Hur man tillÄter förhandsgranskning av offentliga inlÀgg av opublicerade inlÀgg i WordPress

Share public preview of unpublished posts in WordPress

Har du nÄgonsin velat ge nÄgon en exklusiv Ätkomst för att förhandsgranska ett av dina opublicerade WordPress-inlÀgg? Som standard kan du inte göra detta utan att skapa ett konto för den enskilda anvÀndaren med Ätminstone Editor-nivÄ eller högre behörighet. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du enkelt tillÄter offentlig förhandsvisning av opublicerade inlÀgg pÄ WordPress.

NÀr behöver du förhandsgranskning av offentliga inlÀgg av opublicerade inlÀgg pÄ WordPress?

NÀr du skriver ett blogginlÀgg kanske du ibland vill dela en förhandsgranskning av ett opublicerat inlÀgg med nÄgon utanför ditt team.

Det hÀr Àr kanske en vÀn vars Äsikt du verkligen vÀrdesÀtter. Eller sÄ kan det vara en branschexpert som du presenterar i din artikel, och du vill fÄ deras slutgiltiga godkÀnnande.

Vanligtvis har du tvÄ alternativ:

    Skapa ett konto för den hÀr anvÀndaren pÄ din webbplats (med behörighet pÄ redaktörsnivÄ) Kopiera / klistra in artikeln i Google Doc och dela den dÀr

Skulle det inte vara trevligt om du bara kunde dela en privat lÀnk sÄ att anvÀndaren kan förhandsgranska ditt opublicerade inlÀgg och ge dig feedback.

Ja det Àr möjligt.

LÄt oss ta en titt pÄ hur du enkelt tillÄter offentlig förhandsgranskning av opublicerade inlÀgg i WordPress.

SÄ hÀr lÀgger du till förhandsgranskning av offentliga inlÀgg av opublicerade inlÀgg pÄ WordPress

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Public Post Preview. För mer information, se vÄr steg-för-steg-guide om hur du installerar ett WordPress-plugin.

Efter aktivering mÄste du redigera inlÀgget eller sidan som du vill dela. Under publiceringsmetafÀltet kommer du att mÀrka den nya kryssrutan för att möjliggöra allmÀn förhandsvisning av inlÀgget eller sidan.

Aktivera offentlig förhandsgransknings-URL

NÀr du har aktiverat den offentliga förhandsgranskningen mÄste du klicka pÄ knappen Spara utkast för att spara dina Àndringar. DÀrefter kan du kopiera den offentliga förhandsvisnings-URL: en och dela den med din vÀn eller branschexpert.

Webbadressen innehÄller en speciell nyckel som gör det möjligt för alla med webbadressen att se förhandsgranskningen av det opublicerade inlÀgget. De kan dock inte göra nÄgra Àndringar eller Àndringar av artikeln.

För att inaktivera den offentliga förhandsgranskningen mÄste du redigera inlÀgget / sidan och avmarkera kryssrutan för allmÀn förhandsvisning. Detta inaktiverar den offentliga förhandsgranskningen och den tidigare delade webbadressen slutar fungera.

Du kan ocksÄ snabbt se de inlÀgg som du har delat med offentlig förhandsgranskning pÄ din redigeringsskÀrm för inlÀgg i WordPress-adminomrÄdet.

Offentlig förhandsgranskning av inlÀggen

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig hur du enkelt delar allmÀn förhandsvisning av opublicerade inlÀgg i WordPress. Du kanske ocksÄ vill se vÄr lista över de bÀsta WordPress-pluginsna för företagswebbplatser.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.