><img src="https://example.com/location/to/rss/icon.png" width="32" height="32" alt="Subscribe" /></a>


<a href="http://www.feedly.com/home#subscription/feed/' . get_category_feed_link( $category->cat_ID ) . '" title="Subscribe via Feedly" rel="nofollow"><img src="https://example.com/location/to/feedly/icon.png" width="32" height="32" alt="Subscribe" /></a>


<a href="http://www.bloglines.com/sub/' . get_category_feed_link( $category->cat_ID ) . '" title="Subscribe via Bloglines" rel="nofollow"><img src="https://example.com/location/to/bloglines/icon.png" width="32" height="32" alt="Subscribe" /></a>

</p></div>';
?>

Som du kan se har vi Àndrat lÀnkarna för kategoriflöden för de tvÄ sista ikonerna. Den första ikonen pekar fortfarande pÄ ditt ursprungliga RSS-flöde, men den andra och tredje ikonen tar anvÀndarna till Feedly och Bloglines sÄ att de kan prenumerera pÄ kategoriflöden. SÄ hÀr sÄg det ut pÄ vÄr testwebbplats:

Kategori Prenumeration Ytterligare ikoner

LÀgga till e-postprenumeration för kategorier i WordPress

NÀr anvÀndare tittar pÄ vÄrt alternativ för sidofÀlt prenumererar de att var och en av dessa kryssrutor Àr kategorier. Medan de Àr inte kategorier, Àr konceptet att lÀgga till kategorispecifik prenumeration mycket lika.

Kryssrutor för WPBeginner-prenumeration

För att lÀgga till e-postabonnemang för kategorier mÄste du anvÀnda en e-posttjÀnst frÄn tredje part som MailChimp eller Aweber. BÄda dessa företag har en funktion som kallas RSS till e-post. Du mÄste skapa ett listasegment, aka grupper, och sedan anvÀnda dem i kombination med RSS till e-post-funktionen för att uppnÄ e-postprenumeration för WordPress-kategorier.

Vi har redan skapat en guide om hur man skapar ett dagligt och veckovisa nyhetsbrev i WordPress som belyser alla samma koncept. Kolla in det hÀr för att lÀra dig hur du skapar grupper och stÀller in RSS to Email-kampanj.

Den enda skillnaden Àr att du mÄste skapa en RSS till e-postkampanj och grupper för varje enskild kategori. Det Àr dÀrför det Àr mycket viktigt att du anvÀnder kategorier pÄ rÀtt sÀtt.

DÀrefter kopierar du bara och klistrar in din formulÀrkod pÄ dina kategorisidor med samma metod som koderna ovan.

Det finns sÄ mycket mer du kan göra med dina RSS-flöden i kategorin. Se vÄr handledning om hur du lÀgger till innehÄll i dina RSS-flöden och helt manipulerar dem.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till prenumerationsalternativ för dina WordPress-kategorier. Om du har nÄgra frÄgor eller förslag, vÀnligen meddela oss genom att lÀmna en kommentar nedan.