Hur man tillÄter PHP i WordPress-inlÀgg och -sidor

Hur man tillÄter PHP i WordPress-inlÀgg och -sidor

Som standard kan du inte köra PHP i WordPress-inlÀgg och -sidor. Vi har gjort det till en tumregel att aldrig köra PHP i vÄra inlÀgg och sidor heller eftersom det kan vara hektiskt att förÀndra saker i framtiden. En bÀttre praxis skulle vara att redigera WordPress-temat genom att skapa en anpassad sidmall eller mall för en post. Men för vissa anvÀndare kan det vara nödvÀndigt att köra PHP i WordPress-inlÀgg. Vi kunde inte hitta nÄgot behov av det, men uppenbarligen har över 26 000 mÀnniskor det. SÄ i den hÀr artikeln kommer vi att dela hur du tillÄter PHP i WordPress-inlÀgg och sidor.

Installera och aktivera bara plugin-programmet TillÄt PHP i inlÀgg och sidor. Efter installationen slÄr du helt enkelt in dina php-frÄgor i kortkoden:

[ php] [ /php] – VĂ€nligen ignorera mellanslag. Vi kan inte anvĂ€nda den hĂ€r kortkoden eftersom den drar vĂ„rt plugin Syntax Highlighter Evolved.

Du kan ocksÄ spara dina php-frÄgor och ringa dem pÄ inlÀgg eller sidor nÀr du behöver dem. För att göra detta klickar du helt enkelt pÄ TillÄt PHP i menyalternativet InlÀgg. Klicka pÄ fliken Kodavsnitt. LÀgg till din PHP-frÄga dÀr.

Sedan anvÀnder du helt enkelt kortkoden med kodavsnittet i ditt inlÀgg:

[ php function=ID]

FÄ TillÄt PHP i inlÀgg och sidor