Hur man uppdaterar WordPress sÀkert

Hur man uppdaterar WordPress sÀkert

– du tĂ€nker.

NĂ„vĂ€l, din webbplats kan vara sĂ€ker … men det finns mĂ„nga monster under sĂ€ngen som bara vĂ€ntar pĂ„ att attackera den i framtiden. Det Ă€r dĂ€rför som en uppdatering av din WordPress-webbplats ska vara ett av de 10 WordPress-buden för alla.

Specifikt:

“Varför ska jag uppdatera min webbplats?”

Det finns ett par saker som gör denna lista, vilket förmodligen hjÀlper dig att förstÄ varför uppdatering verkligen betyder nÄgot:

sÀkerhet. WordPress-plattformen möter mÄnga buggar, sÄrbarheter och hack varje dag. Var och en kan vara mer eller mindre farlig. Det beror pÄ om du har bra eller otur. Men med varje WordPress-uppdatering fixas alltid ett antal buggar och ett antal sÀkerhetshÄl patchas, vilket gör det svÄrare för nÄgon att bryta sig in pÄ din webbplats.

Nya funktioner och funktioner lÀggs till i varje nyligen slÀppt version. Oavsett om det Àr helt nya saker, eller bara att de gamla sakerna fungerar bÀttre, medför dessa uppdateringar en hel del förbÀttringar. De underlÀttar inte bara ditt arbete som webbplatsÀgare utan kommer ocksÄ att förbÀttra dina besökares upplevelse.

Hastighet. Varje ny version kommer med optimeringar för att göra din webbplats snabbare. Vem vill ha en lÄngsam webbplats ÀndÄ?

Kompatibilitet med moderna verktyg och teknik. Teknik utvecklas sĂ„ snabbt att det Ă€r svĂ„rt att hĂ„lla jĂ€mna steg … men WordPress gör det pĂ„ nĂ„got sĂ€tt. Och vissa moderna plugins krĂ€ver att du Ă€r pĂ„ den senaste versionen av WordPress-kĂ€rnan för att kunna anvĂ€nda dem.

Om du fortfarande inte Àr övertygad om att uppdateringen Àr nödvÀndig, kommer den hÀr resursen att ge dig Ànnu fler skÀl till varför du inte borde vÀnta lÀngre.

“Hur uppdaterar jag min WordPress-webbplats pĂ„ ett sĂ€kert sĂ€tt?”

Okej, det Àr enkelt att uppdatera din webbplats, det tar 5 eller 10 minuter toppar.

HÀr Àr stegen du bör följa:

1. SĂ€kerhetskopiera din webbplats

Genom att sÀkerhetskopiera din webbplats kommer du att se till att ditt innehÄll lagras nÄgonstans sÀkert, sÄ det pÄverkas inte av uppdateringen. Och om nÄgot gÄr fel kan du alltid ÄterstÀlla den gamla versionen av din webbplats frÄn sÀkerhetskopian.

Det finns mÄnga WordPress-backup-plugins hÀr som hanterar saker Ät dig pÄ autopilot. SÄ nu, fortsÀtt med att installera ditt valbara plugin och sÀkerhetskopiera sedan dina filer, databaser, teman, plugins och uppladdningar.

LÄt oss ta BlogVault som ett exempel för att illustrera hur sÀkerhetskopieringen görs.

Notera. Om BlogVault verkar lite för dyrt ($ 7,4 / mÄnad) finns det nÄgra alternativ tillgÀngliga. SÀrskilt de nya alternativen i Jetpack-plugin-programmet gör att du kan dra nytta av dagliga sÀkerhetskopior, ÄterstÀllningar med ett klick, skrÀppostfiltrering och 30-dagars backup-arkiv till priset av $ 3,50 / mÄnad. KvalitetsmÀssigt har Jetpack allt du kan behöva.

Efter att ha installerat huvud-plugin-programmet för BlogVault, gÄ till avsnittet om plugin-programmet i wp-admin, registrera dig för tjÀnsten sÄ fÄr du BlogVault-instrumentpanelen direkt pÄ skÀrmen.

LÀgg till din webbplats genom att klicka pÄ den hÀr knappen:

NĂ€r du har lagt till webbplatsen klickar du pĂ„ “SĂ€kerhetskopiera nu”:

sÀkerhetskopiera nu

NĂ€r sĂ€kerhetskopieringen Ă€r klar klickar du pĂ„ “Historik” frĂ„n samma meny för att se alla dina sĂ€kerhetskopior.

historia

Du kan ladda ner sÀkerhetskopian till din dator eller ladda upp den till en lagring utanför webbplatsen (jag gillar att anvÀnda Dropbox för det).

2. StÀng av cachning

Om du har nÄgra caching-plugins aktiverade stÀnger du av dem under uppdateringen.

Caching Àndrar hur din webbplats fungerar i back-end, vilket kommer att pÄverka dess prestanda, och vem vet vad mer.

3. Uppdatera dina teman och plugins

Precis som WordPress sjÀlv fÄr frekventa uppdateringar gör plugins ocksÄ (Ànnu oftare). SÄ uppdatera först dina teman och plugins.

LÄt oss börja med plugins.

GÄ till din wp-admin och klicka pÄ knappen som rekommenderar dig att uppdatera WordPress:

uppdatera wordpress 1

DĂ€r ser du en lista över alla dina plugins som ocksĂ„ behöver uppdateras. VĂ€lj dem alla och klicka pĂ„ “Uppdatera plugins”:

plugins

GÄ tillbaka till samma WordPress-uppdateringssida och gör samma sak för teman. (Förresten, se till att dina plugins har uppdaterats. Du bör se ett lÀmpligt meddelande nÀr du kommer tillbaka.)

HÀr Àr panelen för uppdatering av teman:

teman

GÄ till din wp-admin-instrumentpanel och klicka pÄ (sidofÀltets meny). DÀr ser du en lista över alla dina plugins. De som Àr inaktuella kommer att fÄ ett meddelande som meddelar dig om tillgÀnglig uppdatering:

uppdatera plugins

Klicka pĂ„ ”uppdatera nu” för varje plugin som Ă€r förĂ„ldrat.

Gör detsamma för teman. GÄ till (sidofÀltets meny igen), sÄ visas temalistan. Kontrollera om ditt aktuella tema Àr uppdaterat. Om inte, ser du nÄgot sÄ hÀr:

uppdatera tema

Klicka pĂ„ “Uppdatering tillgĂ€nglig” och sedan pĂ„ “uppdatera nu”:

uppdatera tema 2

4. Uppdatera WordPress-kÀrnan

Det Àr roligt hur uppdatering av WordPress i sig Àr det enklaste och snabbaste steget i hela processen.

SÄ för att uppdatera WordPress-kÀrnan sÀkert behöver du bara klicka pÄ en enda knapp. Vilket Àr:

wp-uppdatering 1

För nÀrvarande anvÀnder din webbplats den senaste WordPress-versionen!

5. SÀtt pÄ cachningen igen

Eftersom du inaktiverade cachemekanismen före uppgraderingen Àr det dags att Äteraktivera den.

6. Kontrollera om allt Àr okej

Nu Àr din webbplats uppdaterad, men det Àr en bra idé att blÀddra runt och se till att saker och ting Àr i ordning.

GÄ igenom dina sidor och inlÀgg för att se om de visas korrekt. Du behöver inte riktigt kontrollera varje liten detalj, bara ta en allmÀn titt.

7. SĂ€kerhetskopiera din webbplats igen

Om allt gick bra kan du sÀkerhetskopiera din webbplats igen, bara för att den senaste versionen ska sparas nÄgonstans sÀker.

Det Àr mycket viktigt att hÄlla kontroll över alla större förÀndringar av webbplatsens struktur och alltid ha den senaste bilden av webbplatsen sÀkerhetskopierad. Om du till exempel anvÀnder Jetpack för sÀkerhetskopior fÄr du ett 30-dagars arkiv med alla dina sÀkerhetskopior, sÄ att ÄtergÄ till en tidigare kommer inte att vara ett problem om nÄgot skulle gÄ fel.

* Det hÀr inlÀgget innehÄller anslutningslÀnkar, vilket innebÀr att om du klickar pÄ en av produktlÀnkarna och sedan köper produkten fÄr vi en liten avgift. Inga bekymmer men du kommer fortfarande att betala standardbeloppet sÄ det kostar inget frÄn din sida.