Hur man visar anpassade taxonomivillkor i WordPress SidefÀlt Widgets

Showing Custom Taxonomies in Sidebar using Widget

WordPress har kommit lÄngt frÄn att vara en enkel bloggplattform. Med tillÀgg av anpassade inlÀggstyper och anpassade taxonomier anvÀnds det som ett riktigt innehÄllshanteringssystem (CMS). Som svar frÄn vÄr artikel om hur man skapar anpassade taxonomier i WordPress frÄgade nÄgra av vÄra lÀsare oss hur man skulle visa anpassade taxonomibetingelser i sidofÀltwidgets. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du visar anpassade taxonomiuttryck i WordPress-sidofÀltwidgets.

Vi visar hur du visar anpassade taxonomibegrepp i sidofÀltwidgets med tvÄ olika metoder. Den första metoden Àr att installera ett plugin som Àr enklare och enklare. Vi rekommenderar att du anvÀnder denna metod för majoriteten av vÄr publik. Den andra metoden innebÀr att du skapar din egen kortkod. Denna metod Àr för dem som gillar att veta hur saker fungerar och har mer kontroll över produktionen.

LĂ€gga till anpassade taxonomivillkor i en widget (plugin)

För att visa anpassade taxonomiuttryck i sidofÀltet eller andra widgetomrÄden med hjÀlp av ett plugin Àr det första du behöver göra att installera och aktivera plugin-modulen Widget för anpassad taxonomi. Vid aktivering lÀgger den till en anpassad taxonomi-menywidget under. Dra och slÀpp widgeten till sidofÀltet. Med widgetkonfigurationsalternativen kan du vÀlja de taxonomier du vill visa eller utesluta. Det lÄter dig ocksÄ utesluta villkor i en taxonomi.

LĂ€gga till anpassade taxonomivillkor med kortkod

Med anpassad taxonomi-menywidget-plugin kan du enkelt visa termer frÄn vilken som helst anpassad taxonomi utan att oroa dig för koden. Vissa anvÀndare vill dock lÀra sig hur man gör det manuellt sÄ att de kan ha mer kontroll över hur villkoren för deras anpassade taxonomi visas i sina widgets. Genom att anvÀnda kortkodmetoden kan du dessutom visa taxonomivillkor inom ditt inlÀggsinnehÄll om du skulle behöva.

Först mÄste vi skapa en kortkod som visar en lista med termer och accepterar parametrar. Den enda parametern vi behöver Àr namnet pÄ taxonomin. LÀgg till den hÀr koden i ett platsspecifikt plugin:// First we create a function
function list_terms_custom_taxonomy( $atts ) {

// Inside the function we extract custom taxonomy parameter of our shortcode

	extract( shortcode_atts( array(
		'custom_taxonomy' => '',
	), $atts ) );

// arguments for function wp_list_categories
$args = array( 
taxonomy => $custom_taxonomy,
title_li => ''
);

// We wrap it in unordered list 
echo '<ul>'; 
echo wp_list_categories($args);
echo '</ul>';
}

// Add a shortcode that executes our function
add_shortcode( 'ct_terms', 'list_terms_custom_taxonomy' );

//Allow Text widgets to execute shortcodes

add_filter('widget_text', 'do_shortcode');

Koden ovan skapar en kortkod ct_terms som krÀver en parameter custom_taxonomy. För att anvÀnda denna kortkod dra och slÀpp en textwidget i sidofÀltet. LÀgg till den hÀr kortkoden i din widget och spara.

[ct_terms custom_taxonomy=customtaxonomyname]

ErsÀtt anpassat taxonomynamn med namnet pÄ taxonomin du vill lista.

Vi hoppas att du tycker att den hÀr artikeln Àr anvÀndbar för att visa anpassade taxonomibetingelser i ditt sidofÀlt eller annat widgetomrÄde. LÄt oss veta hur du föredrar att lista villkoren för en anpassad taxonomi i kommentarerna nedan.