Hur man vÀnder pÄ Dark Mode i Twitterrific

Twitterrific Dark Mode comparison on the Mac

Som mÄnga tredjepartsappar stöder Twitterrific för iPhone, iPad och Mac grÀnssnittstema. FrÄn och med december 2017 har iOS-utgÄvan stött ett mörkt lÀge-liknande tema som utvecklaren The Iconfactory sÀger var speciellt utformad för OLED-enheter som iPhone X. Med Twitterrific Dark Mode smÀlter din tidslinje sömlöst in i enheten för att skapa en fantastisk lÀsupplevelse. SÄ hÀr vÀnder du pÄ Twitterific Dark Mode i bÄde iOS- och macOS-apparna.

Vi har diskuterat mörka grÀnssnitt sedan Apple introducerade Dark Mode pÄ macOS Mojave i juni 2018. Och med förra novemberns slÀpp av iPhone X, Apples första OLED-telefon, tar mörkare anvÀndargrÀnssnitt över, och hÀr Àr varför.

Mörkt lÀge och batteritid

AnvÀndargrÀnssnitt med övervÀgande svart eller mörkare element sparar batteriström pÄ OLED-enheter som iPhone X över enheter som anvÀnder den mer allestÀdes nÀrvarande LCD-tekniken.

Anledningen: OLEDs brist pÄ bakgrundsbelysning.

En banner som tillkÀnnager tillgÀngligt för det nya Twitterrific Dark Mode i iPhone- och iPad-appen

Flytande kristaller pÄ en LCD-skÀrm avger inte ljus direkt. IstÀllet krÀver de en strömkÀnslig bakgrundsbelysning som Àr utformad för att belysa pixeluppsÀttningen. PÄ de mer avancerade skÀrmarna baserade pÄ den överlÀgsna OLED-displayteknologin tÀnds pixlarna pÄ egen hand, individuellt.

HANDLEDNING: SÄ hÀr aktiverar du mörkt lÀge pÄ macOS Mojave

Tack vare denna inneboende egenskap hos OLED-teknik förbrukar svarta pixlar inte ström alls. Med andra ord kommer ett anvÀndargrÀnssnitt med övervÀgande svarta element att förbruka mindre ström pÄ en OLED-baserad skÀrm Àn pÄ en baserad pÄ LCD-teknik.

SÄ hÀr vÀnder du pÄ mörkt lÀge i Twitterrifics iOS- och macOS-appar.

Hur man aktiverar Twitterrific Dark Mode

Twitterrifics iOS- och macOS-appar stöder teman.

Vid skrivningstillfÀllet skickades apparna med tre anvÀndargrÀnssnittsteman: standardljusutseendet, förutom de mörka och svarta teman. SÄ hÀr aktiverar du Twitterrific Dark Mode och fÄr ut det mesta av din iPhone Xs underbara OLED-skÀrm i Twitterrific.

iPhone och iPad

1) Öppen Twitterrific pĂ„ din iPhone eller iPad.

2) Tryck pÄ din avatar i det övre vÀnstra hörnet för att skjuta menyn till vyn.

3) Tryck pÄ Utseende Prefs ikonen lÀngst ner i mitten av panelen.

4) Tryck pÄ Mörk temaknappen och vÀlj sedan Svart frÄn popup-menyn.

Twitterrific Dark Mode: temaval

Du ser resultaten i realtid pÄ skrivbordet utan att behöva stÀnga instÀllningsfönstret (du kan ocksÄ justera teckensnitt, avatar, radavstÄnd och ljusstyrka i appen). Byte till svart möjliggör större kontrast och tydlighet i hela appen.

DRICKS: För att manuellt vÀxla mellan ljus och svart tema i farten, svep bara horisontellt över din tidslinje i Twitterrific med tvÄ fingrar. Du kan ocksÄ be appen att vÀxla till rÀtt tema baserat pÄ din aktuella tid och plats.

Twitterrific Dark Mode erbjuder ocksÄ ett praktiskt Auto Day / Night-alternativ baserat pÄ din plats och tid

Du kan göra det genom att trycka pÄ alternativet Auto dag / natt, nedanför temaval. Appen vÀxlar nu automatiskt till det mörka temat i skymningen pÄ din plats. Appen anvÀnder mörkt tema fram till gryningen nÀsta dag, dÄ det automatiskt byter tillbaka till Light-temat.

SÄ mycket som jag Àlskar Twitterrifics Light-tema, det blir ljust nÀr det Àr mörkt ute. DÀrför ser jag till att stÀlla in appen för att automatiskt Àndra teman pÄ natten. Om du kringgÄr den hÀr funktionen genom att manuellt byta tema, kommer instÀllningen att ÄsidosÀttas nÀsta gÄng du startar appen.

Mac

1) Öppen Twitterrific pĂ„ din Mac-dator.

2) VÀlja InstÀllningar frÄn Twitterrific-menyn eller tryck pÄ Kommando ,.

3) Klicka pÄ Utseende flik.

4) Klicka pÄ popup-menyn bredvid Tidslinje tema, sedan VÀlj Svart.

Aktiverar Twitterrific Dark Mode pÄ Mac

Som en pÄminnelse kan du vÀxla mellan ljus, mörkt och svart tema nÀr som helst, i farten, helt enkelt genom att ge dig in i Twitterrifics preferenser.

Twitterrific Dark Mode-jÀmförelse pÄ Mac

Och det Àr allt som finns till det, verkligen!

Mörkt tema eller rent svart tema?

Som nÀmnts erbjuder Twitterrific ett mörkare utseende med mörkgrÄ element för det dÀmpade utseendet, liksom ett rent svart tema som lÀgger tonvikten pÄ svarta element sÄ att profilbilder, bilagor och andra media dyker upp.

HÀr Àr en jÀmförelse av det gamla mörka temat mot de reviderade mörka och nya svarta teman i dagens uppdatering. Större kontrast och tydlighet i hela appen? pic.twitter.com/sVCNw0RgaD

– Twitterrific (@Twitterrific) 13 december 2017

I december 2017 ersatte Twitterrifics reviderade mörka utseende det tidigare mörka temat.

Mörkt lÀge i macOS Mojave

Apples implementerade Dark Mode för första gÄngen i sitt stationÀra operativsystem med macOS Mojave, tillgÀngligt hela systemet och inom lagerappar, som Mail, Photos och Messages.

Mörkt lÀge och Finders Gallery-vy pÄ macOS Mojave

Dessutom tillhandahöll företaget utvecklare ett Dark Mode API sÄ att de kan lÀgga till stöd för Mojaves Dark Mode till sina appar (iMazing var den första appen som utnyttjade den).

PÄ Mojave kan du ocksÄ aktivera mörkt lÀge för e-postmeddelanden i Mail.

Mörkt lÀge i iOS

iOS har Ànnu inget sÄdant som ett systemomfattande mörkt grÀnssnitt, men rykten tyder pÄ att mörkt lÀge kan bli tillgÀngligt pÄ iPhone och iPad med lanseringen av iOS 13 respektive iOS 14 nÀsta Är respektive 2020.

App Store-listan över appar som ger svart eller mörkt tema

Som framgĂ„r av skĂ€rmdumpen ovan samlar Apple en lista över iOS-appar frĂ„n tredje part som har ett anpassat svart eller mörkt tema. Med titeln “Kommer den hĂ€r appen i svart?”, Är den hĂ€r praktiska listan kan visas pĂ„ webben och i App Store.

Om Twitterrific

Twitterrific Àr ett av de bÀsta Twitter-alternativen för dem som saknar Twitters Mac-app eller önskar att mikrobloggtjÀnststart inte allvarligt begrÀnsade tredjepartsklienter med API-Àndringar.

Twitterrific för iOS Àr en freemium-nedladdning frÄn App Store med valfria IAP-uppgraderingar tillgÀngliga för att lÄsa upp avancerade funktioner som att ta bort annonser och mer.

Twitterrific teaser

Twitterrific för macOS Àr en nedladdning pÄ 7,99 USD frÄn Mac App Store.

Som nÀmnts kan andra populÀra appar frÄn tredje part ge sitt eget alternativ för att aktivera ett mörkt grÀnssnitt. iDownloadBlog har publicerat mÄnga Dark Mode-relaterade artiklar som tÀcker med Dark Mode i appar som Wikipedia, Bear, iMazing, Apollo, Ooutlook och YouTube.

Behövs hjÀlp? FrÄga iDB!

Gillar du den hÀr instruktionen?

Om sÄ Àr fallet, skicka det vidare till dina supportmedlemmar och lÀmna en kommentar nedan.

Fastnade? Är du inte sĂ€ker pĂ„ hur du gör vissa saker pĂ„ din Apple-enhet? LĂ„t oss veta via [email protected] och en framtida handledning kan ge en lösning.

Skicka in dina egna instruktionsförslag via [email protected].