Hur man visar barns taxonomi pÄ förÀldrataxonomins arkivsida

List of Taxonomies

Tidigare har vi visat dig hur du visar underkategorier pÄ kategorisidor i WordPress. Nyligen nÀr vi arbetade med anpassade taxonomier fann vi ett behov av att visa barns taxonomier pÄ arkivsidan för förÀldrataxonomier. Efter att ha gjort lite forskning hittade vi inte en enda handledning som tÀcker det hÀr problemet. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du visar en lista över taxonomier för barn pÄ taxonomisidor.

Öppna din anpassade taxonomimallfil som kan se ut: taxonomi- {taxonomyname} .php och klistra in följande kod varhelst du vill visa listan:


<?php 
$term = get_term_by( 'slug', get_query_var( 'term' ), get_query_var( 'taxonomy' ) ); 
if ($term->parent == 0) {  
wp_list_categories('taxonomy=YOUR-TAXONOMY-NAME&depth=1&show_count=0
&title_li=&child_of=" . $term->term_id);
} else {
wp_list_categories("taxonomy=YOUR-TAXONOMY-NAME&show_count=0
&title_li=&child_of=" . $term->parent);	
}
?>

Glöm inte att ersÀtta DITT-TAXONOMY-NAME med namnet pÄ din taxonomi.

Slutresultat:

Förklaring:

Vi anvÀnder get_term_by för att frÄga informationen om den aktuella taxonomin med hjÀlp av slug. Till exempel om din taxonomi kallas Àmnen och du Àr pÄ en sida / Àmnen / nÀring / kommer $ termvariabel att dra alla data relaterade till den specifika termsidan du befinner dig pÄ.

I projektet vi arbetade med var Àmnena taxonomi hierarkiskt precis som kategorier. SÄ vi bestÀmde oss för att köra en villkorlig med $ term-> modervariabel. Den hÀr variabeln matar ut ID för moder-taxonomin. SÄ om du Àr pÄ taxonominÀringen som Àr förÀldrataxonomin, sÄ kommer $ term-> förÀlder att upprepa 0. Det Àr dÀrför vi sa om $ term-> parent == 0 anvÀnd wp_list_categories () -funktionen för att visa termer frÄn vÄr anpassade taxonomi som Àr barn_ av termen vilken sida du befinner dig pÄ. Vi Ästadkom detta genom att anvÀnda $ term-> term_id som underordnad_variabel.

Om du nu gÄr till sidan för taxonomi för barn hade den varit tom eftersom $ term-> förÀldern inte lÀngre skulle vara lika med 0. PÄ en barns taxonomisida matar $ term-> parent ut ID för den överordnade kategorin. SÄ vi körde ett annat uttalande med samma wp_list_categories () -funktion förutom att vi Àndrade $ term-> term_id till $ term-> parent.

DÀr har du det. Vi hoppas att detta hjÀlper alla som letade efter en lösning.